lördag 20 mars 2021

Bokmärke och två svar
Idag är det återigen Paulas tur med ett bokmärke. Valde faktiskt det roliga kortet som följde med bokmärkena i kuvertet. Har ju köpt några inbundna böcker på bokrean, och då är lite större kort perfekt. Dessutom gillar jag kortet skarpt, både fram och baksidan. Konstnären Rolf Lidberg är ju inte helt okänd heller om man säger så. Tusen tack tjejen:-) 

Nu till Orsakullans frågor. 

Borde men gör aldrig
Det enda jag kan komma på är att jag borde äta mera grönsaker men gör det aldrig. Har otroligt svårt för grönsaker och bönor. De växter bara i munnen på mig. Men sallad kan jag äta i mängder. Får väl se det som kompensation;-) 

Vilken sorts människa är jag?
Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag är en renodlad kvällsmänniska. Har faktiskt alltid varit, men nu som pensionär kan jag verkligen ”leva upp” till att vara som piggast på kvällarna. Jag slipper ju gå upp klockan 06:45 på morgnar;-)
 

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Detaljrikedom i hans bilder =) Men tomater kan du väl äta??? Det är ju en nyttig grönsak. Ha en bra kväll nattugglan =) Själv får jag ju nästan panik om jag inte får kliva upp tidigt....hela dagen känns ju förstörd. Bäst är om man klarat av de flesta sysslor innan klockan slagit 09 tur att vi är olika! =)

femfemman sa...

Man är olika; Grönsaker är gott... Men inte blir denna stora tant mätt av kaninmat. Behövs lite vröduätill, åtminstone
.
Jag är varken kvällsmänniska eller morgonmänniska. Sover helst till halv åtta och är tillbaka i samma tillstånd vid halv elva. Gillar att sova! Vad det nu kan vara värt!
Ha det gott!

femfemman sa...

Vröduätill...ny maträtt?! Lagar den i morgon! Menade bröd...😂

nalta norrland sa...

Är oxå dålig på att äta grönsaker... äter lite bättre i perioder och lyckas till å ifrån med att mixa en smoothie som kvällsfika.
Gillar trollkortet :)Rolf Lidberg är ju lik ett troll själv ;-)
Jag har varit en kombination av både morgonpigg och gärna vaken länge... numera är jag ingendera typ... trött stor del av dygnet.

tant Hannele sa...

åååå, dessa fina troll! ❤️ äter mer och mer nyttigt, barnens och doktorns ordination

nalta norrland sa...

svar Vår väg är en blandning av vinterväglag, is och så grus/sand som kommit fram där J tidigare sandade i vinter.
Tror inte snowboard är direkt lämplig på isunderlag och felplacerade sandkorn kan nog orsaka skada både på bräda å unge 😜

Micke sa...

Har ju lärt mig att gilla lite grönsaker trots allt, men ligger där inte två rejäla köttbitar tillsammans
Med dessa grönsaker så struntar jag i det. ;)

Jag var nog mer en kvällsmänniska förr, idag orkar jag knappt se nyheterna kl 22.00.
Men någon morgonmänniska är jag inte heller, fast upp kommer jag ju trots allt.

Ha en fin fortsättning på kvällen.

Paula sa...

Hej!Men menar du med sallad bara grönsallad? typ salladsblad? Det låter ju lite futtigt...Jag gillar grönsaker utom paprika. Försöker lära mig att gilla den också men jag rapar upp den en hel dag efter bara ett par bitar...
Du ska få se en skylt imorgon som matchar bra med Lidbergs kortmotiv. Kul att du gillar! Ja du o jag kan nog surra en missinassen, som vi gjort på mail ibland!

Ditte sa...

Bokmärket är ju så bra. Kul att Paula skickade dig detta. Så fina detaljer! Vet att vi hade "Trollboken" och några till som han illustrerat när döttrarna var små. Gillar honom verkligen.

Kul att läsa dina svar och visst finns en hel del man borde göra men aldrig gör.Så är det för mig också.

Emma, Sol som sol? sa...

Perxekt bokmärke med roligt motiv. Och vilken vacker handstil hon har, finnkärringen! 😉

Susjos sa...

Så kul att Paula skickat bokmärken och kort till dig!
Jag gillar grönsaker massor, nästan inget som jag ratar i grönsaksväg, förutom stjälkselleri som jag är allergisk mot.
Jobbar man natt är man oftast en kvällsmänniska, så det kommer jag troligen fortsätta vara när jag blir pensionär!

Svar: visst är det kompisen Ylva som är här på spa med mej och hennes två döttrar, och vi har gjort en hel del resor tillsammans genom åren, den mest fantastiska var ju Kalifornien-resan!

Stefan Karlsson sa...

När jag var liten, både till ålder och växt, bytte vi ungar bokmärken med varandra. Vi vek tidningar på ett alldeles särskilt sätt, stoppade in bokmärken i alla veck, sedan fick någon av kompisarna stoppa in sitt i något av dessa och så fick han/hon i utbyte det bokmärke som tidigare stoppats in av tidningens ägare.
Förhoppningsvis lyckades man byta till sig något fint och favoriter var de bokmärken som hade glitter på sig. Så här såg de ut på den tiden.
https://www.bloomsburybarn.se/barn-pyssel/bokmarken/

Ama de casa sa...

Vilket fint bokmärke - snällt av Paula :-)

Nån kvällsmänniska är jag inte, faktiskt mer morgonmänniska. Men mest dagmänniska tror jag :-D

Gunnel sa...

Jag har också alltid varit en kvällsmänniska, men det konstiga är att på senaste tiden har jag vaknat vid 7-tiden...pigg som en lärka. Det måste vara något fel.

Tant A sa...

Jag tillhör också kvällsmänniskorna och sover gärna lite längre på morgonen, har länge levt på hoppet att bli mer morgonpigg med stigande ålder men jag tror banne mig att det blir tvärt om. När jag väl blir pensionär är jag nog en riktig, tvättäkta nattuggla om det fortsätter så här.

Klimakteriehäxan sa...

Minns att Lidberg var jättepoppis när jag var barn. Kvällsmänniska? Absolut! Gå upp i gryningen? Absolut inte!

Klimakteriehäxan sa...

PS jag äter gärna alla möjliga grönsaker, inklusive bönor, utom kikärter. Det är kryddningen som gör det!

Åke sa...

Rolf Lidberg, från mina trakter :) Vad kul :) Min svärfar jag inte träffat var på en botanikpromenad med honom... Han började må dåligt så han gick tillbaka till bilen... men han kom aldrig fram, han signade ned och dog. Några som passerade såg honom falla ihop (hade goda läkarkunskaper) kunde inte rädda hans liv. De har berättat för min livskamrat att han var död innan han nådde marken. Arne var stor inom fotbollen har i Timrå/Wifsta Östrand. Med många meriter på sin lyra. Jag ska skriva någon gång om honom. Arne gick bort 1979.