söndag 18 juli 2021

Skyltsöndag #323

Det blir bara tre skyltar den här veckan, men de är rätt så okej kan jag tycka. Tänker absolut inte skylla på värmen och säga att jag inte orkade fota, för då skulle jag ljuga;-) Kollade till och med i Täby Centrum med (behagliga) 18 grader året runt, men inget roligt dök upp. Så ni får väl vara nöjda med dessa tre skyltar;-) 

Norrorts bästa Sushi-restaurang – Gima. Här har jag visat interiören förut. Kan säga att den är betydligt finare än exteriören. Men hål i väggen är ju ofta de bästa restaurangerna.

Täby är absolut Djurgården eller AIK-territorium. Ingen tvekan där. Som Hammarbyit känner man sig nästan som på bortaplan, vilket man ju också är om man bor norr om stan;-). Men det roliga är att Hammarby inför årets säsong har ingått ett ”samarbete” med IK Frej, Täbys (före detta) ”stolthet”. Det nykomponerade laget Hammarby Talang FF ligger nästsist i Div. 1 Norra, vilket gör ingen glad.

Hur är det nu med alla dessa emojier? Vet ni förresten att det finns nästan tre tusen(!!!) emojier?! Själv använder jag nästan aldrig några av den enkla orsaken att jag inte vet vad 2997 av dom betyder;-)

 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Åke sa...

Emojier har jag noll koll på, viste knappt att de hade ett namn... eller betydelse men så kommer jag från landet. Men roliga är dom. Det här med Sushi är något jag nyligt börjat gilla. Jag äter ju gravad lax och det är ju lika har jag fått höra, men har man de där såserna till smakar ju allt gott. Spännande med en ny fotbollsförening. Jag har lite många skyltar denna gång du får luta dig mot mig :) Men på 27 mil hittar man en del...

Susjos sa...

Min favvosushi-restaurang här i rondellen har stängt pga ombyggnad, ja gär helt knäckt! Lite långt att åka till Täby dock, men tack för tipset!

Emojina som magneter på ditt foto, de känner man igen, men långt ifrån alla andra!

Tror det är fotboll på Friends ikväll, det har gått förbi några personer här i AIKs färger, pinsamt att man bor mitt i AIK-land och inte hejar på AIK, eller?!

Tack för att du fortsätter med rolig skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

byblixtra sa...

Sushi är gott men det tyckte jag inte i början, föredrar dock vegetariska bitar.

Det är bra när fotbollsklubbarna kan samarbeta och starta nya verksamheter.

Nej, det visste jag inte att det finns så många emojier och visst kan det vara svårt att veta vad alla betyder. De har då kommit i en mängd olika utföranden från kuddar till magneter och finns alltså inte bara i datorn. ;-)

Blogg.se krånglar igen så jag vet inte om jag får upp något inlägg men annars så kommer det i morgon.

Geddfish ♥ sa...

Jag har lärt mig att gilla sushi. Det har tagit lite tid. Alltid smakat OK, men inte mer i början. Men det är en kall rätt, som kan locka ibland. Som sill och potatis, typ.

Emojs är kul men jag kan inte alla och alla kan inte läsa ut, så jag hoppar vanligtvis detta.

Glad skyltsöndag!

Guldkryckan sa...

Använder ju en del sådana emojjer men det är bara ett fåtal, de övriga låter jag bli, finns ju hur många som helst.
Läste nånstans igår att folk ofta inte vet vad de flesta betyder, erkänner mig skyldig, 3000 ät ju lite många att hålla reda på tycker jag nog.

"Bajen" är ju bäst, både jag och stig-helmer är på din sida ;)

Ha en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Mmmmm sushi!
Glada små gula gubbar.....jo jag använder några men vad alla betyder har jag inte en susning om. Ha en fortsatt ljummen och skön kväll på balkongen =)

nalta norrland sa...

Bra skyltat som vanligt 👍
Ibland finns det inga ”skyltar” alls hur man än säker å sen kan ett helt gäng hoppa fram 😃
svar Yes jag vet att man bör ta av skorna å helst inte ha fötterna på en stol p allmän plats 🪑 👣😔 men till mitt försvar så lovar jag att mina barfota fötter som haft gympadojor på sig i flera timmar INTE var direkt bättre än att jag hade skor på mig 🤪
Blir fler utflykts bilder i veckan 😃
🤗

Paula Merio sa...

