fredag 12 mars 2021

Fem en fredag: Vecka 10 – ”Trendigt”

Läckra däckmönster. Sent igår kväll såg jag hur de kom till. Det var en bil som vände.

Årets bild:-) Såg inte vad tjejen gjorde när jag tog fotot, men så jag skrattade när jag öppnade bilden i PS.

Det är inte fler personer som har munskydd på sig i Täby Centrum nuförtiden. Förstår nästan varför, då det här är en vanlig syn tyvärr. Skyddet låg vid en rulltrappa.

Visst ser h*n betydligt gladare ut idag när h*n har nåt att bita i;-) Det var fler av er som reagerade på "rasen" - en tigermönstrad havskatt. Kan hända att expediten sa att havskatten var leopardmönstrad. Sorry!

 

1. Vad var mest trendigt under dina tonår?
Tveklöst modet som Twiggy ”uppfann”. Dessutom fiskbensmönstrade ponchos.

2. Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?
Kan inte påstå att jag medvetet eller omedvetet följer trender faktiskt. Det enda jag kan komma på är några lampor och en orange hurts som var trendiga på 1970-talet och som är helt inne igen drygt femtio år senare.

3. Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?
Spontant tänker jag på bilfärger. Vad är det för fel på vitt, beige, silver, svart och rött? Dagens färger på bilar är gräsliga, speciellt de bruna varianterna som för mina tankar i helt fel riktning;-)

4. Vilken trend skulle du aldrig anamma?
Tatueringar och trasiga jeans som kostar en förmögenhet. Om jag var kille skulle jag inte vilja se ut som en neandertalare med ovårdat skägg. Skäggtrenden som förvånansvärt många ”65+ män” verkar ha anammat är lika gräslig som brun lack på en bil.

5. Vad vill du ska bli en trend?
Vad gäller mode så går trenderna ju i cyklar på mellan 25 och 40 år – på gott och ont. Sedan tycker jag att spontanfotboll bland barn borde bli en trend igen.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska och rätt kul:-) DS.

23 kommentarer:

Sara Pepparkaka sa...

Vilken ful fisk du har fångat!

femfemman sa...

Roligt att läsa svaren. Spontant tänker jag på skepparkavaj och utsvängda kritstrecksmönstrade byxor, då man tänker gamla trender.
Midikappa, Dr Martenskor.
När vi flyttade ihop 1976 och fick nytapserat i lägenheten, då valde vi brunt och orange i köket. Var egentligen rätt snyggt.
När vi några år senare byggde hus så var köksmaskinerna/ vitvarornas gröna. Porslinet i badrummet var brunt. Badkaret är f.ö. fortfarande kvar.
Varför är det så färglöst numera.
Och vi har en silverfärgad bil, Toyota fram 2020. Snyggt tycker jag!
Bruna bilar är inget jag vill ha.

Concurious sa...

Läckra däcksspår!
Jag vet inte jag om fisken ser gladare ut idag, en ful fisk även med citron i truten :) Och jag måste nog säga att du lyckats väldigt bra med fotot på tjejen - ha ha!

Hanneles bokparadis sa...

jag hade sån där Twiggy-figur; inga höften, små bröst... Många har väldigt välvårdat skägg, kan inte heller vara billigt. Hur andra ser ut bryr jag mig inte så mycket om. Snyggt däckmönster.

Ditte sa...

Skrattade extra gott åt bilden med kvinnan och brösten. Undrar vad hon gjorde men du fick den perfekta bilden. Eloge!
Hade du inte berättat om däckmönstren så hade jag kanske inte fattat vad det var. Snyggt är det.
Tänkte på det efteråt angående havskatten och mönstret. Men egentligen har det nog inte mönstren på den inverkan på smaken. Tycker också den ser mer nöjd ut men en citron i munnen.
Kul att läsa dina svar på trendigt.
Tänkte på fråga 1 på Twiggy, stora gröna militärparkas, mocksskor av märket "Mantovani", svarta manchesterjaens och att man handlade en del på Impo på Gamla Brogatan.
Vad gäller trasiga kläder/jeans begriper jag inte varför men betalar för dem-
Både spontanfotboll, brännboll och utelek för barn önskar jag skulle bli en trend. Och att föräldrar stöttar den trenden och begränsar sina barns skärmtid rejält. Går enkelt att göra via en app.

nalta norrland sa...

Tjejen må vara ovetande om att Du fotade men hon borde väl inse det fanns andra människor runt om så vad tusan hon än gjorde så känns det som hon antingen var på fel plats eller fel tillfälle 🤪😅
Trender kommer och går... vissa kommer tillbaka under ens livstid, men trasiga jeans modet måste väl vara nyhet 😜😟
Skägg kan vara snyggt om det är välvårdat, J ser ut som en förrymd straffånge ibland 😊🤪
Jag tror ju att det är säkrast Du inte riskerar livhanken, Din snygge läkare vet ju vad Du går igenom så att säga så han lär inte rekommenderar vad som helst bara för att Sverige ska nå vaccinationsmålet.
Jag kan väl säga att jag mått bättre 😅😟

Geddfish ♥ sa...

Nej, du var väl fotbollstjejen i din uppväxt. Jag hade en pojkflicka i min klass i mellanstadiet. När jag träffade henne på 50-årsjubileumet hade hon blommat ut till den mest kvinnliga skönhet.
Nä, jag är ingen fan av tatueringar och trasiga jeans heller, så där är vi väl lite lika. Men vi är ju alla olika.
Intressant ämne med trender!

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså, nu ligger ju firren där och undrade vad som hände igen. En citron i käften? Va fasen, liksom!

