lördag 13 mars 2021

Bokmärke och några svar


Ett väldigt sött bokmärke, och det lila snöret är en extra fin bonus:-)


Idag lägger jag upp ett bokmärke som jag fått av en ny donator – Paula! Så gulligt av henne att skicka en hel drös med bokmärken till mig – inte per mejl alltså, utan per post. Dagens bokmärke är ett riktigt sådant och ett av de sötaste jag lagt upp till temat. Tusen tack tjejen:-) 

Nu till några av Orsakullans frågor: 

Tråkigt att fler inte känner till…
… att man faktiskt har rätt till Sjuktransport – en vanlig taxi alltså, om man är 70+ och har en ”dejt” med sjukvården. Det var min (snygga) husläkare som informerade mig om det och ordnade ett sjuktransportkort åt mig.

Jag önskar att någon berättat för mig som tonåring att…
… utbildningen jag gick skulle visa sig vara totalt bortkastad. Jobbade bara ett år som översättare och tolk. Världens tråkigaste jobb. 

Ska man tala eller inte tala om politik
En svår fråga. Personligen anser jag att politik och religion är två ämnen jag helst undviker. Tycker nämligen att man ska vara rejält påläst om man ska ge sig in i politiska diskussioner. Och det är jag inte. 

Ett hål
Orsakullan vill att jag berättar om ett hål. Det finns ju hål i väggen som speciellt utomlands ofta bjuder på den bästa maten. Hål i tänderna kan man också ha såklart. Hålen jag visar här sitter på min älskade Desigual hoodie. Japp, den är bortom all räddning, jag vet...

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa. 

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Den tröjan har varit med om ett och annat! Jag har en kappa som jag haft i över trettio år. Kan inte slänga den. Men fodret är trasigt och den skulle behöva en helrenovering ... gammal k'rlek vägrar rosta!

nalta norrland sa...

Nyss ätit pasta & köttfärsröra med J, Elin och Brisa 🍝
Sitter å väntar på att kaffet ☕️ ska bli klart ✅
Jag hade ”rätt kriga” biblioteks 🔖 bokmärke till idag om jag hade velat men då skosnöret är vad jag använder just till denna nya bok med Emma Sköld så fick det vara med 😊
Jag gillar Sofie Sarenbrants böcker 📚
Ikväll Sista chansen så att säga 🎵 🎶 sen är det slut på allt vad tv-tittande på lördagskvällen heter... vanligtvis ser jag ju aldrig på tv-program på ordinarie tid.
Jag gick två korta promenader med the dogs en med varje och sammanlagt blev det väl en okey promenad. Mitt mående har varit bättre. Jag har fortfarande andningsproblem å behöver inhalera min astmamedicin.

femfemman sa...

Läser just en bok av Jo Nesbö. Så Otäckt så jag knappast vågar fortsätta. Seriemördaren i boken har ett hål rakt genom handen. Ett hål som Harry Hole orsakat.
Något som hade varit bra att förstå då man var deprimerad tonåring var absolut att även storvuxna tjejer kan vara attraktiva. Ha en fin lördagskväll!

LillaSyster sa...

Ta av luvan så har du en bra kofta kvar?
Annars får det bli ett hål i plånboken, då du kostar på dig en ny =) Schysst av Paula att förse dig med blogg foder 7 äkta vara dessutom. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Verkligen rart av Paula att skicka dig bokmärken per post. Och det här var ju väldans fint.
Detta med sjuktransporter tror jag många missar och läkare är inte alltid så bra på att informera om detta.
Håller med dig om att i många sammanhang är det enklast att undvika tala om politik och religion. Jag är ganska påläst men undviker det ändå.
Finns annat att prata om.
Trevlig kväll.

tant Hannele sa...

ett bokmärke helt i min smak
(höll på att slå ihjäl mig i ett stort hål på en rysk bensinmack; en tunna nergrävt utan nåt skygg, jag ramlade i och slog mig i baken, klarade mig med stort stort blåmärke)

Guldkryckan sa...

Politik är knepigt att ge sig på kan jag tycka, religion likaså.
Är väl påläst när det gäller religion men jag har min egen sådan som inte innefattar någon gud...lika bra det.

Ja tänk om man vetat som ungdom hur livet skulle gestalta sig, då hade man kunnat strunta i vissa grejer helt.
Men det finns väl någon mening med det också, antar jag ;)

SV: Jo, distansarbete för några hos oss, precis som det ska vara enligt rekommendationerna, tyvärr sätter det oss i skiten ännu mera men det blir väl bra så småningom.

Ha det underbart nu Bp.

Geddfish ♥ sa...

Så jättegulligt av Paula att skicka dig bokmärken via snigelpost!
Jag har väl inga roliga kvar men hittar ändå något tänkvärt här och var, men jag använder dem inte, jag lyssnar ju på böckerna, eller läser i plattan.

Den tröjan var verkligen urtvättad och nött, men jag förstår, ett kärt plagg.

Man SKA kunna prata politik utan att bli ovänner, men det finns trevligare ämnen att diskutera.

Emma, Sol som sol? sa...

Oj, undrar om mina föräldrar vet om det där med sjuktransportkort. De har nog tagit taxi och betalat själva nu nör de varit inne några svängar. Måste kolla med dem.

Kläder bortom räddning har sin plats på något sätt. De är oftast älskade.

Ama de casa sa...

Jag skulle nog ge mig på den där hoodien med nål och tråd. Gamla älskade plagg är sällan bortom all räddning tycker jag.

Fina bokmärken! Snällt av Paula :-)

Ha en fin söndag!

Gunnel sa...

Det finns en Desigualbutik i Köpenhamn som jag alltid besöker när jag åker dit. Nu är det tyvärr länge sen. Jag gillar deras kläder och väskor och förstår din besvikelse över hålet.

Carita Liljendahl sa...

Underbara bokmärken - säger då bara, du hittar och har massor av dem :-)
Skulle vara kul att nån gång åter svara på Orsakullans utmaningar - man hinner ju bara inte med allt man vill :-)

Paula sa...

Glad att så lite gladde dig! Slit dem med hälsan som man säger...
Vet du, här i region Dalarna som är väldigt glesbebyggt ligger gränsen till att få sjukresa från 85 år! Helt vansinnigt.! Min väninna som är 83 kan bara få sjukresa när hon åker till Falun på behandling av ögat (vilket gör att hon inte kan köra bil själv) 24 mil tur/retur om hon får läkaren där att medge en sådan resa. Och den behöver hon tjata tills sig varje gång. (hon har regelbundna besök). Så ni har det mycket bättre där i Stokolmo!
Men du, så skoj att du är tolk o översättare, jag tycker det är ett roligt jobb. Nu har ju jag inte jobbat som bara det, men jag har under årens lopp gjort en hel del tolkjobb finska/svenska och likaså översättning av bland annat möbelkataloger....är det svenska/engelska som du pluggade?
Jag har ingen yrkesutbildning alls i grunden utan fick fylla på med kurser o utbildningar under arbetsåren.

Anki sa...

Så fint bokmärke du fick från Paula! Härligt med bloggvänner!