torsdag 25 mars 2021

Tråktorsdag

Det började som en solig, varm och glad torsdag. Det höll i sig till klockan 16:30. Då började det regna. Årets första vårregn alltså. Tråkigt?! Kanske, men det luktade nästan lite somrigt ute på balkongen. 

AstraZeneca
Igår var det Finland som återupptog vaccineringen med AstraZenecas vaccin mot Covid-19.  Idag följde Sverige efter. Men det gäller alltså bara personer som är äldre än 65 år. Men hallå, hur var det nu då? 

Frankrike
För inte alltför länge sedan stoppade bland annat Frankrike vaccineringen av äldre personer med AstraZenecas vaccin på grund av förmodade allvarliga biverkningar. För en vecka sedan ändrade man sig och valde att ändå vaccinera alla 55-plussare. 

Vad ska man tycka?
Hur ska Finland och Sverige och flera andra länder ha det? Egentligen alltså.  Hellre låter man alltså ”gamlingarna” äldre än 65 år ta smällen med bland annat blodproppar än att unga, arbetsföra personer drabbas. Har vi ”gamlingar” ett val? Klart vi har. Men jag är rädd för att vi inte kommer våga tacka nej till vaccin oavsett vad tillverkaren heter.

Det här inlägget var verkligen tråkigt, men är det Tråktorsdag så är det. Det är KajsaLisa som har uppfunnit temat. 

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska och visar de senaste tillskotten på taken på alla byggnader i området – fågelskrämmor. Riktigt läckra och mycket välkomna efter fjolårets invasion av trutar och fiskmåsar. DS.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ja det känns så där med vaccinet från Astra.... ska verkligen de som har lätt för att få propp verkligen ta det vaccinet?? Det känns som om det är långt kvar tills vi kan leva normalt.....suck! Då får vi hoppas att fågelskrämman funkar.

Anonym sa...

Här i Norge kommer man med besked i morgon om hur det ska bli vidare. Det redovisas en hel del biverkningar både lindriga och svåra som rapporterats in så vi får se. Jag känner mig rätt trygg på att man gör allt för att finna ut vad som kan vara lämpligt. Vi får hoppas på det bästa och att vi snart kan se ett slut på detta.

Tant A sa...

Det är inte lätt att veta men av vad jag läst mig till är det ändå väldigt få som får biverkningar och det förekommer ju av alla vaccin. Jag har i alla fall bestämt mig att jag kommer att ta det vaccin som erbjuds så länge vi inte börjar med Sputnik V, där drar jag min gräns :)
Men alla gör så klart som de vill och känner för, det har jag inga som helst synpunkter på.
En sån där fågelskrämma vill jag ha här hemma också - fullt med eländiga kajor som tycker mitt hus är lite kul att hänga på. Jag tycker inte det är det minsta kul... kanske det får bli en liten investering framöver!

Ha det gott!

femfemman sa...

Nää du...vem ska man tro på? Blir ännu mer förbaskad då de riktigt gamla och riktigt dåliga satsas på, medan vi någorlunda friska yngre gamlingar inte alls får samma omhuldade. Lite försökskaniner i stället.
Sån är min syn på världen... Lite taskiga värderingar kan tyckas... Men jag står för dem!

Geddfish ♥ sa...

Vaccinet har verkligen blivit ett tråkigt samtalsämne. De flesta vill ha sprutan helst igår och mycket tjafs om de som vägrar. Så är det vilken sorts vaccin och vilka biverkningar.
Vem vill ha Covid-19? Inte jag, så jag tar tacksamt emot när det är min tur.
Jag har haft en bra torsdag.
När det gäller vaktelägg, så motsvarar ett hönsägg tre vaktelägg och de smakar lika, ävensom kalkonägg och gåsägg. Ägg som ägg, faktiskt.

nalta norrland sa...

Fågelskrämman var ju cool 😍😎
När det gäller vaccinet så vet jag inte... pest eller kolera? Du lär ju inte ska bli vaccinerad med A Z vaccin med tanke på blodproppar 🩸 det är ju inte direkt riskfritt. Tänker faktiskt på det då det gäller min mor oxå, hon ska vaccinera sig första sprutan på onsdag till veckan.
Inget regn här å nye någon snö... men det sägs komma antingen det ena eller det andra under helgen. Vet inte vad som blir bättre, regn å kyla blir ju snorhalt å det känns inte direkt lockande.
När det gäller mig å min sjukdom/dagens provtagning å läkarens tankegångar så hoppas jag ju på nått ungefär i samma stil som Du skrev att Du hoppades... nånting konkret som går att förändra.

Ditte sa...

