söndag 14 mars 2021

Skyltsöndag #305

Innan jag presenterar veckans skyltskörd för er måste jag ju bara berätta att jag för första gången någonsin sett hela Melodifestivalen igår kväll. Ja, inte riktigt hela, då jag missade de första tio minuterna. Det gjorde dock ingenting, då första låten började precis när jag slängde mig i soffan.

Tusse
Å vet ni vad!? Det sägs ju att jag är tondöv och borde egentligen inte yttra mig, men rätt låt vann Mellon, tror jag. Tusse vann en jordskredsseger med 2 964 269 miljoner röster. Önskar denna speciella 19-åring lycka till på ESC i Rotterdam. Min favo var Clara Klingenström med sin klänning för 40 kronor från Myrorna. Hon kom femma, så jag är helnöjd. Att jag tittade på finalen berodde på att bästisen Yvonne gillar diskutera låtarna, och då gäller det ju att vara någotsånär insatt;-) 

Nu till Skyltsöndag: 

Visst är den läcker – laddningsboxen för allt från mobiler och paddor till datorer.  Konstigt nog minns jag inte ens var jag såg den – oooops!

Best är ju ett av transportföretagen som har fått stor kritik vad gäller löne- och arbetsförhållandena för förarna. Min erfarenhet av Best är dock bara ”best” om man säger så.

Dessa helgkassar. De har verkligen blivit en succé under senare delen av pandemin. Man vill gärna satsa på något extra, som för med sig så lite arbete som möjligt. Nej, vi har inte testat än, då rätterna hittills inte fallit oss i smaken. Men idén är strålande!

Veckans höjdare:  Här ser ni ”beviset”.  Alltså efter mina ärliga ”stölder” av de fina korten hos Cokladfabriken har de satt upp en förklarande skylt om att mina fejkade bokmärken faktiskt kostar 15 kronor/styck. Undrar om de läst min blogg;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Åke sa...

Melodifestivalen: Jag kan inte minnas när jag såg den sist... Nu var vi bortbjuden på Mellofest, inte varit dit på riktigt sedan i julas. Från laddningsbox. Bakdelen på bilen gav verkligen uppmärksamhet. Kassen... nej vet du vad. Rolig skyltning totalt.

Concurious sa...

Spännande med "laddboxskåpet", aldrig sett något liknande. Kul skyltning idag och det där med mello har jag aldrig riktigt begripit mig på :)

LillaSyster sa...

Jag har inte sett en minut av årets mello, glömde att fråga syskonbarnen idag om rätt låt vann, för de har följt alla deltävlingarna. Snyggt skyltat och så bra att de förtydligat med prislapp.

Ditte sa...

Tyckte att finalen igår var riktigt bra. Kanske mycket beroende på att man slapp den skrikiga och skräniga publiken. Och även på att flera låtar var riktigt bra. Tusse gillade jag verkligen och roligt att en tämligen okänd kille kan komma fram och få en jordskredsseger. Clara gillade jag också. Det var hon , sången och gitarren.

Snyggt skyltat och dessa laddningsboxar är ju bra. Vad gäller mobiler trodde jag att "alla" har med sig egen laddare. Men perfekt att ladda paddor och laptops. Snygg design är det på den. Absolut.
Best har jag tyvärr bara tråkiga minnen från de två gånger jag anlitat dem. Men så kan det vara. Beror säkert på förarna och instruktioner de får.
Helgkassar har flera butiker i vår närhet. Men jag säger som du att innehållet inte ännu varit i vår smak. Såg i Östremalmshallen att de fanns och med ett perfekt innehåll. Men priset? Tveksamt
Kanske har personalen i Chokladfabriken läst din blogg eller också insett att det behövdes en skylt.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Förstått att många är jättenöjda med att just hab vann så jag får nog se när jag hör låten. Jag är sådan där märklig människa som inte tittar på melodifestivalen längre. Slutade för några år sedan blev så många med med alla deltävlingar och sedan andra chansen. 😅

femfemman sa...

Kan vara så att de läst...
Eller så här fler tänkt som du. Skulle jag också gjort...
Gillar Claras röst, energi och låt. Samt klänningen från Myrorna. Absolut favorit hos mig. Brukar ju aldrig vara så förtjust i segrarlåten, ej heller denna gång. Little Tot gillade jag...
Har heller aldrig testat matkasse. Tänker att det är för en större familj. Men... till två skulle den ju räcka längre.

byblixtra sa...

Ja, Tusses låt var bra och gillade även Clara Klingenströms låt och kul att hon köpt sin klänning på myrorna. :-)

En sån där ChargeBox såg jag första gången på Fotografiska och tipsade om att det skulle vara bra om det fanns en sådan på Biblioteket för besökare. Men det tipset tappades nog bort.

Det var ju trist angående Best som hade en fin logga på bilen, samt härligt orange!

Ja, helgkassarna är poppis och har testat en. Det var riktigt bra mat och gott!

Se där, korten hade ett pris. :-)


nalta norrland sa...

