torsdag 11 februari 2021

Tråktorsdag

Efter den kallaste natten (-13) följd av den kallaste dagen (-8,9) den här vintern fortsatte jag med mitt liv i idet med varma 21-23 grader. Tråkigt, men jag vägrar frysa ihjäl därute.

Katalog – bokrea
Precis som varje februari så damp den ned i brevlådan även i år – bokreakatalogen. Tycker den är extra tjock i år:-) Tråkigt nog innehöll den uteslutande inbundna böcker som jag inte har plats med i bokhyllorna. Men som vanligt lär jag väl ändå komma hem med ett antal böcker som jag vill ha.

VM-tider
Just nu är det mästerskapstider för en massa vintersporter både på längden, på tvären, nedför och i puckelpist.  Egentligen är det ju fotboll och friidrott som är mina ”grejer”, men jag kollade ändå Super G i Cortina d'Ampezzo med tre svenskar idag. Alla tre åkte ur. Tråkigt, men föga förvånande.

Snowboard Cross
Snowboard Cross visste jag ärligt talat inte ens vad det var för något. Då VM i denna disciplin pågår på hemmaplan i Idre just nu tänkte jag bekanta mig med sporten som är ungefär som motocross fast på snö och med ett bräde. Tråkigt nog fanns inte en enda svensk deltagare med, varken på herr- eller damsidan. Inte förknippar man Snowboard Cross med England och Spanien direkt, men faktum är att brittiskan Charlotte Bankes och spanjoren Lucas Eguibar vann. Här kan ni läsa mer.

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Har inte tittat på nån sport i dag, trots att jag brukar göra det. De där mänskorna som gör volter och märkligheter i vådliga skidbackar får jag nästan ont i magen av ... jag tog en fin promenad i solen i stället.
Bokrean - ack ja, än en gång ska jag försöka undvika den.

nalta norrland sa...

Fick hem min bokklubb bok Skuld idag, nu ska jag bara orka läsa oxå.

Bokrea jo yes det kommer bli köp.

LillaSyster sa...

Ja, den här kylan är för tråkig, det var -10 och blåst på mina eftermiddags promenad. De hotar med -18 till natten och det stämmer säker för det sjunker timme för timme. Änkorna har jag, men inte läst än. Jag ser att vi har samma boksmak. Nu ett glas Amarone - bäst att leva här och nu! =

Susjos sa...

Faktiskt en tråktorsdag..sovit och måste ta mej till jobbet igen...
Men i morrn är det fredag!

Ditte sa...

Lite kyligt var det men här inne i stan höll sig termometern runt-6-7 grader under eftermiddagen. Och ingen vind. Dessutom sol så där den fanns var det varmare. Jag var ute i ett par timmar idag och frös inte alls. Så bra att ansiktet klarar kylan i år. Ingen tråkig torsdag för min del- Flera uppiggande moment fanns.

Kul nu med bokrean och har bara hastigt tittat i katalogen. Lite sport blev det här också. Snowboard Cross är roligt och tänk att få till dessa konster. Imponerande. Har testat snowboard för några år sedan och hade svårt att ens ta mig nerför barnbacken. Att sedan åka lift med brädan - Puh! Nej, inget för mig.

femfemman sa...

Förr tittade jag på mängder av sport. Numera blir det inte mycket. Elfsborgs matcher...iallafall när det går bra för dem. Lyssnar dock mycket på radion, sportradion gör ju att man blir uppdaterad på vad som händer. Så jag har koll, även om jag sällan har tålamod....eller mod...att följa via tv.
Ganska gott väder, bara man klär sig ordentligt...och rör på sig. Fast jag LÄNGTAR ju också till sol och värme.
En torsdag kan sällan bli tråkig, det är ju den dagen som jag får gå till ett jobb och känna mig behövd. Skäms lite för att jag känner så, faktiskt!

Geddfish ♥ sa...

En torsdag är ju egentligen aldrig tråkig. Det är ju dan före dan, alltså före fredan.
Jag har haft en bra torsdag. Är inte lika mycket i blogglandia, för jag jobbar rätt mycket för MOD och det är roliga uppgifter.
Vädret var också strålande.
Speglingen i vattenpölen kom från mackens neonljus.

Emma, Sol som sol? sa...

Det är alltid med spänning man bläddrar igenom bokreabladen! Något efterlängtat kan ju finnas med.

KajsaLisa sa...

Tog och kollade igenom katalogen igår, Thomas Piketty var nog det enda jag bestämde mig för att köpa eftersom jag är intresserad av politik.
Som du vet är jag ointresserad av sport, men jag kan konstatera att Snowboard Cross verkar roligare än folk som hoppar längd att titta på.
Tack för länkningen.

Ama de casa sa...

Jag har sett att dom har haft såna där Snowboardcrossbanor uppbyggda i Sierra Nevada, men aldrig sett nån åka i dom. Men det indikerar kanske att spanjorerna gillar den sporten :-)

Här hade vi en helt underbar dag igår vilket fick oss att ge oss ut i naturen och traska lite och därefter idka terrasshäng istället för att titta på TV på dan :-)

Anki sa...

Verkligen onödigt kallt just nu. -16 i morse, -10 nu när klockan är 9 på förmiddagen.
Bokrea ja ... jag måste nog kolla lite vad jag vill ha :)
Ha en bra fredag!

Eva sa...

Håller med om att inte är det inbundna böcker man behöver. Billiga och lätta pockets är bättre. Annars passar det bra med bokrea nu både av den ena och andra skälet. Men nu har jag snart tröttnat på vintern och kylan. Det räcker nu!

Christian sa...

Har inte fått nån reakatalog, men jag vet vilka böcker jag behöver och de är inte med där ändå....fast alltid skön känsla att bläddra å glo.....
Idag blev det ju guld i skidskytte, alltid nåt!

Trevlig helg :)

Paula Merio sa...

I brist på oxfile äter man färs,....typ, det är ju faktiskt lite kul när man lär känna helt nya sporter. Man behöver ju inte bli helt såld, men underhållande är det ändå.
Jag fick också reakatalogen, kul att bläddra i. Försöker gynna lokala bokhandeln i Ludvika.