tisdag 2 mars 2021

Weekly photo challenge: Vecka 9 – ”Åka”

Åkte till MediaMarkt både i lördags, igår och idag. Butikschefen Melek ställde gärna upp på bild. Eloge till honom för väldigt trevligt bemötande:-)
 
Efter MediaMarkt åkte jag vidare till Oral Care och tandhygienisten igår. Har ingenting emot rött, ingenting alls, men att bland färgen med en lila stol, limegröna
arbetskläder och muggar i grönt gör ont.
Än var det inte färdigåkt igår. Fortsatta nämligen till Peugeot-verkstaden i Viggbyholm för köp och byte av ett vindrutetorkarblad bak. Åkte på en nit,
då ett passande torkarblad inte fanns på lager. Chansade och åkte till Mekonomen i Roslags Näsby. Här fanns torkarbladet och den trevliga expediten satte
dit det:-)

Den här gröna maskinen åkte runt på innergården både igår och idag. Allt grus är borta nu. Lustigt nog står julgranen med belysning kvar, men gruset ett
minne blott. Snacka om prioritering...


Varning för långt inlägg.

Som ni vet åkte jag på en stjärnsmäll I lördags då min sju år gamla Lenovo kallad ”Lenny” drog en sista suck och tackade för sig med en ökänd ”blue screen”.

MediaMarkt
Närmaste elektronikaffär är MediaMarkt i Täby Centrum. Alltså åkte jag (motvilligt) dit. Hade själv inga erfarenheter alls av företaget, men hade aldrig hört nåt positivt om bolaget här i Sverige. Men jag beslutade mig ändå att ge MediaMarkt med de töntiga reklamsnuttarna en chans.

När jag ändå var i farten…
Att hitta en ny dator tog ungefär en minut. Jag visste ju vad jag ville ha. Å eftersom lapptoppen blev betydligt billigare än vad jag trodde slog jag till på en ny iPhone också. Min gamla trotjänare 5S var åtta år gammal, och det gick inte längre att ladda ned ens en BankID-app på den. 

Melek
Kan bara ge en komplimang till butikschefen Melek som avstod från att pracka på mig saker jag inte ville ha - typ senaste iPhone 12. Det fick bli en SE som är helt tillräcklig för mig. Melek laddade ned rubbet från min gamla mobil till den nya. Det gick som en dans och fungerar perfekt. Dessutom bjöd han på skärmskydd och ett skal. Det kallar jag toppen service! 

Amir
Melek ville absolut ställa upp på bild som ni ser. Det ville dock inte teknikern Amir. Men det snillet såg till att allt blev installerat på min nya dator. Dessutom lyckades han återuppliva min gamla ”Lenny” och sparade ned allt på en extern hårddisk. Hur han gjorde det? Ingen aning. "Blue screen" trodde jag betydde permanent datordöd.

Tack grabbar:-) Är så glad och tacksam. Servicen kostade ingenting heller:-)

Lenin
Nej, Lenovon döptes inte till Lenny 2. Bästisen Yvonne tyckte att den silverfärgade lapptoppen skulle heta Lenin. Så fick det bli:-)

Flera bidrag till temat ”åka” hittar ni här.

21 kommentarer:

Susjos sa...

Härligt med bra service, och grattis till allt det nya du köpte!
Tyckte det var snyggt med lila, rött och grönt hos din tandhygienist.
Förstår att du gillar färgen på bilen som sopade upp all sand!
Härligt att du är tillbaka med både bild och text!
Kram!

LillaSyster sa...

Härligt med bra service =) Nu har du teknik som funkar länge igen. Skönt att vara tillbaka kan jag tro.

nalta norrland sa...

Färgerna hjälper inte jag blir rent svettig av ångest då jag hör ordet tandläkare, tandhygienist eller ljudet av en tandläkarborr.

Bra service, nu är Du uppdaterad ett antal år framöver.
Vi har ju samma lika sorts dator, en lenovo har jag med men min är inte så gammal.

Välkommen tillbaka <3

Geddfish ♥ sa...

Grattis till nya datorattiraljer! Välbehövligt, de varar inte i evighet.
Färgkombinationen hos tandhygienisten trodde jag hörde till din favvo?? Eller hur? Snyggt, tyckte jag iaf.
Mediamarkt har sålt sin sista pryl till mig, men det beror på att de inte finns i stan. Jag hade ju massa strul och fick åka 5 mil bort för att fixa och det ett antal ggr.
Kul att se dig med bild också!

Ditte sa...

Välkommen tillbaka! Förstår att du haft en hel del att ägna dig åt. Roligt att MediaMarkt levererade. Och med den kedjan, som med andra, beror det ju på vilka som jobbar där hur man som kund upplever besöket.Roligt med ett så proffsigt bemötande. Fint att du gav MediaMarkt en chans. Jag gjorde det för några år sedan och det blev inte bra och sedan dess har jag inte varit där- Men fint att du rekommenderar MediaMarkt i Täby C. Eftersom jag kör på MacBook så har jag varit där i Applebutiken som varit helt suverän.
Fint att man inte ville sälja den dyraste mobilen till dig. Sånt bemötande lönar sig ju i längden.
Kul att din nya dator heter Lenin. Ombyte vad gäller namn är nog till fördel.
Ett absolut toppenbidrag till veckans tema; åka. Och det har du ju gjort en hel del.
Lycka till nu med både mobil och laptop.

femfemman sa...