Bokdamen sa...

Skrattar åt både bilden med tjejen och fisken....tatueringar är inte min kopp te heller. Trasiga jeans har jag inte förstått mig på, skönt att jag inte är ensam om det ;)

Klimakteriehäxan sa...

Om jag får välja föredrar jag brunlackad bil framför fulskäggig karl.
Twiggy var häftig, men jag vågade aldrig måla ögonen lika djärvt som hon. Jag var inte lika smal heller, fast jag var smal.

Robert W sa...

Jag har skägg, men jag skulle vilja karaktärisera det som kort och välvårdat :)

KajsaLisa sa...

Stoppar hon något i bhn, kanske känner vakten. Om folk nu är så präktiga så dom använder munskydd så kan dom väl kasta dom rätt. Vilken söt fisk.

Mrs Calloway sa...

bilmönstret är riktigt fint. fiskbilden också. och kvinnan ser ut som hon gjorde ett överslag av vad hon skulle kunna få plats med i topen. kul

llh sa...

Vilken samling höjdarbilder du har idag! Mönstret är läckert till tusen, riktigt OP. Bra att du förklarar hur det kom till, hade redan börjat undra innan jag läste. Situationen med tjejen väktaren och publiken är kanonrolig och mänsklig. Munskyddet, ja så ser det ut här också, lite småsnuskigt och allmänt motbjudande. Och fina fisken på det.
Trendsvaren väcker minnen, Twiggy var ju ett fenomen i sig och trender går verkligen aldelles tydligt i cykler.
Bruna bilar har jag missat totalt, finns de? Lovar att hålla utkik :)

Paula sa...

Havskatten är leopardmönstrad alla dar i veckan. Tigern är ju randig!
De bajsbruna bilarna är en styggelse, vi har flera här i byn, vem sjutton tycker de är snygga? Trasiga jeans, nej tack, tatueringar ja tack, skäggiga gubbar nej tack, vem vet vad som kryllar där i skäggstubben...huva Heja för spontanfotboll, det har vi här i byn varje vecka, ung som gammal, kille som tjej eller däremellan!

Anki sa...

Verkligen läckra däckspår ... rena konstverket!
Och där är den ju igen, den sorgsna firren!
Kul att läsa dina svar som alltid! Jag ger mig med fredagsfrågorna ... orkar inte engagera mig så mycket, men är förstås med på Skyltsöndag!
Ha en bra lördag!

Ama de casa sa...

I min ungdom (under en ganska kort period) var utsvängda V-jeans ett måste :-)
Det trasiga modet har jag aldrig förstått mig på. När mina kläder går sönder brukar jag laga dom om det går, annars går dom till dom sälla jaktmarkerna.

Kul fångat i affären där! Ibland ser man inte vad man fått på bilden förrän man framkallar filmen. Minns när jag fångade en naken rumpa på en kille som bytte om bakom en skylt för en hundbadstrand. Att försöka skyla sig bakom en skylt är kanske inte det smartaste när det är en skyltfetischist i närheten :-D

Susie på Stjärnarve... sa...

Nej du, håller med - tatueringar och trasiga jeans är hemska! Och det där med dom vildvuxna skäggen som killar och gubbar har är otroligt äckliga!!
Visst kommer jag ihåg Twiggy! Var mycket avundsjuk eftersom jag alltid har tillhört dom rundlagda, men gärna skulle ha varit lite mager när jag var ung. Numera är jag tjock, men tacksam för det har medfört en hel del positivt.....
KRAM/Susie

Kina sa...

Härliga bilder! Jag tror tjejen har tagit på sig fel tröja, och nu upptäckte hon att dom (brösten) höll på att ramla ut när hon böjde sig fram. Eller också ville hon bara lufta dom lite!
Twiggy-stilen tilltalade aldrig mig, även om jag var lika tanig som henne nästan. Har aldrig varit särskild trendkänslig, men det har gått bra ändå!
Vad jag kom på när jag läste dina svar, var att jag faktiskt fick en fladdermus-fåtölj i min ungdom. Den har jag fortfarande kvar, men i förrådet.
Ha det gott! Kram!

Guldkryckan sa...

Oj, ja, hon rättade väl till dekolletaget, vilken osis att det förevigades på bild :)
Bilmönstret där var fint får man ju säga, inspiration till tatuering hos alla andra än dig och mig kan jag tänka ;)

Nu har jag ju gaddat mig tillräckligt här känner jag, men vem vet i framtiden hur man gör, blir nog inget mer för mig.

Ha en fin dag Bp.

Susjos sa...

Coolt bildäcksmönster, och den fisken såg gladare ut med en citron i munnen, haha!
Kul att läsa dina svar i "fem en fredag". Jag och Ama som var tonåringar på 70-talet hade båda V-jeans, det var trendigt då! Men några trasiga jeans som man ska ha nu, det gillas inte, inte heller dessa stora hemska skägg som männen har idag, nej tack, det går bort!
Ikväll är det äntligen mellofinal, och visst är jag ledig!
Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Mycket läckra hjulspår! Fint fångat!
Och de där munskydden... må bli en trend, det är ok - men att bara släppa dem ifrån sig på marken är inte bra gjort.

byblixtra sa...

Så härliga bilder! :-)
Däckspåren gillar jag skarpt och så bilden från butiken med tjejen! :-D

Tyvärr så ligger munskydden och skräpar lite här och var.

Jodå, havskatten ser lite gladare ut med en citron i munnen. Intressant egentligen att en havskatt kan vara leopardmönstrad.