måndag 15 mars 2021

Glad måndag

Inget större fel på den här måndagen heller, åtminstone inte hittills. Medan fler av er verkar ha fått ”snöiga” bakslag idag, har jag kunnat njuta av åtta plusgrader utan sol. Inte illa. Hur glad denna måndag har varit framgår av bilderna – hoppas jag;-) Enjoy!

Ett första vårtecken upptäckte jag på innergården idag. Vet inte vad det är för blomma, men fräscha, gröna blad hade den i alla fall.

Så jag skrattade när jag såg denna skyltdocka hos Change idag. Dockan har varit med i min Skyltsöndag #297. Den kläs om nästan varje dag. Idag var hon iklädd i ett svart raffset och hade några hål i strumpan.

Tänkte på Klimakteriehäxan när jag såg den här skylten hos Akademibokhandeln idag. Hon la upp en likadan skylt igår. Hon hade stått emot frestelsen att handla på bokrean länge. Men igår trillade hon dit;-)

Jag köpte två böcker till ”ordinarie” reapris, och passade på att köpa fyra till idag. Tyvärr hann jag inte ta sista exemplaret av Fredrik Backmans ”Folk med ångest”. En kvinna hann före. Ja, man kan ju inte få allt här i livet.

 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

13 kommentarer:

Micke sa...

Lite nya böcker är ju inte fel ibland, själv laddar jag ju ner rätt in i telefonen.
Billigt och enkelt men trots det ingen bok med pärmar.

Ganska gott väder här med efter allt regn i natt.

Ha en fin kväll nu BP.

LillaSyster sa...

Snö och regn om vartannat, inget skönt ute alls. De där bladen ser ut som tulpanblad. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Visst blev det en fin måndag! här inne i stan fanns det under dagen också lite sol. Lite vårkänsla blev det.
Ingen aning om vilken växt det var, men fina gröna blad var det.
Kul med lite nya böcker så grattis till bra köp. Backmans bok har jag läst men den kan du nog få tag i. Av böckerna du köpte har jag läst båda av Mona Kallentoft. Av de övriga har jag hört talas om Christian Unges bok men de andra känns "nya" för mig.
Skyltdockan trodde jag var ett skämt. Men å andra sidan ä rju modet nu ganska trasigt på olika sätt. Inget jag tänker att anamma.

tant Hannele sa...

ingen bra reklam för de strumporna...

Concurious sa...

Ha ha, gillar skyltdockan med trasiga kläder :)
Inget "återfall" för vädret här, faktiskt riktigt soligt och fint men så klart inträffade det när jag satt instängd på kontoret. Lite skönt ändå att kunna se solen genom fönstret i alla fall, hellre det än inte alls :)

Klimakteriehäxan sa...

Bladen ser definitivt ut att vara din favoritblomma ... tulpan alltså ... stackare som inte kommer överens med dom! Backmans bok finns säkert hos nån annan Akademibokhandel, tror du inte det? Bara att jaga vidare! :-D
Jag ska nog försöka undvika fler "övertramp" hur som helst.

Susjos sa...

Grattis till alla rea-böcker, trots att du visst missade en!
Flera av dina deckare faller mej i smaken!
Hälsningar från ett vintrigt Järvsö!

KajsaLisa sa...

Härligt att våren börjar komma upp ur jorden, skyltdockan visar fördelen med sneakers och vanliga bomullsstrumpor. Klar med bokrean för min del i år, men Ahnhem verkar ju vara ett fynd.

Anki sa...

Trevligt med lite nya böcker!
Det verkar som ni hade fint väder ... det hade ju inte vi - men idag kanske det blir bättre. Jag håller med LillaSyster - bladen ser ut som tulpanblad :)

Gunnel sa...

Jag tycker inte att ett raffset passar ihop med söndriga strumpor. Det blir inte alls raffigt. Så ambitiöst att klä om dockan så ofta. Hos mig blommar äntligen krokusarna nu.

Ama de casa sa...

Så nu har du laddat för balkonghäng i vårsolens sken :-)

Bra reklam för strumporna där...

Härligt vårtecken också! Jag hade gissat på tulpanblad och ser att jag förmodligen hade rätt (facit: LillaSyster och Anki). Ger mig själv en klapp på axeln nu :-D

Annika sa...

Vad härligt med böckerna.
AVIS!
Saknar bokrean så mkt. ÄLSKADE den då jag bodde i Sverige, satt och planerade i flera veckor innan vilka böcker jag skulle köpa.

Eh, ser lite TRASHY ut med skyltdockan och de där strumporna, hehe.

Vårtecken, YAY!!!

Christian sa...

Väderrapport: på morgonen minus 3, på dagen plus 10 å strålande solsken.....
Hål i strumpan är ju illa om inte "trasigmodet" gått från jeans till strumpor....
Har tyvärr inte inhandlat något på bokrean, brukar inte hitta mkt jag vill ha å att strosa runt på rea-rean där man kan göra fynd känns inte lämpligt i dessa tider....