torsdag 4 mars 2021

Tråktorsdag

Det måste ha varit rätt kallt att fika i två graders kyla...

En blick till vänster. Rätt grått och det där vita är snö. Å julgranen är kvar än. Suck:-(

En blick till höger där solen kämpar på. Det där vita är fortfarande snö;-)


Kan ju faktiskt hålla mig för skratt. Egentligen. Vi är ju några stycken som högljudd har konstaterat att mars absolut är en vårmånad och att våren egentligen började i februari i år. Vi borde ha vetat bättre. Vet inte hur det såg ut hos er, men i nollåttaland sken visserligen solen, men det var bara två grader varmt. Inget sitta-på-balkongen-väder-i-bara-t-shirt precis. Dessutom snöade det under eftermiddagen. Tråkigt med inte helt oväntat!

Skidstafett 4x6 km
Den tippade kampen om stafettguldet 4x6 km i Oberstdorf blev till en mardröm för de svenska tjejerna. Det var tänkt att laget skulle försvara VM-guldet från Seefeld. Det gjorde det inte. Efter en total vallningsmiss blev det en tråkig sjätteplats. Omöjliga Norge vann (såklart). Grattis! Eloge även till Finland som tog ett otippat brons med en 42-åring i laget.

Historisk seger
Sverige vann damernas stafett i skidskytte i Nove Mesto, Tjeckien. Även här ledde Norge (såklart), men deras tredje tjej sköt bort laget från prispallen. Så himla tråkigt för den norska olycksfågeln. Himla roligt dock för svenska Elvira Öberg som lyckades spurta ned en tjej från Belarus på upploppet och såg därmed till att Sverige vann tävlingen samt dessutom en historisk seger i damernas totala stafettcup i världscupen i skidskytte. Stort GRATTIS:-)

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ja idag har det varit både tråk och roligheter i sportvärlden. En dundermiss i vallningen.....man kan undra om Marit Björgens gamla vallare var mutad till att valla bort oss?? Troligen inte, tycker bara så synd om tjejerna.
Mjölken surnar ju inte ute för fikagänget. Själv hade jag både mössa och vantar vid min utevistelse.

Ditte sa...

Inte så trist idag. Och ingen snö hos oss. Men termometern kom inte upp till mer än +4. En skön promenad fick jag i alla fall till. till.Men att sitta ut och fika skulle jag inte gjort idag.
Lite vårkänsla i februari och den här veckan och bakslag brukar ju komma. Inget balkonghäng här heller idag direkt. Bara en kort kafferast där.
Jättetrist för de svenska tjejerna. Bättre gick det ju på tjejernas skidskytte. Så bra gjort! Eloge!

LillaSyster sa...

Svar; Jag är dålig på suckulenter..... jag hoppas att de vill "bo ihop " =)

femfemman sa...

Bara någon plusgrad idag. Blir nog riktigt kallt i natt. Så tråkigt, men inte oväntat.
Hörde att tjejerna hade förvallat. Vore smart med vallningsfritt, kanske. 🙂 Nej,jag förstår inte. Varken valla eller storhet i tävling. Fast jag blir glad när Finland lyckas. Har ingen aning varför. Kanske jag var finländare i ett tidigare liv. Norrman var jag definitivt inte...😂

nalta norrland sa...

Enligt mig är Mandelmans Gård mindre tråkigt än sport 😜 men jag måste väl erkänna att jag blev besviken när det gick så dåligt på stafetten å jag lägger mycket skuld på Kallas som jag faktiskt tycker har gjort ditt i skidvärlden, hon misslyckas oftare än hon skidar bra 🎿
Jag tycker det är lagomt avkopplande nedväxlingar djur å lite annat smått å gott idag har det varit en dag då jag lätt har kunnat hålla mig från skratt 🤭 en riktigt dålig trubbel torsdag.
Halkade ut med Teddy å yes jag har icebugs men trots det halkar jag ibland å känner mig som en klick smör på en varm potatis 😎
Nåväl i morgon är det en annan dag.

Geddfish ♥ sa...

Igår satt jag inte på nån balkong, det var gråstenmulet. Men idag, så! Solen sken så den sprack, i de två plusgraderna, så jag satt påpälsad i solstolen minst en timme och njöt.
Men sitta så på en gård, barhuvade två och kapuschong en, med kaffe och vatten, måste varit kallt. Tänk om de visste att du fotar folk där, haha!
Ha det gott!

Susjos sa...

Så då missade jag inget i sportvärlden när jag var hos frissan idag? Eller ja, du skrev om guld i skidskytte, fantastiskt!

Jag har haft en trött torsdag idag, vill bara sova! Kan vara vaccinsprutan, eller för mycket cykling, du har alldeles rätt i att jag får inte glömma bort att jag faktiskt inte är 30 längre, helt rätt BP!
Å visst har han ett knasigt schema min man, men efter kvällens jobb så är han ledig i fem dagar i alla fall.
Ha det gott!

Susjos sa...

Jag igen, glömde kommentera det häftiga fotot du har tagit till vänster, husen är ju sååå läckra, julgranen fick jag leta efter! :-)

KajsaLisa sa...

Nix vi slipper inte undan snön än. Dina gårdspensionärer verkar vara ett härdat släckte. Din husbåge blir mycket häftigare med knallblå himmel eller åskmoln. Men misströstainte snart är vi där.
Tack för länken.

Ama de casa sa...

Fy vad trist med bakslaget för våren, men det är trots allt inte helt oväntat. Här har den också kommit av sig - jag vill ha tillbaks finvädret! Det vill säkerligen restaurangerna också, ännu så länge får dom bara ha uteserveringarna öppnat (om det inte har ändrat sig - det brukar det ofta göra rätt snabbt så det är svårt att hänga med...)

Hoppas våren återhämtar sig och att fredagen kan bjuda på balkonghäng!

Annika sa...

Usch vad trist att se en julgran nu. Fattar att du lider när du ser den, skulle jag också göra.
MÅ de ta BORT den nu. Helst igår.
Hörde att det snöade hos er, men som du säger, det hör till årstiden.

Dina grannar är som jag och mina vänner, sitter ute i kylan, haha.

Glad att Finland tog brons. SYND med Sverige, de har ju duktiga skidtjejer.

BP! Ha en finfin helg!!

Christian sa...

Ja, Elviras insats blev ju lite plåster på såren i alla fall...

Paula sa...

Det är ändå tur att vi har lite vintersport och nu även fri-idrott att roa oss med när utevistelse blir för kyligt. för visst ser dom ut som ruggugglor på ditt foto, de stackars tappra.
Vet du, Ritu, 41-åringen kallas så, hon har en skidåkande dotter som är sjutton år. Om hon orkar hålla i ett par tre år kan hon tävla med dottern ibästa fall. Jag ska nog kika lite på friidrotten men inomhus är så vansinnigt tråkigt, trånga snäva löparbanor och svårt att springa om. Har du sett de korta sprintloppen? När deltagarna sprungit i mål springer de rakt in i en madrasserad studsmatta för att hejda farten...grymt!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Ja nog blev man lite snuvad på våren när mars gjorde sitt antågande, är kallt här igen och kalt. Kallt och kalt i en salig blandning 😅.

Anni sa...

Nästan tur att det är både längdåkning och skidskytte samtidigt, det går oftast bra i en sport när det går dåligt i den andra.

Snö kan vi ju få i två månader framåt, men den lär inte bli liggande. Nu är det VÅR!