torsdag 15 juli 2021

Tråktorsdag

Klockan 11:00.

Klockan 16:00.

Hur jag än anstränger mig så är det faktiskt omöjligt att hitta något tråkigt denna torsdag. Tycker att dagen har varit en perfekt sommardag med värmerekord för 2021. Bildbevis se ovan.

Bricka
Ja, åsså fick jag en present idag också, en helt perfekt sådan som är sååååååå jag:-) En fotbollsbricka som jag bara älskar. Fick brickan av bästisen Yvonne som köpte den i en butik under semestern i Skåne. Tusen tack tjejen! Som vanligt vet du precis vad jag vill ha:-)

Glass
Sedan frågade den relativt nyinflyttade grannen om han fick bjuda mig på en glass i Vaxholm. Hur förklarar man för en jättetrevlig granne att jag inte gillar glass. Det spelar ingen roll om det är mjuk- eller kulglass. Gillar ju inte sötsaker över huvud taget, och glass är alldeles för sliskigt för min smak. Så jag tackade artigt och frågade om vi kunde ta det en annan dag. Ja, ja, jag vet att jag bara sköt upp problemet;-) 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

15 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Men vilken underbar bricka! Jag är inte heller så förtjust i sötsaker faktiskt, men glass är nog undantaget. Jag gillar glass väldigt mycket. Men nog är det tur att vi är olika. När jag var liten hade jag en bästis som avskydde pannkakor. Fler till mig då ;)

LillaSyster sa...

Yvonne vet precis vad du vill ha, så är det med bästa kompisar! Brickan är hur läcker som helst och passar dig perfekt.
Jo, nu är det varmt. jag gillar ju värme- men det är lite för klibbigt, det är inte den där sköna värmen. Var uppe tidigt i morse och fixade lite i ett utav blomlanden, men när när klockan var 08.30 fick jag ge mig då var jag så genomsvett att det såg ut som jag klivit rakt ur duschen. Så kläderna i tvättmaskinen och själv ställde jag mig i duschen. Gör väl ett nytt försök att göra klart imorgon, om knät vill annars får det väl vara några dagar.
Glass som är så gott..... har ätit det två gånger idag här hemma i skuggan. Det är nog bäst att du är ärlig och säger att du inte äter glass. Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Den brickan hade ju ditt namn på sig vid tillverkningen tycker jag ;)
Fin var den ju också.

Värmerekord hos er idag, har inte kollat här idag men hade det lite svettigt i morse innan fläktarna kom igång här.
Här går det som vanligt åt mycket glass, lite av ett beroende för undertecknad i värmen. ;)

Ha det fint nu Bp.

Susjos sa...

Idag var det vääldigt varmt, är så tacksam att vi har två fläktar i lägenheten, hjälper liiite i alla fall, man jag tog en heldag vid Brunnsviken medans maken som är ledig idag kollade på Tour de France!

Brickan är ju klockren till dej, Yvonne är verkligen så snäll!

Svar: Jag hade hintat Ditte om att vi skulle till Thaiboat igår eftermiddag, så det var inte helt överraskande att vi sågs , men så jättekul att ses IRL!!!
Ha det gott!

PS Jag gillar faktiskt mjukglass, men det ska vara vanilj och absolut inget strössel på!

Klimakteriehäxan sa...

Jag gillar roliga brickor och den här är ju ett fynd för en fotbollsfanatiker! Men över 30 grader är i varmaste laget ...

nalta norrland sa...

Brickan var ju en riktigt BPbricka 😍
Spännande med den nya grannen som vill bjuda på glass 🍦 Men om det är en han… är det en date å vad säger Din svengelska man då 🤔 spännande 🥺
Det enda tråkiga med denna torsdag är min mage 🥲 tyvärr 😞
🤗

Ditte sa...

Nej, inte alls en tråkig torsdag. Inte här heller. Visserligen fick jag ingen bricka men fick en jobbresa till Höga kusten. Riktigt bra det också.
Brickan är ju hur läcker som helst och kan tänka mig att den är i bruk.
Vad gäller glassen så lär förslaget återkomma....

Anki sa...

Underbart med vänner som vet vad man behöver! Fantastisk bricka - absolut i bästa BP-stil!
Om värmen tycker jag inte ... men det vet du ju redan!
Trevlig granne ... blir intressant att se hur du gör när frågan återkommer :)

Tony sa...

Snygg bricka. Jag gillar väl glass men jag vet inte om det gör något till det bättre i värmen. Sockret stiger väl till huvudet en kort stund och man känner sig lite piggare av den anledningen.

femfemman sa...

Snygg bricka!
Det är väl helt ok att inte gilla glass. Jag klarar mig också utan. Har inte riktigt sett sambandet mellan glass och värme... ja, utom att det möjligen kyler. Sötsliskiga smaker och värme, nej det går inte ihop för mig.
Salta smaker passar bättre. Och sådant som innehåller mycket vatten. Så man borde sälja t.ex salt gurka, vanlig gurka, oliver, melon i strandkioskerna.
Din granne kanske kan bjuda på en god kopp kaffe i stället.

Ama de casa sa...

Oj vilken värme ni också har! Perfekt för dig som gillar dom temperaturerna :-)

Otroligt rolig bricka som passar dig perfekt! Yvonne är både snäll och känner dig väldans bra :-)

Bara du lär känna grannen lite bättre så kanske han föreslår att bjuda dig på nåt annat än sötsaker. Men det var ändå väldigt sött gjort av honom :-)

Stefan Karlsson sa...

En del håller med, andra inte. Jag längtar efter svalka och regn, trots en vecka kvar på årets semester. Tänk att få vakna och höra hur regnet piskar mot sovrumsfönstret, sträcka på sig och lugnt ligga kvar, gå upp när man så önskar och känna att man inte ställs inför några krav på sol, bad och annat som hör sommaren till.

Paula Merio sa...

Nämen, gillade du inte heller sött? Måste tappat den kunskapen någonstans längs vägen. Jag äter typ en glass per sommar, den har jag redan avnjutit.
Brickan är superkul, älskar fotbollsgubbarna, med armar och ben åt alla håll.

Carita Liljendahl sa...

Du måste bara ärligt säga att du inte gillar glass men att du gärna åker med ändå och äter/dricker nåt annat?

Anni sa...

Härlig bricka, den blir man ju glad av!
Varför just i Vaxholm?