Det var emoji-dagen för ett par dagar sedan. Gjorde då ett synnerligen o-seriöst test på nätet hur många av 8 stycken jag visste betydelsen på. Jag hade 3 rätt! Kan säga att ingen av mina kompisar som svarade hade mer än 5 rätt...det säger det mesta.
Sushi ja, jag får fortsätta smäkta. Nu finns det sushiställen i Falun men antingen har de stängt (på helgen) eller så har vi hunden med som inte får komma in...suck. Take-away vill man inte hålla på med i värsta värmeböljan heller...jaja, det kommer en annan årstid så småningom! Jag gillade djurgårn-skylten, men säger det inte så barnbarnet hör!

Ditte sa...

Visst är det så att små "hålet i väggen" restauranger ofta har bra mat. Sushi gillar jag också och har här helt nära flera bra ställen att välja på. Men ofta köper vi hem och äter på balkongen.
Här på Söder är det ju Hammarby som gäller. Men även AIK och Djurgården finns. I liten skala. Vi har ju kanalplan ovanför oss och där är det ju Hammarbyträningar för damer och herrar och ofta matcher för damerna. Av alla emojer använder jag bara ett tiotal. Har dålig koll på dem.
En bra skyltsamling fick du till även denna söndag. Bra jobbat.

KajsaLisa sa...

Måste säga att du lyckades bra, själv fick jag bara ihop en skylt p.g.a värmen, Sushi och en immig öl är väl lämplig mat just nu. Du vet väl att Hammarbyland är söder om Slussen, du bor på fel ställe i det fallet :)
Länkar upp nu.

Susie på Stjärnarve... sa...

Älskar Sushi, men min gubbe är inte alls lika förtjust. Men jag har gått en kurs för en japanska här på ön, så härom dagen gjorde jag "svenska sushi" (alltså det min gubbe kallar för "Susie") som lunch till mig själv. Blev underbart gott faktiskt. Även om riset jag hade gjort blev godare dagen efter. För det räckte till två luncher till mig..... :-)
KRAM/Susie

femfemman sa...

Mums! Sushi!
Bra att Hsmmarby ligger relativt bra till i tabellen. Snäppet under Elfsbog... som väl dessutom har en extra match spelad. Mot Malmö. Varför det är så, vet jag inte. Djurgården lär väl gå förbi Elfsborg och lägga sig på andra plats, efter kvällens match. Gissar denna icke-expert!
Emojis ? Jo, jag använder en del. Ansiktena får man verkligen gissa vad de föreställer. Men glada gubbar funkar !
Ha det gott !

Ama de casa sa...

Nu blev jag sugen på sushi. Får nog leta upp nåt sånt ställe nån dag :-)

Som hetandes BP så borde du väl nästan heja på Brommapojkarna va? ;-)

Sen undrar jag vad som hände med namnet "smajlis"? Jag använder i stort sett bara 3 av dom 3000, två av dom har jag redan använt i den här kommentaren och jag avslutar med den tredje :-D

Klimakteriehäxan sa...

Nu blev jag sugen på sushi. Har inte ätit det på ett tag.

Anki sa...

Det blev ju bra skyltat ändå!
Sushi har jag aldrig smakat, men lite nyfiken är jag förstås :)
Och så de gula glada gubbarna - ja, eller gula arga ... har dålig kol på dem, men använder ett fåtal.

Anita-Malta sa...

Håller med, "hål i väggen" är oftast betydligt bättre än de med en prydligt perfekt utsida.

Finns det verkligen så många varianter med emojier's ansiktsuttryck!!! Helt otroligt, vilken fantasi människan besitter och tolka dem kan man ju göra hur som helst :))

Djurgården, AIK, Hammarby... dessa låter ju bekanta på något sätt men var ligger själva skillnaderna ;)

Må gott!!!

Anni sa...

Djurgår'n by Nature - say no more! :-)