lördag 27 mars 2021

Bokmärke och några svarLördag är lika med bokmärke och har så varit i ett antal år. Det finns inte många själar kvar som lägger upp bokmärken varje veckoslut, men vi som gör det håller envist fast vid temat. I mitt fall är det tack vare donationer från fina bloggkompisar. Idag är det återigen Paula som bidragit med ett bokmärke som gissningsvis är målat av Mun- och fotmålarna. Tusen tack Paula! 

Nu till Orsakullans frågor: 

Jag trodde det var ett skämt när…

… jag läste det här:

Premiärminister Boris Johnson säger att Storbritannien närmar sig en punkt när de kan börja lätta restriktionerna.

- Om bara ett par dagar kommer jag äntligen kunna gå till frisören. Men än viktigare, jag kommer kunna gå ut och försiktigt, men oåterkalleligt, dricka en pint öl på puben. Källa: The Guardian.

Hoppas innerligt att han syftar på en öppning efter Påsk. Och i hans fall spelar det faktiskt ingen ingen roll om han går till en frissa eller inte;-)

I natt ställs klockan om
Det är faktiskt förvånansvärt många som har problem med åt vilket håll klockan ställs om mellan klockan två och tre i natt. Konstigt nog har jag aldrig haft svårigheter där. Det går framåt mot sommaren, alltså vrider vi klockan fram en timme.

Sista gången
Det är förresten tack och lov sista gången med daltandet med sommar- och vintertid. Från och med 2022 är det ”normaltid” som gäller inom EU. Men det är fortfarande upp till varje land om man väljer sommar- eller vintertid som normaltid. 

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

16 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Nej, han ser väl inte annorlunda ut efter ett frissabesök :-)
Usch, kanske jag var elak nu.
Men restriktionerna kan inte lättas före slutet av maj är min tippning.
Tredje vågen på gång ute i Europa. Frankrike och Ungern har det extra svårt.

Finns det beslut om normaltid 2022? Jag skrev ledare om det här nyligen och försökte läsa på och tyckte mig förstå att EU inte fattat nåt beslut om tidsomställningen ännu... och att vi länder som är grannar med varandra (Norge, Finland, Sverige) inte heller kommit till nån överenskommelse?

Guldkryckan sa...

Hoppas verkligen det är slut med sommar/vintertid nu, det är hög tid anser jag.
Hoppas de kan komma överens om detta nu.

Boris ja, såg han första gången när han var med i "Top gear", han kunde inte köra bil heller ;)

Ha en fin kväll Bp.

Hanneles bokparadis sa...

Boris Johnson har sin egen stil, skulle vilja besöka hans frisör :)
Bokmärket är helt i min stil!

Tant A sa...

Just det ja, dags att ställa om klockan. Det hade jag egentligen koll på men för stunden var det förträngt. Det mesta ställer ju ändå om sig själv nuförtiden. Jag hoppas det är slut på tidsomställandet snart men jag hörde något igår om att det kan dröja lite till, förhoppningsvis hörde jag fel.

ha det gott!

Ditte sa...

Ett riktigt fint bokmärke! Gillade verkligen färgerna.Perfekt att Paula skickat det. Vad gäller bokmärken på bloggarna så verkar de ju nu föra en ganska tynande tillvaro.
Skrattade gott! Trodde inte att Boris Johnson ens ägde en kam -Men kanske kan han se ölen om håret är klippt.
Skönt att det nu är sista gången som klockorna ska fram och tillbaka. Återstår att se vad Sverige väljer. Bara att det blir en och samma tid är ett lyft.

LillaSyster sa...

Håller med dig om Boris =) Ja det ska bli skönt med en och samma tid.....undrar om det var sista gången nu eller om sista omställningen blir i höst? Ha en bra kväll!

nalta norrland sa...

