onsdag 10 mars 2021

Onsdagsblandning med Orsakullans frågorEfter tre och en halv månad av trogen tjänst forslades julgranen bort idag. Det hela gick på en kvart. Man la granen på marken, sågade itu den i två delar och resten ser ni på bilderna.


Det blir en riktigt varierad onsdagsmix här idag. 

Julgran
Kan ni tänka er – idag hände det. Julgranen plockades ned i fem minusgrader. Den har alltså stått där sedan första advent den 29 november 2020. Drygt tre månader alltså. Undrade ett tag om den skulle vara kvar till Påsk;-) 

Kamera
Inte roligt men idag gav min Sonny inköpt i maj 2020 upp. Eller rättare sagt zoomreglaget satt fast och rörde sig inte ur fläcken. Ni skulle inte tro hur mycket tid det gick åt att ”lämna in” kameran på garantiservice. Det enda som saknades var att man kunde lämna in den digitalt hos Sonys servicepartner. Suck. Tur att jag har en ny mobil att fota med, även om jag inte gillar bilderna. 

Vad jag skulle ta med mig
Orsakullan är nyfiken på vad jag skulle ta med mig om jag skulle behöva lämna hus och hem. Jag gissar att hon menar om en nödsituation inträffar. Beroende på årstid skulle jag rafsa åt mig vettiga kläder och skor, handväskan med pass och kreditkort, datorn, mobilen, mediciner och bilen som förhoppningsvis är fulltankad. 

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.


15 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Lite länger än till tjugondag Knut då men inte till påsk - långtidsgran :-)
Din kamera är ju inte så gammal då, hoppas den kan bli iordning.
Rafsa med sig i brådskan ...

LillaSyster sa...

Hoppas att kameran går på garantin, det borde det göra. Men mycket trassel. Jag fotar nästan allt med mobilen, för den är ju så gott som alltid i närheten.
Ser att även du fått mer snö....suck och morgondagens väder vill jag inte ens tänka på, bara att hoppas att vi klarar oss lindrigt.

Ditte sa...

En rejäl onsdagsmix blev det. Fint att julgranen äntligen kom bort. För så vacker var den ju inte direkt. Men hos dig kanske ansvariga hade tanken att "julen varar helt till påska".
Jättetrist med kameran. Verkligen. Hoppas den snart är tillbaka i fullgott skick-
Trist även att det skulle ta sån tid att lämna in den. Och visst är det oftast skillnad på att ta bilder med en kamera mot med en mobil. I alla fall om man tittar på en rejäl dataskärm så ser man ofta en annan upplösning. På en mobil eller liten laptop blir det inte lika stor skillnad.
Vad gäller Orsakullans frågor och andras, så skulle mina svar oftast bli "det beror på" . Lite så hos dig idag också .

Concurious sa...

Miljötänk? Att använda prylarna till de är helt slut, och nog borde granen vara slut vid det här laget!
Hoppas du får tillbaka kameran i bättre skick!

Geddfish ♥ sa...

Jag svarade också beror på" då det inte framgick av frågan om det var akut eller inte, med att lämna hus och hem.

Men det är ju nästan skandalöst, att ni haft julgranen så länge på gården?? Jaja, nu är den borta, så nu kan påsken komma ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Den granen gav väl valuta, den såg ju fortfarande så grön ut.

Trist att kameran la av. Men kanske du nu gör som Ama och går över till mobilen ändå?

Paula sa...

Men nu hade du väl ändå tur om du har ett års garanti på kameran. För då klarade du gränsen, annars tycker jag att det mesta pajar en månad efter garantitidens slut, mer regel än undantag. Om du nu får fota med mobilen ett tag kanske du rentav börjar gilla det? Jag fotar mer med mobilen nu än innan jag bytte mobilen. Fast kriteriet är mest att då kan jag dela fotot direkt till exempelvis dottern på chatten. Det blir många Daniel-foton...med mobilen
Nu hade ni ju kunnat klä granen igen, än mer snö är ju att vänta....

Anki sa...

Det får mig att utbrista ÄNTLIGEN! - ja angående granen då :)
Tråkigt med krånglande Sonny - hoppas det fixas snabbt - och att det går på garantin.
SMHI har hotat med mer snö här idag ... hoppas de har fel!
Ha en bra torsdag!

Ama de casa sa...

Dom läser nog din blogg. Du gnällde väl över julgranens närvaro häromsistens om jag inte minns fel? Skönt att den är väck nu :-)

Oj... Har du lika otur med dina kameror som jag hade med mina? Det måste ju gå på garantin, gissar att du får en ny för det är nog inte nån idé att reparera. Så blev det ju för min del när min blixt hakade upp sig, fast det tog nog en sisådär 3 månader innan jag fick den nya. Då hade jag såklart redan köpt en annan, men en reservkamera är ju inte fel att ha :-) Nu fotar jag uteslutande med mobilen, det trodde jag aldrig skulle ske...

Gunnel sa...

Det var verkligen på tiden att granen försvann. Fjädrar i granen känns inte riktigt ok. Trist att en så ny kamera strular. Hoppas garantin gör skäl för namnet. Hos mig har det snöat hela natten och håller på än plus att det blåser rejält. Inte särskilt uppiggande.

Annika sa...

WOOOOOOT!!! Plötsligt HÄNDER det!!
HAHA.
SKÖÖÖÖNT att den är borta. Snacka om att det tog tid.

SÅ tråkigt med din nya kamera. SÅ ska det ju inte behöva bli med en sådan ny kamera.
Jag har en canon systemkamera som jag alltid fotade med förr, och som jag älskar. Den är 10 år i år och börjar bli trött. Men jg fotar nästan allt numera med min iPhone 7s. OCH den är gammal och TRÖTT. Så i helgen blir det en ny. Spännande, men det är alltid jobbigt att byta mobil på ngt sätt.
Måste dock börja fota mer med canon för de bilderna ÄR oslagbara. Men den är tung att släpa på, och mobilen är lätt och bra, trots allt.

nalta norrland sa...

Er gran har fått stå kvar otroligt länge, men kanske tyckte "de som bestämmer" att den såg fin ut... har belysningen varit kvar till nu eller togs den bort tidigare?

Under vår kvällspromenad ser vi flertal hus om fortfarande har "jul"belysning tänd.

Så himla tråkigt med Din kamera, kanske lättfixat fel å Du har den tillbaka snabbt.

femfemman sa...

Den julgranen har fått stå på övertid. Antar att ljusen varit släckta.
Det finns en del som har julbelysningar kvar i sina trädgårdar ännu, även om de är få. Tycker att det är riktig olägenhet. Juleljus borde tas bort senast i början av februari. Tycker jag.
Mycket tycker här, men jag tycker att dina bilder är hur bra som helst. Förstår att du saknar kameran. Naturligtvis ska den hålla längre än så.

Christian sa...

Tjugonde dag knut var det.....har ni annan tideräkning där borta?!? Det var bra mycket du skulle ta med dig, hinner du plocka ihop allt när det blir akut?!?

Susanne sa...

De hade ju kunnat haft granen kvar under påsken och hängt påskägg i den =)