lördag 6 mars 2021

Bokmärke och senast lästa bokVilket perfekt sammanträffande. Lördagstemat ”Bokmärken” passar ju perfekt till Orsakullans fråga vilken bok jag läste senast. Bättre kombo kan jag ju knappt önska mig;-)

Bokmärke
Ni kanske minns det här bokmärket!? Här har ni ett till som är ”stulet”. Fast jag lovar att jag inte visste att de små korten kostade pengar, för där fanns ingen skylt. Någon vecka senare satte dock Chokladfabriken upp en prislapp. Antar att jag inte var den enda som försåg sig med potentiella bokmärken;-) 

Senast lästa bok
Återigen föll jag för grupptrycket som bara finns i mitt huvud. Ni vet när en bok blir upphaussad i media och flera bloggare lovordar den. Det är inte första gången jag går i fällan kan jag säga. 69 kronor på bokrean för ”Där kräftorna sjunger” var dock överkomligt;-)

Åtta miljoner sålda exemplar
Åtta miljoner sålda exemplar talar sitt tydliga språk kan man tycka. Detsamma gäller för hundra veckor på New York Times bästsäljarlista. Så det är bara att konstatera att det måste vara fel på mig, för åtta miljoner läsare kan ju knappast ha fel. 

Betyg
Boken är okej, inte mera än så. Den är bitvis tråkig och saknar höjdpunkter. Ingen nagelbitare precis. Men som sagt åtta miljoner läsare kan inte ha fel;-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ” Mars 31 dagar”.

17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Oj, oj. oj... Du har ju gått och blivit en riktig kleptoman! ;-)

Åtta miljoner läsare som gillar boken? Känns lite som "Kejsarens nya kläder". Man dras med och vågar inte tycka annat. Rätt av dig att gå mot strömmen ifall du inte gillade boken. Men det är ju du i ett nötskal, att tycka till på det sätt som du tycker - utan gruppt(r)yck :-)

LillaSyster sa...

Då läser jag något annat när läslusten kommer tillbaka. Ger du den bara ett okej så finns det nog mer spänning i böckerna som ligger och väntar här. Snyggt bokmärke =)

Ditte sa...

Böcker är ju lite som konst. Man tycker olika och det är ju just det som berika. Jag gillade verkligen boken och inte minst naturbeskrivningarna. Tyckte aldrig den var tråkig. Jag tyckte också att slutet var ganska oväntad.Men någon nagelbitare är den ju inte. Då finns det ju annat. Absolut.
Kul med dina bokmärkeskort.Kan inte låta bli att tycka det. Och klokt att Chokladfabriken nu kommit med en prislapp.
Kortet/bokmärken är verkligen snyggt.

Concurious sa...

Den har jag läst och jag kan nog också hålla med om att den kanske inte är så bra som det sägs. Helt okej men inte mycket mer.

nalta norrland sa...

Halleluja 😜 jag undviker gärna böcker som ALLA läser eftersom jag tycker vanligtvis de omtalade bästa böckerna som nu typ 8 miljoner har läst är ungefär lika intressanta som när jag läser bakpå mjölkpaketet.
Yes sån är jag.
Ibland går jag på nitar trots min inställning å det är då vänner läst en bok å säger att den är då bra att de sträckläste och ja you know 😏
Bokmärket är ju ärligt stulet 😎och Du gör ju reklam så det borde väl vara förlåtet.
Jag läser Maria Wern just nu och det är lättsam underhållning och helt okey så den boken Dödslistan kan Du läsa 😀 jag köpte den på Ica/bokrea 😃

Hanneles bokparadis sa...

den vill jag läsa... fint bokmärke

Geddfish ♥ sa...

Fint ärligt stulet bokmärke 😃
Jag är inte den som slukar en bok, som är upphaussad, jag har min egen åsikt och avbryter strax om det inte faller mig på läppen. Men "kräftorna" den sträckläste jag, helt underbar och med ett oväntat avslut.
Ibland passar en deckare mig, kanske mer förr. Jag vill ha omväxling. Då är det fint att vara med i en boklyssnarklubb. Testa och välj😃

Emma, Sol som sol? sa...

Det är väl så att man blir ju nyfiken på böcker som säljer så in i norden och konstig är man väl annars. Därmed inte sagt att man håller med, det blir lite som "miljarder flugor kan inte ha fel, ät skit" liksom. I det facket kan vi lägga den där nyanserna av grått, vad den nu hette exakt. Var nyfiken och la ifrån mig boken efter tre-fyra sidor. Eller snarare raderade från eboksläsaren. Det kan jag säga, det är inte ofta jag gör det.

Så visst kan åtta miljoner läsare ha fel. 😉

Anni sa...

Visst sjutton kan man tycka annorlunda än alla andra! Henrik Dorsin gjorde en kritiker- och publikhyllad version av Glada Änkan på Operan i Stockholm. Jag såg den på Live på bio - när den sänds direkt på olika filmdukar över landet. Alla, jag säger alla i publiken skrattade gott åt skämten. Jag och (tackolov) min väninna led mest. Den var inte kul.

Men ditt bokmärke är väldigt charmigt!

Paula sa...

Smaken är ju som baken, delad, trist att du inte gillade boken, jag älskade den och skulle nästan vilja läsa om den...du skulle kanske läst den på engelska som jag gjorde? Ibland blir inte översättningar så bra..

Anki sa...

Snygga bokmärken!
jag förstod att du inte skulle gilla dan ... smaken är delad - och jag älskade den!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Kan tänka med bokmärket att har man inte märkt ut aå är det klart att man tror det är gratis. Åtminstone när det gäller sådan saker.

Gällande boken kan de personerna haft fel. Det kan ju vara ännu fler som läst den och tyckt som du, det skulle vi konsumenter aldrig få veta 🤣🤪.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tyckte mycket bättre om den boken är du gör. Brukar fråga alla som läst vad de tror: visste advokaten som försvarade henne sanningen???

Gunnel sa...

Det har jag också upplevt några gånger att jag inte gillat en väldigt pophölär bok. Men det behöver klart inte vara nåt fel på mig, eller?

Malena sa...

Vilket fint bokmärke. Boken har jag inte läst, verkar ju som jag inte behöver det.
Klara hälsar och tackar för kommentaren både om munskydd och matlagningsförmåga. Och ja, visst har hon att brås på, men jag är ändå impad av hennes iniativförmåga.

Tove Olberg sa...

DÄR KRÄFTORNA SJUNGER är den mest bästa boken detta lyssnaråret; inne på omgång 2 att lyssna om igen Vi tycker olika och så ska det vara :-)

Paula sa...

Ja smaken är som baken, jag brukar sällan begripa mig på de upphaussade böckerna, men då är det kritikerna som rosar dem, i det här fallet är de läsarna som gillat boken. Men jag förstår om du är van vid actionfyllda thrillers så kan man ju inte jämföra med denna då måste det bli en slowmotion-bok. Jag föll dels för miljöbeskrivningen, helt fantastisk, och sedan spänningen mellan kille och tjej som är sådär bräcklig och osäker som unga ofta upplever det. Jag kunde se båten i lagunen och jag satt bredvid rodret och tittade ut över vattnet..det är sådant jag går igång på, haha