måndag 8 mars 2021

Glad måndag och tv-serie

Granne med tandläkaren: Så här har ITRIM löst problemet med att coronasäkra sin verksamhet. Det är tanken som räknas, för ingen tränar väl frivilligt utomhus vid noll grader. Skylten till vänster som är markerad med ett rött sträck får vara med kommande Skyltsöndag.
Här ser ni träningsredskapen. Inte den blekaste vad det är jag tittar på, förutom det där vita på marken. Det kallas för is;-)Med tanke på att helgen var både grå och svinkall så kunde det ju bara bli bättre idag. Och det blev det. En stor fin sol strålande från en klarblå himmel. Då stod till och med jag ut med 0,5 minusgrader. 

Tandläkare
Annars då?! Javisst kan man ha roligare för 3 188 kronor än att få två tänder lagade. Note to self 1: försök inte bita av torkat renkött. Note to self 2: låt bli hasselnötter. Köttet och nötterna gjorde nämligen att jag bet av delar av två tänder. Får väl skylla mig själv;-) 

Tv-serie
Just nu följer jag bara en enda tv-serie – Tunna blå linjen. Det är en dramaserie som handlar om 6 polisers arbete och vardag i Malmö. Skådespelarna är väldigt duktiga och handlingen är förvånansvärt verklighetsbaserad. Skulle det inte vara  för den skånska dialekten kunde serien lika gärna ha spelats in i en av Stockholms invandrartäta förorter. 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kyliga vindar hela helgen. Strålande sol idag och -5 i morse kommer att bli kallt inatt också så snart ska jag gå ut och stoppa om mina växter. Jag ska hålla mig undan torkat kött och nötter. Bättre att köpa växter för de pengarna =)

Ama de casa sa...

Här fick vi njuta av lite sol idag, skönt efter regnovädret. Sen kom det lite regn tillbaks framåt eftermiddagen och nu ser himlen väldigt hotfull ut. Nåja, man får vara glad för det lilla :-)
Aj, aj, aj... Tandläkarbesök är aldrig kul. Fast för min del skulle jag gärna betala "hur mycket som helst" (klar överdrift) bara dom släppte ut mig utan att starta borren. Just nu har jag ingen tandläkare vilket skrämmer mig ännu mer... Min gamla, pålitliga klinik har bytt ägare. Vojne, vojne!
Tunna blå linjen tittar vi också på, och det är ovanligt. Att vi båda tittar på en serie alltså. Jag är tveksam till såna (dom brukar gå i evighet) och Anders vill heller se på en avslutande film. Men som sagt, just den serien tittar vi på tillsammans och gillar den jättemycket :-)

femfemman sa...

Riktigt härligt vårvinterväder idag. Några steg bakåt från förra veckans vårväder, men gott att få uppleva dagsmejan på det tunna snötäcket.
Tunna blå linjen tycker nog många om. Vi ligger en vecka före.... genom SvT play... kommer sannolikt att ångra det när vi sett sista programmet. Så bra skådespelare och ett så mänskligt program...Skulle kunnat utspelas i Borås också...där finns ett par riktigt stökiga områden...precis som i de flesta större städer.

Ditte sa...

Kyligt har det förvisso varit i helgen. Så här att även F&S kör utomhus, även idag när det var nollgradigt. De är väl hurtigare kanske här inne i stan. I alla fall vid Skanstull.Säkert finns det några som även tränar inomhus. Men många gym är ju också stängda nu.
Trist med tänderna. Verkligen! Och inte är det u billigt heller.
Tunna blå linjen följer jag också. Riktigt bra.

nalta norrland sa...

Yes Tunna blå linjen är ett bra program, vanligt bra tvserie för att vara svensk.
Huvva för tandläkaren, inte nog med att det är dyrt så är själva undersökning och lagning sällan smärtfri, jag har ju fobi de lux när det gäller tandläkaren så jag mår nästan tillräckligt dåligt då jag följer Elin, hon har dock aldrig haft hål, inga problem så hon tycker inte att tandläkaren är speciellt besvärlig.
Träna utomhus... 0gradigt låter väl inte så farligt, minus 16 i morse halv 7.
Vi har dessutom fått 5, 5 cm nysnö.
Nu har vi det väldans halt, jag gick 1 km på samma tid som jag annars går 1,5 km så det tog längre tid än normalt innan vi gått vår runda.

Geddfish ♥ sa...

Ja, uteträning under tak, det ser ju glatt ut! Underbart väder här, fullt solsken flera dagar i rad, men kallt. Och jag fortsätter snarka på min balkong......
Den serien borde jag ha hoppat på, ser att den är i min smak. Det finns ju SVTPlay också, får tänka.

Lidköping är en cykelstad. Det finns många bra cykelvägar och inga backar, så det är bara att köra i alla väder. Det gör ju jag året om.

Concurious sa...

Hualigen, tandläkaren är inget vidare. Både obehagligt och dyrt (men nödvändigt dessvärre).

Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Roligare kan man ju ha det än att laga tänder ... Ungefär lika roligt som de där sakerna i tälten, om du frågar mig.

Susjos sa...

Tänderna är ju ett måste, trist att det kostar så mycket att ordna till dem!
Uteträning, burr, jag jympar inomhus!
Tunna blå linjen såg jag första avsnittet av, riktigt bra! Tur jag kan följa upp den på svtplay!

Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Trims affärer ser inte ut att gå något vidare :)

Gunnel sa...

Vilken otur du haft med dina tänder. Jag väntar på undersökning av mina, men jag hoppas det inte blir så dyrt. Ha det bra i "vårsolen".

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Spännande där med vad man gillar för olika serier :) . Jag föredrar drama, men mest för att jag är en lite orolig typ ;)

Annika sa...

Här har jag också sett gym som flyttar sina pas utomhus. Whatever works.
Tandis, aldrig kul att casha upp där, suck.
Att bita av tänder är verkligen hemskt. TUR det finns tandläkare ända även om det är surt med den alltid dyra betalningen.

Susanne sa...

Gillar oxå Tunna blå linjen så himla bra.

Paula sa...

Hallå, jag tittar också på den fina dramaserien. Ny säsong är inplanerad men finansiering inte klar...hoppas! Mycket realistisk, jag blir riktigt berörd många gånger, mest av den arga invandrar-butiksägar-farfarn som är så otroligt frustrerad!
Ajaj för att bita sönder tänder. Ett dyrt nöje absolut! tänk dig för nu, så du klarar dig från flera missöden iaf under detta året.

Christian sa...

Ja du...träna ute låter inte lockande....å ännu en gång en cliffhanger från dig....skylten som kommer på söndag.... :)

Stefan Karlsson sa...

Nu kanske jag är fördomsfull, men jag tycker man borde texta serien. Den är bra, men det är ibland svårt att höra det som sägs.

Freedomtravel sa...

Tunna blå linjen gillar vi också! Väldigt bra! (Idag tycker jag oftast att TV-serier är bättre än filmer, man hinner lära känna karaktärerna)