En helt ok torsdag och inte en droppe regn men det mulnade på vid 16.30. Tänk så olika bara på ett par mils avstånd. Sådan skillnad har det ju varit andra gånger också-
Men trist är detta med vaccinet och Astra Zenica. Bedrövligt!
Förra veckan lät det ju het annorlunda. Pust! Tröttsamt. Har man ingen koll här- Jag tror att man väljer att vaccinera för att man inte har annat vaccin och vill få ner antalet som blir smittade. Om man sen kolavippar av vaccinet är en annan sak.
Vad gäller fågelskrämmorna så har de varit i farten här på kajen hela vintern. Men vi nöjer oss med vår fula plastuggla som är tämligen effektiv.
Nu fotboll!

Paula sa...

Jag sitter precis nu o lyssnar på tv-nyheterna där Tegnell och andra sk specialister uttalar sig angående Astra Zenecas vaccin. Väljer man att vänta på ett annat vaccin så kan man få vänta till hösten,minst.
Jag som har haft blodpropp, äter maxdos av blodförtunnande och har ett täppt halskärl,,,,ja, jag får nog ta och lita till expertisen. Känns lite som ett lotteri, men vänta till hösten...NÄÄÄÄÄ VILL INTE!!!
Finland planerar ju att gå i lockdown, då sprider sig ju smittan mindre. Vi i Dalarna har ju ökad smittspridning och till påsk kommer åter en turistinvasion...
Ja hur ska detta bli??
Himla snygga drakar!

Micke sa...

Man vet ju snart inte vad man ska tro när det gäller dessa vaccinsorter, antar att jag kommer ta det jag får, men ändå.
Det är lurigt med detta tycker jag, riktigt otrevligt faktiskt.
Man känner sig nästan som en försökskanin som någon annan skrev här.

Sv: två leveranser i månaden, en stor och sedan en komplettering.
Vi har inte plats för allt på en gång i vår kyl, men det fungerar.

Ha en fin fredag imorgon BP.

Emma, Sol som sol? sa...

Uscha, ja nu verkar fler reagera som vi på vaccinationerna. Vete fasen om jag skulle ta vaccination om jag fick frågan i morgon. På sonens skolavar det massvaccinering av personalen och många mådde dåligt.

KajsaLisa sa...

Visst är det tråkigt just nu, inget vaccin så det blir lite fart på allt. Men det är kul att några orkar ägna sig åt den klassiska hobbyn drakflygning.
Kul bilder och tack för länken.

Susjos sa...

Ja, rörigt är det med vaccineringen just nu...jag har ju fått en dos av AstraZenecas vaccin och fick inga biverkningar mer än ont i knäna?
Visst var det väl så att de väntade med att ge Astra zeneca till de äldre för att de inte var färdiga med studierna angående äldre och just Astrazenecas vaccin?
De som nu drabbats av blodproppar och blödningar har visst alla varit under 50 år? Men jag kan ha fel.

Cyklade hem från NKS vid 17-tiden idag, men inget regn på mej då i alla fall!
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Visst är det rörigt med vaccinationerna! En vän till oss (86 år) fick sin första spruta igår, men vad det var för typ av vaccin det vet jag inte. Gissar på AstraZeneca.

Vilka läckra fågelskrämmor!

Anni sa...

Säger som Susjos, det är tydligen enbart yngre som drabbats av blodproblemen med Astra Zenecas vaccin. Än så länge, kanske man ska tillägga. Själv tänker jag ta det jag får när jag får det.

Trodde det var någon flög med läckra drakar när jag såg dina bilder, men är fullt nöjd med att det är fågelskrämmor. Supersnygga!

Och några svar; du har helt rätt, Lillhunken gillar Mello och ESC. Men mest lyssnar han på hårdrock. Han har bred smak, helt enkelt (utom när det gäller mat, men han blir väl vuxen han också).
Vad gäller Castor så är webbshop på väg, men det är väldigt många praktiska frågor som behöver lösas när det är flera personers alster som är inblandade.

Anni sa...

Förresten, det var ingen vidare match igår kväll eller hur?

christian sa...

Ja man slutar inte ....nä...så här ska det vara: jag har för länge sen slutat att förundras över pandemi, corona, vaccination...vilken film är vi med i?

Carita Liljendahl sa...

Saknas tillräcklig forskning och bevis.
Det senaste jag läste om vaccineringen med AZ handlade om att man ska veta hur man sticker in nålen, veta vart vaccinet går in. Man kan inte bara slå nålen in i en muskel och spruta in - för då kan komplikationer uppstå. Men... jag är inte experten, jag har bara läst det här i vår rikstidning på svenska - Hufvudstadsbladet.