torsdag 11 mars 2021

Tråktorsdag


Om!!! Kolla bara ovan bild så förstår ni! Dessutom påminde varenda nyhetskanal – svt1, BBC, CNN och Al Jazeera sina lyssnare om att det var exakt ett år sedan då WHO konstaterade att corona-epedemin hade utvecklat sig till en pandemi. Som om jag inte visste… Med andra ord fick jag göra nåt radikalt för att undvika en djup depression.

Sushi Rebellion
Skulle plocka upp ett paket hos Willy:s i Täby Centrum och passade då på att stödja restaurangbranschen. Valet föll än en gång på suveräna Sushi Rebellion.

Äta bör man…
… annars dör man. Frågan är bara om jag alltid vill titta maten i ögonen. Tveksamt. Frågade expediten vad det var för fisk och fick som svar att det var en ”tigermönstrad havskatt”, vilket onekligen låter bättre än ”fläckig havskatt”. Personalen i ICAs fiskdisk var förresten försedd med svarta munskydd. Glömde faktiskt fråga om jag fick fota dem. Skrattade dock gott, då munskydden pryddes av Salmas logotyp. Det finns ingen dålig reklam. Så är det bara.

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

20 kommentarer:

byblixtra sa...

Ah, likadant väder som vi har haft idag!
Hmm...Havskatten ser inte helt nöjd ut över att ligga i fiskdisken.

Ditte sa...

Vädret har ju varit tristare än trist. Jag var till rehab för träning och gick dit och hem, 6 km. Höll på att blåsa bort på vägen. Även på fiskavdelningen på ICA Ringen hade personalen svarta munskydd med Salmas logga. Och det var just Salma jag skulle ha till middag i kväll. Hade tänkt gör sushi men var inte på humör. Men det blir nog bra ändå med salma sashimi och vietnamesiska vårrullar med salmalax. Tyvärr brukar jag inte få dem så snygga men de mjuka rispappren. Men goda blir de.
Din sushi ser supergod ut. Hade ju kunnat köpa med hem.
Vad gäller den tigermönstrade havskatten skulle jag nog inte välja just den att tillaga. Men gärna smaka den om någon lagar till den.

Kina sa...

Ja nog tror jag alla minns när pandemin startade. Det behöver vi inte påminnas om. Då blir jag lika tjurig och ilsk som den där tigermönstrade ser ut att vara. Ha det gött!

LillaSyster sa...

Tigermönstrad....jag skulle säga leopardmönstrad. Hur som haver en tråktorsdag utan dess like iallafall vädermässigt. Skönt snart är det fredag.

nalta norrland sa...

Ögon på maten nej tack men ännu värre om maten lever å blir ihjälslagen å tillagad nedan jag ska se på... Har visserligen vara varit med om det i Berlin men nej tack.
Här på Ica har de visir 😷
Jo men yes jag är glad för det lilla 😜 distansundervisning är ju bäst i nuläget.

Gunnel sa...

Nej, fy! Den fisken hade jag aldrig köpt.

femfemman sa...

Häftig firre. Kan säkert smaka gott, men vill ju ha den filead. Då slipper man både ögonkontakt och fiskbenskontakt.
Sushi, ja tack. Finns ett bra sushiställe i Värnamo. Får snart bli ett besök för avhämtning där, i samband med mormorstisdag..

Susjos sa...

Ja, idag var det inte så mycket kul att glädjas åt, inte dumt att sova bort dagen då, fast jag vaknade tidigt tyvärr, så har sovit igen nu på kvällskvisten, så att jag ska orka ännu en natt på jobbet.
Så julgranen har äntligen tagits ner nu på er gård, det var en lång jul!
Den fisken ser inte glad ut som du visar på bilden. Men sushi är gott!
Ha det bra!

Concurious sa...

Ja fy, riktigt tråktorsdagväder idag. Den där våren jag trodde va på gång fick sig ett rejält bakslag.
Jag håller helt med dig, jag vill inte heller att maten tittar på mig. Den ser verkligen inte nöjd med att ha hamnat i fiskdisken!

Paula sa...

För mig en lantlolla är en levande fiskdisk mycket exotisk! När jag i tisdags ändå var i stan så handlade jag på stora Coop, där jag fann strömmingsfile i manuella fiskdisken. Vad tror du det fanns mer att välja på? Jo lax och makrill, inte som hela fiskar utan fileer...så är det med fiskbeståndet i inlandet. Fast, jag hade fasen inte velat få hem en sådan best som havskatten! Kan varken rensa eller filea eller tillaga! Men tack för läckert foto! Jag har idag tittat efter tygmasker på nätet. Vill handla sådana, men bara svenska, inte från Kina! Ännu har jag inte hittat något jag vill ha, men letar vidare imorgon. Har du några tips att komma med?

Geddfish ♥ sa...

Nej, usch, den havskatten var en filuring, den ville jag inte ha på tallriken, den glor så in i vassen tjurigt.
Jag hade faktiskt tänkt att göra ett tråktorsdagsinlägg innan. Men så fick jag ju de glädjande beskeden igår, så det blev en fantastiskt glad torsdag!
Skitväder här med men inte värre än att jag kunde göra mina ärenden.

Tove Olberg sa...

ÅÅÅÅ den sista bilden är läcker!!! Vilka förger och former!!
Vädret i dag var underbart, hagel, yrsnö och stark vind så jag trodde jag skulle blåsa ut på Vänern när jag var ute.
Gillar äta fisk.

Åke sa...

Mina torsdagar brukar inte vara så tråkiga ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Den där fisken ser rätt sur ut, den verkar ligga där och undra hur fasen den kom dit.
Den har så klart rätt i att vara sur och undrande. Fin fisk.

Anki sa...

Ja, vädret var då riktigt trist denna torsdag!
lider lite med fisken - den ser sorgsen ut.
Svar: Stort TACK för dina berömmande ord ... jag klappar mig själv på axeln och känner mig glad! :)

Ama de casa sa...

Fy tusan vilket skitväder! Här har vi äntligen fått sol igen och just nu är det 15 grader. Kommer nog att bli en skön dag :-)

Gillar inte heller när maten glor på mig, och när det kommer till fisk så ska den helst vara filead av nån som kan sin sak :-)

Hoppas vädret är bättre hos er idag!

Susanne sa...

Den där sushin såg ju sååå god ut.
Ha en trevlig fredag

Klimakteriehäxan sa...

Hur kan den där otäcka fisken kallas tigermönstrad, alla vet väl att tigrar är randiga??? Men usch vad den såg läbbig ut.

Elisabeth sa...

Vädret är för trist. Fixar inte kyla och blåst, så senaste dagarna har jag hållit mig inne. Havskatten ser så där ut, men kotletter på den är otroligt gott. Då slipper man ju titta den i ögonen! Ha en bra helg!

KajsaLisa sa...

Fy fan vilken hemsk väderbild, nöjde mig med jubileet men du fick med bägge. Tycker fisken ser sur ut, behövde dom stoppa in en citron?
Tack för länken.