Tidsomställningen kan vi få fortsätta med ytterligare år eftersom ännu inget beslut tagit inom EU att stoppa klockvridningen ⏰
Jag slår ett slag för normaltid att när klockan är 12 mitt på dansa är även solen så att säga 12 😜 det var ju så all klocktid började... när solen stod som högst på himlen då var kl 12.
Bokmärken.. jo yes de tillhör lördagens bloggande 😀
Vit snö... kanhända vi får lite nysnö å då blir det vitt å fräscht 🤪
I morgon Skyltsöndag och bokrecension 😎

Geddfish ♥ sa...

Ja, bokmärkeslördagen kunde lika gärna läggas ned för min del, för jag har inga mer att visa och inga sponsorer är villiga för mig. Kanske drar mig ur.
Klockomställningen är ju något som vi inte kan påverka, bara önska. Jag har aldrig haft ont av omställningarna mer än att det varit jobbigt att mixtra med alla mina klockor som bara går på batteri.

Susjos sa...

Boris frisyr kan man ju inte låta bli att tycka nånting om, om man ens kan kalla det för frisyr?
Sommartid gör mej inget alls, önskar nästan att jag hade jobbat i natt, det är ju så underbart när klockan blir två, och hux flux slår den över till 03 istället! Bästa natten att jobba om du frågar mej!
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, vi får väl se om detta var sista vridandet av klockan, jag tror nog att Spanien vrider tillbaka i höst för att ligga i mer korrekt zon. Borde ju ligga i ytterligare en zon till, samma som Storbritannien om man tittar på hur solen står på himlen.

femfemman sa...

Här ett sådant kort/bokmärke i gömmorna tror jag. Ändå blir det alltid då att det är hundöron som är bokmärken i mina egna pocketböcker. Är man bekväm så är man... Eller snarare vana..
Ovana..
Boris Johnsson hos frissan. Den var Kul! Trodde att hans barn skötte hans hår.
Sommartid? Brukar inte vara några större problem. Man vänjer sig snabbt. Jaha, det bär nästa år som det ska bestämmas hur man ska göra fortsättningsvis. Vore väl enklast om hela Europa bestämde dig för normaltid. Ha det gott!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Gissa om jag nyss blev upprörd, Sverige har INTE bestämt sig ännu om klockan (pga pandemin) så vi får nog helt enkelt ha det så här 2022 med. Dock är det intressant hur lite våra svenska politiker kan göra under pandemin... Vi vanligt dödliga får ju ta beslut hela dagarna, men ligger det på Rosenbads bord tycks det inte finnas tillräckligt med personal för att ta ett beslut...
Kan det vara så att pga Rosenbads brist på personal har man val att straffa alla inom vård/skolan och omsorg med resursbrist? I parollen, det ska vara lika för alla. 🙄

Ama de casa sa...

Verkligen ett jättefint bokmärke :-)

Alltså... Även om jag verkligen ogillar tidsdribblingen så tycker jag absolut att alla ska enas om en gemensam tid. Alltså sommar- eller vintertid. Att få olika tidszoner mellan länderna vore ju väldans jobbigt. Fattar grejen när man åker i "sidled" mellan länderna, men inte när man åker "längden".
Jag har inga problem med åt vilket håll klockan ska flyttas för jag har full koll på att det blir sovmorgon på hösten och alltså tvärs om idag ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Boris J till frisören? Det tror jag när jag ser det. Snyggt bokmärke, definitivt mun&fot-gänget.

Gunnel sa...

Det ska bli skönt att ha en tid att rätta sig efter hela året.Hahaha! Det kan inte var lätt och vara frisör när Boris kommer på besök. En omöjlig uppgift!

Paula sa...

Jag har också förstått att beslutet ännu dröjer om när sommartiden på riktigt ska upphöra även om beslutet är taget. Jag har fattat det så att länderna gemensamt måste bestämma vilken tid som ska gälla för att inte peta i tidszonerna...??
Jag vaknade klockan elva igår, blev alldeles bestört innan jag begrep att klockan egentligen "bara" var tio.
Stor spridning i Dalarna, 450 nya fall sedan fredagen, lika många som i hela Finland som håller på att stänga ner..
Ha en fin måndag, det som nu återstår av denna regniga dag..