måndag 29 mars 2021

Glad måndag och två svar


Hittade inte bara ett utan två ovanliga vårtecken på innergården:-)

Idag ska ni få ett blommigt inlägg som förhoppningsvis gör er glad. Många av er har ju visat sedvanliga vårtecken den senaste tiden. Och med sedvanligt menar jag tussilagon, blåsippor och snödroppar. Får jag bidra med nåt som jag inte vet vad det är, men som färgmässigt är riktigt, riktigt läckert.

Påskliljor
Har förgäves letat efter påskliljor i form av snittblommor i olika blomsteraffärer och hos den lokala ICA. Vet inte varför, men jag har kammat noll. Några få exemplar i kruka har jag hittat, men nu vet jag i alla fall var resten har hamnat;-)

Bädda rent i sängen
Efter att ha läst ett antal bloggar där bloggaren svarade ”ett respektive två gånger i veckan” känner jag mig som en gris. Vi bäddar rent varannan vecka, och det tyckte mina arbetskamrater var ”ovanligt”. De bäddade rent var tredje respektive fjärde vecka. Nu har vi ju inga husdjur med päls, inga utan päls heller. Och om vi hade det skulle de aldrig få sätta sina tassar i vår säng, men jag förstår att ni hund- och kattägare inte har något val;-) 

Hur ofta städar jag
Alltså städning ska vara behovsstyrd tycker jag. Sedan kan man ha olika ”smärttrösklar” förstås. Och våra trösklar är rätt höga kan jag säga;-)
 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Läckert vårtecken den där prydnadskålen eller vad det nu är... tycker det ser ut som något min saligt bortgångna mormor hade i rabatten. Färgmässigt kunde jag haft sånna där blomster jag med 😀
Påskliljor har jag inte sett till... än, men de lär väl dyka upp i en butik nära mig denna vecka 😜
Vårt vårtecken är väl att fyrhjulingen kom fram 😃
Renbädda gör jag/vi typ en gång i veckan eller oftare/mer sällan beroende på omständigheter och mående.

Geddfish ♥ sa...

Tack för glada bilder på kålen, den har en bra färg, enligt mig.
Dina svar på dessa två frågor om hyfs och hygien stämmer ganska bra in på mig. Jag är helt själv och har inga husdjur. Bor på andra våning och drar inte in grus och skit, tar av mig skorna vid dörren.
Man kan också svara "beror på" för är man sjuk så blir svaret något annat.
Glad måndag!

LillaSyster sa...

Fin lila prydnadskål! Jag brukar ha det i höstplanteringen, de håller sig långt in på vintern. Det kommer säkert påskliljor i bunt nu i veckan.

Ditte sa...

Roligt med lite variation i vårblomningen. Piggar upp! Och dessa lila vårblommor lyste verkligen upp- Tyvärr ingen aning om vad de kan heta- Men påskliljor känner jag igen. Påskliljor har jag köpt både minivarianter och de större och även i "lös vikt".
Kanske har du mer tur senare i veckan- Å andra sidan har du ju ett stort gäng här i krukan.

femfemman sa...

Enig, städning, inklusive div. byten av lakan och handdukar, det får vara behovsstyrt. Sen får det ju ändå ske med rimliga mellanrum.
Växten är en övervintrade höstväxt. Brukar kalla den prydnadskål.Finns säkert ett mera vetenskapligt namn.Väldigt välbevarad iaf.
Ha det gott!

Tant A sa...

Idag såg jag faktiskt påskliljor som snittblommor på min lilla ICA butik i byn så de kommer nog!
Städning ja, bäddar rent gör jag av någon anledning ganska ofta, förmodligen en vana från det att vi hade en massa husdjur. Städar däremot det gör jag... vid behov :) Tröskeln är även hos mig ganska hög för vad som kan anses vara behov - ha ha!

Susjos sa...

Såg en massa påskliljor i kruka på ICA Maxi i Häggvik idag. Gillade den snygga färgen på kålen eller vad det nu är som du hittat!
Städning och renbäddning ja, det blir väldigt olika här hemma, vi jobbar ju inte regelbundet, så städar gör jag när jag är ledig och känner mej pigg, likaså med renbäddningen, vår Molly får ju inte vara i sovrummet på natten, så vi har inga problem med katthår i sängen heller.
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Håller med femfemman både vad gäller blommor och städning.

KajsaLisa sa...

Oj vilken häftig blomma, visst blir man glad av den.

Anki sa...

Inga påskliljor i rabatterna än, men inköpta i kruka :) Prydnadskålen hos dig har hållit sig bra under vintern, mina hade ruttnat under snön.
Städning och rena lakan efter behov ...

Svar: Läget är absoluta det viktigaste - och det måste finnas hiss + balkong eller uteplats. Här finns ganska många hyreslägenheter, men det är många sökande på varje. Jag vill helst bo i markplan, medan Lasse gärna bor några våningar upp. Har kollat bostadsrätter också, men de skenar i pris och kosta mer än vad vi får för vårt lilla hus! kanske flyttar vi tillbaka till Finspång, där vi bodde för många år sen och där bägge sönerna är födda. En liten ort, men nära till naturen. Ska titta på två lägenheter där på torsdag - en i markplan och en på 4:e våningen ...
Mulet här idag, men +10 nu på morgonen.

Ama de casa sa...

En riktigt cool kål där i rabatten :-)

Jag brukar säga att det är tur att det kommer hem folk ibland så man får städat nån gång i alla fall. Nu får vi ju inte ha gäster hemma, så det är även tur att Anders gillar sin nya dammsugare så mycket, vete tusan hur det skulle se ut här annars ;-)

Gunnel sa...

Jag har inte haft några problem att hitta påskliljor här. När det gäller städning så får den ske när det behövs. Der har aldrig varit en favoritsyssla.

Annika sa...

Har faktiskt också haft jättesvårt att hitta påskliljor som snittblommor i år. ÄLSKAR dem, och vill köpa dem då de ser ut som sparrisar för att sedan de dem slå ut.
Tror jag tycker mer om dem än om tulpaner tom.
Men det har varit knepigt att hitta dem denna vinter. En enda gång såg jag dem, och då köpte jag fem klasar av dem, outslagna.


Jag bäddar om en gång i veckan. Brukade köra som du, två gånger i månaden. Men jag vet inte när jag började byta varje fredag?
Manglar ju inte och så heller, utan slänger in i torktumlaren efter tvätt. Min mamma manglar sin lakan och det är ju UNDERBART.
Att byta lakan två gånger i veckan är verkligen inte nödvändigt. Fattar det inte ... och jag funderar starkt på att gå tillbaka till varannan fredag ...

Ha en fin tisdag!

Klimakteriehäxan sa...

"Min" Ica har buntar med påskliljor varenda dag, tio för 15 spänn. Men man kan inte vara säker på att de slår ut.

Paula sa...

Haha, jag har också läst några svar om hur ofta man byter sänglinne. Jag svarar enkelt: vid behov! Under mars månad har det blivit minst en gång i veckan, på sommaren kan jag klara mig med varannan. Problemet är att jag inte har något torkrum eller torktumlare utan får hänga dem på tork över dörrkarmar, och jag har bara en innerdörr förutom badrummet, så jag tvättar bara ett lakan åt gången...Vilka färgbomber du visar upp, de är så färgstarka att jag nästan får för mig att de är giftiga! Men som de piggar upp. Prydnadskål kanske den heter?? alla hus på min gata har ställt ut påskris men fjädrar och en kruka med påskliljor vid entren. Jag kan bara följa efter...o visst är det trevligt!