Ok, en sådan service ! Här handlar det om att dra en vinstlott, och de gjorde verkligen Du.
Dottern och svärson har namn på sina bilar, du har namn på datorn. Jag har aldrig funderat på att namnge. Kallar f.ö. husets enda djur för Katt.🙂

Emma, Sol som sol? sa...

Grattis till att du fick fint bemötande, avskyr när det ska säljas bara för att det ska säljas. Riktigt fin service fick du och det tjänar de ju själva på i längden. Bästa reklamen.

Ama de casa sa...

Vad skönt att du är uppe på banan igen! MediaMarkt har jag besökt fler gånger än jag velat, det finns inte så många elektronikaffärer att välja mellan här så det har ju blivit så. Har ingenting att klaga på alls när det gäller deras bemötande, fast å andra sidan har dom ju snarare mött Anders om man så säger :-)

Härligt med sån braig service :-)

Snygg tolkning! Rent bokstavligt också när det kommer till första bilden ;-)

Vilt og vakkert sa...

heisann, hyggelig med en farverik hverdag, men noen ganger kan det bli for mye av det gode....

Concurious sa...

Härligt att du fått en fungerande dator igen! Tänk så beroende man blivit av allt tekniskt - på gott och ont!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att vara nöjd kund! Önskar dig en lycklig framtid tillsammans med Lenin!

Violen sa...

Grattis nu är du riktigt uppdaterad. Till och med bilen fick en liten uppfräschning. För mig är det ångestladdat att byta teknikprylar så jag väntar så länge som möjligt. Men lägger datorn av så måste man för man kan ju inte vara utan.
Vilken charmig kille! Kul att han ställde upp för ett foto.

Tove Olberg sa...

Det blev åka av till Media Markt och det blev lyckat på alla sätt! Fint du är på igen med ny dator och trevligt bemötande och hjälp gör susen!
Härlig tolkning!

Stare Ström sa...

Jag har bara goda erfarenheter av MediaMarkt. Kul att du också fick en sån upplevelse.

Christian sa...

Så glad man blir när man hör om trevlig service, undrar om en man hade fått likadan behandling? Vad är det för fel på färger helt plötsligt?! Det var inte likt bp..... :)

Annika sa...

Åh vad fint du skriver.
Önskar att Malek och Amir ser detta. Vilken fin service du fick. Sånt är verkligen underbart!
Eloge för att de inte prackade på dig den senaste luren eftersom du inte ville ha den.
OCH vad härligt och UNDERBART med både ny dator OCH ny lur!!!
Visst är det skönt då de hjälper en med allt i affären.
Stort grattis.
OCH nu kan du blogga igen UTAN strul.
YAY!!

Paula sa...

Puh, vilken match du har gått, med både dator och mobil! Jag köpte en begagnad IPhone7, är jättenöjd och har ett års garanti. Har inte haft Iphone tidigare, bara Samsung och Doro. Har inte lärt mig hälften men det beror ju på mig själv. Hoppas Lenin är till belåtenhet! Jag vill ju inte ha en laptop för mina axlar och armar fixar inte att sitta och skriva på den,annars är det ju toppen med en bärbar att ta med sig vart man än åker.

KajsaLisa sa...

Melek verkar ge bra service, skall komma ihåg det när jag skall köpa någon ny elektronikpryl. Torkarblad ä ju lite billigare och att dom brydde sigatt montera det var ju nästan ännu bättre. Gatsopare i typisk BP-färg.

byblixtra sa...

Roligt att få åka med till olika platser. Så härligt att du nu har en ny dator och allt installerat samt att det gick att få ut informationen från din gamla dator. Jag har hört talas om att det ibland blir någon slags "kortslutning" i kretskorten som gör att datorerna stannar men om man byter plats på kretskorten, så börjar datorn fungera igen, fast då behöver man ju ha de kunskaperna för att det ska gå att fixa till. Men sen vet man ju inte hur länge datorerna fungerar efter det. Har de en gång börja krångla så dyker väl problemet upp igen så småningom.

Roligt också att du hittade en passande mobil och är imponerad över att din mobil var 8 år!

Bra service på Mekonomen också och fin entré hade de också.

Skönt att få bort all sand och grus för det är inte roligt när det blåser och gatorna inte är sopade och sanden yr runt en. Men här dröjer det till i maj innan gatorna kan sopas.

Carita Liljendahl sa...

Det här med Lenin var ju kul! Hoppas bara att han inte innehåller ett ryskt spionprogram :-D
Toppenservice minsann, och den som förstår att ställa upp på bild förstår kanske också att företag får gratisreklam, i detta fall bra sådan då du inte var missnöjd :)

Susanne ❤️ sa...

Det var ingen liten åktur vi fick hänga med på så kul :) och skönt att datorn äntligen är igång och du är tillbaka :)
Tack för ett underbar tolkning av ÅKA
KRAMIS