Bra skyltat och alla var helt nya för mig, varken sett någon laddbox eller helgkasse å Best ha jag bara hört talas om eller näst.
På mitt bibliotek finns ingen vad jag vet laddbox... ska kolla när jag går dit nästa gång, såg ju byblixtras kommentar här ovan.
Tusse, nej inte min favorit.
Men Elin & Brisa blev nöjda, de tyckte rätt låt vann.

För x antal veckor sedan, (typ slutet av februari) skrev Du en kommentar i min blogg om att snart var snön borta här hos mig :D nu skriver Du kanske i juni, har Du omprövat och ändrat uppfattning om det norrländska klimatet :D ;-)

Men jag kan tänka mig att vi går mot en metrologisk vår.

Emma, Sol som sol? sa...

Intressant med de där kassarna. På Carrefour brukar det vara en grillad kyckling, en cola, en baguette och en påse chips om jag minns rätt. Nej, har aldrig köpt.

Lena sa...

Ett toppengäng skyltar hos dig (jag förväntar mig inget annat). Men det får mig att känna mig lite off.
Har jag sett och använt ett laddningsskåp? Nej.
Har jag hört talas om Best? Nej men en snygg karta med landmärken jag faktiskt känner igen har de.
Har jag sett en helgkasse? Nej.
MEN jag har läst om dina "stölder" och är tämligen säker på att de läser din blogg :)
PS Mello har jag inte heller sett, är visst inte bara off utan dubbeloff.

Klimakteriehäxan sa...

Jag har funderat på att köpa en helgkasse, men det har inte blivit av. Chansen finns förstås kvar.

Klimakteriehäxan sa...

Räknade just i din högerspalt och får det till att vi är elva söndagsskyltare. Visst har vi blivit färre? Jag har hur som helst besökt samtliga och kommenterat. Sen kan man kanske hoppas på återbesök.

KajsaLisa sa...

Problemet med Best och alla andra företag i den så kallade gigekonomin blir väl att vi som skattebetalare måste ge dom anställda bidrag, för att dom skall klara mat och hyra så även om dom är billiga så betalar vi extra via skatten.
Helgkasse har jag aldrig testat, men det låter ju spännande. Den är ju för två personer så jag får väl bjuda hem någon eller äta två helger.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Imponerande att du såg hela finalen av melodifestivalen igår! Och visst var Tusse en värdig vinnare, men tyvärr kommer han inte att vinna i Rotterdam, för Östeuropa lägger inte så många röster på en svart kille, galet, men sant!
Kan inte via min IPad länka till dej idag, men skyltar, jodå det ska jag lägga ut!
Ha det gott!

Paula sa...

Vet du hur jag gjorde? Jag lyssnade på alla deltävlingar utom Andra chansen för dem hade jag ju redan hört. Jag satt alltså i ett annat rum och målade medan jag lyssnade på tv:n. Så jag behövde inte titta på finalen...Jag gillar Tusse som bor här i Dalom och han vann ju Idol förrförra året tror jag det var. Men tvärtemot alla andra tycker jag inte låten är så speciell. Jag gillade nog Saades låt bättre, kanske blir det annorlunda om man ser numret.
När jag ser allt gott man kan handla i större affärer tror jag ändå att jag är nöjd att inte ha så mycket frestelser framför ögonen, kunde stå mig dyrt. Men tänk om man nu är ensam, det är ju då det är som tristast att stå och laga en massa mat, och så är helgkassen för två! Eller finns det alternativ? Så man kan handla en halv, hihi
Ja vem vet om Chokladfabriken smygläser din blogg!

Ama de casa sa...

Haha! Ur led är tiden! DU ser hela Schlagerfinalen live och jag har snabbspolat mig genom alla tävlingar (inklusive finalen) dagen efter i år. Kan det vara ännu en effekt av Coronan, tro ;-)
Jag tyckte att Tusses låt var helt ok och visst måste man beundra grabben! Fast jag gillade The Mamas låt mest :-)

Snyggt skyltat igen! Vilket fiffigt laddskåp, och självklart läser dom på Chokladfabriken din blogg :-D

Anki sa...

Oj! Har du sett på Melodifestivalen ... nu blev jag nästan chockad! :) Själv hörde jag Tusse och hans låt första gången igår ... tror jag ...
Laddningsbox ... oj vad de hittar på!
Härlig skyltning som vanligt!

Guldkryckan sa...

Helgkasse att köpa i affären har jag aldrig sett, ett ypperligt initiativ tycker jag och enklare.
Fast det måste ju vara rätt innehåll förstås.
Vi har beställt "matkassar" på nätet många ggr förr i tiden men vi tröttnade på att se en del ingredienser efter 7-8 månader i skafferiet efter inköp så vi lade ner det.
Vikten av att det är rätt "maträtt" är ju viktigt känner vi.

Ha en underbar måndag nu Bp.

Christian sa...

I skarp, total kontrast till dig har jag äntligen lyckats undvika mellojippot helt och hållet, känns underbart i ande, kropp å själ! Men din favorit måste jag kolla närmare på, lär intressant med klänning från myrorna. Budbilen är både snygg och fiffig med karta, företaget vet jag inget om, men det förvånar inte det minsta, vi lever ju i ett modernt slaveri numera....
En helgkasse är en fantastisk idé tycker jag!

Önskar dig en fin vecka :)