måndag 22 mars 2021

Glad måndag

Full fart på innergårdens grillplats, som vanligt.


Som ni ser är portionen enorm. Så det räcker med en rätt och minst tre luncher/middagar.


Absolut! Det har varit och fortfarande är en glad måndag. Mycket liv på innergården både under den kalla helgen och den betydligt varmare måndagen. Jättekul:-) 

Zlatan
Skoj även att Zlatan gör comeback i landslaget. Egentligen är jag kluven till att återinkalla Zlatan, men Janne Andersson hade nog begått tjänstefel om han ignorerat Zlatans målskörd i en av världens bästa ligor. Har han nåt att bidra med så ska han spela, så enkelt är det, helt oavsett ålder. 

Det lokala näringslivet
Är riktigt nöjd med att återigen kunnat gynna det lokala näringslivet. Asian BBQ Bistro serverar enormt stora portioner. Så det ni ser på bilden räcker till minst två portioner. Att sedan utkörningsföretaget Wolt sänkt priset för utkörning från 49 till 19 kronor är nästan pinsamt. Det kan förarna nog knappast leva på. Hoppas att generösa dricks kan rädda de trevliga chaufförerna.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Susjos sa...

Ja, det var en rejäl portion du fick hem via Wolt, har inte provat att få hem mat via Wolt, kanske dags att prova dem!
Hoppas värmen kommer för att stanna, och kul att Zlatan är tillbaka!
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Wow vilken mat!
Kul med Zlatan, jag sa till maken innan att det känns inte så länge sedan jag såg honom på Lilla Sportspegln och han var ung 12-13 år kanske och reportern sa -Lägg namnet på minnet, han kommer att bli berömd. och så blev det om någon inte känner till landet Sverige kan man idag hänvisa till Zlatan.....precis som man förr gjorde med Björn Borg och Stenmark.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tycker det är skitkul med gamlingen Zlatan! Din mat ser jättegod ut.

Tant A sa...

Ser verkligen gott ut! Härligt med stora portioner som räcker till fler måltider. Håller dock med dig om att priset för utkörningen var osedvanligt lågt, man kan ju hoppas att det priset inte speglar chaufförernas löner.

Om Zlatan har jag inget att tillägga, jag tillhör den udda grupp människor (känner mig gaaanska ensam vad gäller det kan jag tillägga) som inte har en susning om fotboll och allt som kretsar runt det. Visst vet jag vem Zlatan är, jag har ju inte bott under en sten, men om han ska platsa i landslaget igen eller inte... jag litar på dig i den frågan :)

Ha det gott!

Ditte sa...

Visst är det trevligt att folk samlas på innergårdarna. Så även här och det har varit så i stort sett hela vintern. I varje fall de mer "glada" väderdagarna.
Perfekt med grillar utomhus för allmänt bruk.
Verkligen en rejäl portion med mat. Och så gott med asiatiskt.
Hoppas att kunderna bidrar med god dricks för de som kör ut maten kan ju inte leva på det de får från företagen.
Kul att Zlatan gör comeback. Han har ju som oskadd gjort strålande insatser. Och vältränad är han förvisso.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Förstått att många är glada, du är kluven sedan är det jag som inte tittar på fotboll som inte ens visste att han inte var med längre 😆. Man kan inte beskylla mig för att kunna något om fotboll. I vinter har jag i alla fall tittar på skidor samt akirakytte, det är ett stort steg 😅.

femfemman sa...

Ja, nu är det fråga om det blir ett lag eller om det blir Zlatan-guden och de andra.Tror dock inte att sunde Janne Andersson tillåter att den som tror sig vara förmer än alla andra tillåts styra.
Ja, det var billig utkörning. Och gott ser det ut!
Trevlig tisdag! //Anna-Lena

nalta norrland sa...

Hemkörning av mat har jag ännu aldrig upplevt häromkring, inte ens Ica/coop kör hem varor annat än vid speciella tillfällen och då till folk över 80 som tillhör riskgrupp för covid19.
Ser på morgon nyheterna eller rättare sagt lyssnar och de pratar om påskens resor och risk för smittspridning efter påsklovet.
Zlatan är Zlatan och denne 41åring är väl okey 😝 han lär väl öka Sveriges chanser.
Jag var till Lycksele med min mor & Elin igår, sjukhusbesök och optiker, det blev väldigt jobbigt... jag kraschade igår eftermiddag ja alltså inte krasch som olycka utan krasch i måendet å säng 🛌 liggande sovande 😴 när vi kom hem.
Snöfall och halt på ditvägen - lastbilar stod efter vägen då de hade svårigheter att komma vidare - utländska typ öststat- inte ovanligt, p väg hem regn och fortsatt halt.
Nu när Elin strax startar dagens distansundervisning så återvänder jag å the dogs till sängen 😴
Ha en fin tisdag 🤗

Ama de casa sa...

Maten såg verkligen både god och väl tilltagen ut :-) Här har dom gratis utkörning av maten från många restauranger. Vi har inte utnyttjat det sen vi fick tillåtelse att gå ut själva och hämta take away, men självklart gav vi bra med dricks då vi fick maten till dörren.

Hoppas att värmen är kvar hos er och att veckan blir fortsatt glad :-)

Anki sa...

Ibland blir jag lite avis på dem som kan bestalla mat och få det hemkört ... men så är läget ...
Inga åsikter om Zlatan ... hoppas han gör många mål bara!
Svar: Ja, de gillar verkligen whippets, speciellt Linda. Basse gillar alla hundar :)
Sköldpaddorna finns i andra familjen - hos Calle och barnbarnen alltså ...

Gunnel sa...

Jag är ingen fotbollsfantast men det ska bli kul att se Zlatan igen.

Annika sa...

Härligt med så generösa portioner. DET gillar vi!!!
JAG hoppas också att man är generös med dricks i dessa tider. Vi försöker alltid att vara det när vi "order-in". SÅ viktigt och speciellt nu.

Njut av värmen som jag hörde att ni har idag.
:-)

christian sa...

För att vara ett "Glad måndag inlägg", ser folket på fotot föga glada ut, snarare frusna å aningen buttra...ja tänk att asiatiskt mat räcker så länger å alltid är lika god!
Zlatan?!? Nja, jag är skeptisk, inget att bygga ett lag för framtiden på, men framtiden sträcker sig just nu kanske inte längre än till em.....

Musikanta sa...

Jag såg Zlatan i en intervju på TV igår och han verkade vara väldigt glad över att få vara med och spela. Jag tycker det är roligt att se på elitfotboll även om det bara blir när det är OS och VM. Så förhoppningsvis får jag se honom spela så småningom.
Han en fortsatt skön tisdag. Här har det varit varmt och strålande solsken.
Ingrid

Paula sa...

Nu är jag åter avis på 08-land, för all den goda maten! Utkörning hit, 6 mil från stan, tur o retur 12 mil, 150 bagis, kanske i bästa fall, haha
Annars föll min blick mest på den sötaste chihuahuan i rosa kläder som ser ut att inte hänga i ett koppel! Kan den ha gått lös där? Och varför inte om det inte är tillåtet med biltrafik...