torsdag 25 februari 2021

Tråktorsdag

Är det Tråktorsdag så är det. Kan åtminstone bidra med minst en bild som ni borde tycka är tråkig. Själv älskar jag vyn i första bilden:-)

Tolv grader den 25 februari 2021. Det måste vara värmerekord. Tänker bara visa er hur det ser ut på vår parkeringsplats som är helt snöfri. Det som återstår av vintern (just nu) är två grusiga, gråaktiga snöhögar som håller på att smälta för fullt. En tråkig syn för många, dock inte för mig.

Ingen vacker syn kanske, men jag älskar den:-)

Bokrea hos Akademibokhandeln. Världens gulligaste kille delade ut nummerlappar till max sju personer. Sedan fick man vänta på sin tur. Jag fick vänta max 30 sekunder. Frågade killen om jag fick fota honom, vilket jag självklart fick. Ni ser honom med spritflaskan i högsta hugg. Varje ”nummerbricka” som återlämnades spritades först innan den räcktes vidare till nästa kund. Eloge! Även om det är fruktansvärt tråkigt förstås att pandemin har ställt till det på det här viset.

Tråkigt att det behövs, men eloge till killen och Akademibokhandeln som hade gjort allt och lite därtill för att göra affären coronasäker.

Tanken var god - alltså att inte falla offer för bokrean och köpa inbundna böcker. Men det är ju så tråkigt att låta bli. Två böcker fick följa med hem. Att det inte blev fler beror på att jag hade glömt shoppinglistan hemma. Tråkigt;-)

I väntan på fika-kompisen fotade jag de två böckerna jag köpt på rea. Den högra föll jag för, då precis alla rekommenderade den. Gjorde misstaget förut att "lyssna
på" rescensenter. Hoppas det går bättre den här gången;-)

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vilka konstiga tider!
Förr fanns det inkastare och även utkastare. Nu är nya jobbet folkräknare.
Kräftboken, den kommer du inte att ångra. Den hade allt, tyckte jag.
Åh inga tråkigheter här, världen är bara uppochner.

Ditte sa...

Bilden är speciell och jag gillar den. Och visst passar den in på Tråktorsdag. Hos oss har man kört bort den gråtrista snön och absolut inte mig emot.
Bra ordning här och jag såg liknande åtgärder i Akademibokhandeln både i Ringen och Skrapan.
Båda böckerna du fick med dig har jag läst. Väldigt olika böcjer men i mitt tycke helt klart mycket läsvärda-

nalta norrland sa...

👍 tummen upp för alla våra olika shoppingstråken stora som små som tar sitt ansvar 👍
Här har Ica fått ny chef och det är sant att nya kvastar sopar bäst 😊
Killen är ung, tror han är 25 och idéerna verkar vara många 😁 Yes jo jag är glad över detta då fd Ica chefen stagnerat och fastnat i gamla säkra spår. Ska bli kul att se vad som händer närmaste halvåret och troligtvis skulle det hända ännu mer ifall Coronaviruset försvann.
Gillar översta bilden 😊 nu är vintern snart ett minne blott hos Dig... om inte det kommer ett bakslag så där lagom när vårblomster kommit fram och känslan av vår är här.
Kalmar nästan 17 plusgrader... coolt 😎 så varmt har vi inte mitt i juli 😜

LillaSyster sa...

Mmm äntligen vår! 17gr på flygplatsen i Kalmar idag hörde jag på nyheterna. Då har du läsning hela helgen!

KajsaLisa sa...

Snöhögar med grus är helt enkelt jättetråkiga. Kul att du handlade, dom lokala bokhandlarna skall gynnas.
Presenterar mina fynd i Skyltsöndag, tack för länken.

Susjos sa...

Grå snöhögar har vi här i Solna också, trist, det tar ju ett tag innan de försvinner, men skönt med snöfritt på vägarna!
"kräftboken" har jag också, inbunden ligger den och väntar att jag ska öppna den på mitt nattduksbord, hade ju önskat mej den i julklapp, för alla säger att den är så bra, så jag har höga förväntningar på den, när jag nu ska få lusten att öppna den, jag är en dålig bokläsare och läser nästan bara när jag har semester!

Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

De där snöhögarna fulla med sand och skräp är hur trista som helst. Och ni hade i dag endast två grader mindre än oss, j-a skitväder! Hur tråkigt som hekst, jag hade ju tänkt sitta och läsa i solskenet den här veckan. Pfft!

Geddfish ♥ sa...

Svar: Jag blev glad när jag steg in på Fysrehab, välkomnande. Killen är en leg. fysioterapeut och jag ska dit om två veckor igen, så får vi se. Nä, Guud, jag har väl sprungit hos kiropraktor, sjukgymnast, fysioterapeut i olika omgångar i flera år pga min skolios, så det är ingen inspiration av Ditte. Snarare en inspiration just nu av min Carina. Har inte skrivit i blogg om att hon blev påkörd utomlands för två år sen och bröt armen rakt av och är opererad tre ggr och inte återställd. Hon rekommenderade Fysrehab.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte läst Engman, men kräftboken - och tillhör gilla-gänget.
Hos mig är det fortfarande tolv plus fast det snart är midnatt. Inte en snöfläck och all is på sjön är borta. Tack, vädret!

Ama de casa sa...

Eloge till Akademibokhandeln och den gullige killen :-)
I vissa avseenden är Sverige faktiskt duktigare att hålla koll och ordning såhär i dessa pandemitider. Hos oss var det strikta kontroller på mängden människor som fick vistas i en butik i början av pandemin. Nu tycks dom flesta affärerna ha släppt det hela och har typ nollkoll på hur många som är inne samtidigt. Man ser aldrig köer utanför dom stora affärerna längre, men dom flesta småaffärerna sköter sig fortfarande bra. Fast handsprit tillhandahåller alla, dock är det inte obligatoriskt med handskar längre, utom när man ska plocka opaketerad frukt/grönt.

Ha en väldigt otråkig fredag! :-)

Karins ordöverflöd sa...

Har lyssnat på alla Engmans böcker, Änkorna .. där har du något
jättebra att läsa.

femfemman sa...

Kräftboken, den ska jag också läsa. Har hört så mycket om den.
Finns nog "bokrea" i ICA butiken i centralorten, Tranemo. Inget som lockar. Tråkigt att bokhandeln där fick lägga ner för 5-6 år sedan. I grannkommunen höll bokhandlaren ut ändå tills covid sabbade för honom. En äldre man som tagit över bokhandeln från tidigare generation. Det är tråkigt när sådan verksamhet tvingas stänga för gott.

Trodde att det var en sandhög på bilden. Det kanske inte blir så mycket sand kvar, när all snö smält.

Här har vi inte haft över tio plusgrader, men alldeles under, i flera dagar. Ingen snö inom synhåll från köksfönstret. Antagligen lite kvar i skogen. Men den försvinner snabbt, och det känns så gott!

Guldkryckan sa...

De ställen jag märkt av ett slags kösystem utanför butik är apoteket här nere på torget och systembolaget.
Trevligare att stå i kö till systembolaget än apoteket tycker jag ;)

Jag är hopplös när det kommer till böcker egentligen men en och annan bok köper jag ju ibland trots allt.

Mycket grus nu efter all snö, hoppas de får bort den till midsommar åtminstone.

Ha det fint Bp.

Christian sa...

Verkligen föredömligt organiserat, men snälla BP, gå på bokrea utan inköpslista......nästan oförlåtligt.....
Själv har jag småkikat lite i nåt reklamblad, men endast hittat Lena Anderssons uppföljare av "Sveas son" (handlar om "folkhemmet" och kan rekommenderas), men inte varit ute. Beställer de flesta av mina böcker (du vet ju ju att jag har en lite annorlunda smak än det som mestadels bjuds på under rean) på nätet, oftast billigare än på rean också....men men det där att strosa runt å hitta det oväntade som jag inte visste att jag ville läsa, det saknar jag....
Ha en fin helg :)

Susanne sa...

Heja Akademibokhandeln, så bra jobbat så man kan kika på bokrean.

Anni sa...

Det blir intressant att höra vad du tycker om ditt spontaninköp! Självundviker jag bokhandlar just nu, vet hur farligt det är att gå in och då tänker jag inte på smittorisken utan plånboken.