tisdag 23 februari 2021

Weekly photo challenge: Vecka 8 - "Brinna"

Har ni tänkt på det?! Nämligen att alla bloggare som håller i ett tema som Sanna till exempel, eller alla bokbloggare verkligen måste brinna för dessa utmaningar. Själv brinner jag för Skyltsöndag som ni vet;-)

Mitt "dagens" till brinna är dock mera konkret med gårdagsfärska bilder. Enjoy!

När det brinner brukar alarmen tjuta. Kolla den här anordningen! Här finns till och med instruktioner för besökarna om hur man ska tolka de olika signalerna. Frågan är om man har tid att läsa anvisningarna i en nödsituation. Tveksamt.Tror att det här är en brandvarnare. Gissar att den tjuter aningen mindre än anordningen i första bilden.

Hursomhelst underlättar det med en nödutgång i närheten när det brinner och brandlarmen går igång. Ju snabbare jag hinner ut ju mindre risk att jag blir döv;-)

 

Flera bidrag till temat ”brinna” hittar ni här.


21 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Härlig tolkning av brinna!
Sedan har jag en personlig aspekt på det hela. Sarah träffade sin blivande make för tolv år sedan och han fullkomligt brann för utrymning och brandhänvisningar. Så inte oväntat började han brinna för den nya förälskelsen. Han jobbade alltså i början med att rita utrymningsstrecken och symbolerna för brand, inte bara i Sverige och Norge utan i halva världen, då han var snabb och duktig! Tror firman hette Everglow eller nåt sånt.
Kul info, va?

LillaSyster sa...

Vi andra är mycket tacksamma för ert brinnande intresse att hålla oss andra bloggare alerta! Snyggt jobbat av dig!

Ditte sa...

Kul tolkning! Och viktig! Tydliga instruktioner är A&O i många sammanhang och inte minst om det brinner. Men man bör har läst på innan så man kan och vet. Brinner det så är det knappt o tid.
Och visst kan man brinna för många olika saker.

Susjos sa...

Säger som Lillasyster, tack för att du håller oss andra bloggare i ditt skyltsöndagsgrepp, vi är nu många som har ett brinnande intresse för skyltar!
Kram!

femfemman sa...

Någon låga har inte tänts för det här med utmaningar på bloggen.Tycker dock att fredagsfrågesvaren är rätt kul att läsa.
Är nog lite dålig på att fatta eld... Eller.. jo, eld kan det ta, men det som brinner, det slocknar rätt så fort.
Och det kommer ju ganska snabbt nya brännbara saker...

Emma, Sol som sol? sa...

Roligt med ditt brinnande intresse för skyltar och som du märkt är du inte ensam. Jag fotar fortfarande när jag ser något fotovärt men jag har blivit väldigt dålig på det där med att vara med. När jag suttit hela dagen vid datorn med jobb har jag ingen lust att sitta där längre och annat behöver dessutom göras. Men jag fotar vidare!

Anki sa...

Snyggt tolkat! Tur att ni finns ni som håller i olika teman! Tack för att du fortsätter förvalta Skyltsöndag!

Ama de casa sa...

Visst är vi många som brinner för både Skyltsöndagen och Sannas ordutmaning :-)

När jag satt och jobbade i ett kontorslandskap i Kista så satt jag preciiis under ett brandlarm. Det var övningar både lite nu och då... Hoppade rätt upp när det satte igång! Undrar just om det var det som orsakade min tinnitus? Eller så var det kanske ungdomens diskobesök och konserter... ;-)

Snyggt tolkat igen :-)

Violen sa...

Kul tolkning! Brandberedskap ska man ta på djupaste allvar, En gång i Indien började vår buss brinna och gissa om vi var snabbt ute ur bussen. Som väl var brann vårt bagage inte upp men vi fick en ny buss för resten av resan.

Guldkryckan sa...

Detta med brandvarnare kan jag mycket om, eller åtminstone när nån unge trycker in knappen för brandlarmet, då vet jag vart jag ska gå och ungarna vet, ibland, också vart de ska.....vi hade många "Övningar" på det för några år sedan ;)
Men som min kollega brukar säga, man kan ju gotta sig åt alla snygga brandmän som kommer ;)

Ha en fin kväll Bp.

Annika sa...

Som en som inte skriver på tema övh tycker jag detta är en bra tolkning.
Har varit med om att sätta igång min brandvarnare här när jag lagade mat, och den går direkt till en larmcentral som skickar ut brandbilar direkt. HÖRDE inte då de ringde mig på mobilen och den fasta telefonen. Var fullt upptagen med att försöka få den tyst.
Sen ringde vi upp larmcentralen och berättade snabbt att det skett ett misstag. FÖRSENT, jag hörde utryckningsfordonen redo då.
Sen hade jag en bister brandman och en lika bister ambulanskulle här ...
OCH grannarna fick ngt att tala om, haha.
USCH, lärde mig mig verkligen en läxa den gången.
TÄCK brandlarmet med KÅPA vid matlagning. ALL matlagning.

KajsaLisa sa...

Det är nog bästa att läsa på innan :) Sista skylten var lite farlig tycker jag, springer man in genom dörren ramlar man nedåt. Kanske bäst att ha koll på det innan också :)

llh sa...

Ja det är duktigt bra att ni finns ni brinnande temahållare!!! Och du har ju fina skyltar idag också + en massa annat som hör brinnandet till. Jag minns från seriösa brandövningar ett antal olika brandsläckare till olika eldar men som du säger tveksamt om man väljer rätt i stundens hetta (hehe).
Svar: ja håller med du, visst är det tur att vi har våra minnen och inte suttit och väntat på något osäkert framtida äventyr.

Klimakteriehäxan sa...

Mn kan förvisso brinna för väldigt olika saker. För egen del verkar jag missa ännu en omgång av the weekly challenge.

Paula sa...

Jag är kass på att kolla efter nödutgångar och brandsläckare i offentliga lokaler, på båtar, flygplan och hotell. Är imponerad av dem som har tvärkoll, ändå var min pappa brandman och tutade i mig vikten av försiktighet. Rädd är jag däremot, ser jag ett rökmoln i naturen då blir jag orolig direkt. Blixtnedslag som orsakar bränder är jag också rädd för.
Bra och tydligt budskap i ditt inlägg!

Stare Ström sa...

Ha! Som vanligt har du gjort en bra och rolig tolkning!

Tomtan sa...

Konkret och läskigt

Carita Liljendahl sa...

Här har du jättebra tolkningar - bravo!
Jag kommer sällan på sånt här. Menar, ett ljus, en tändsticka... men att tänka mycket längre än så - det fixade du!

byblixtra sa...

Första bilden är läcker med skyltarna, lamporna och larmklockan.
Visst är det så att många har brinnande intressen för olika saker. Här fick du med ditt skyltintresse på varje bild också. :-)

Susanne ❤️ sa...

Underbart med alla som brinner för olika utmaningar och tur är det så jag får se så många egna versioner på ett och samma ord i min egna utmaning och brandvarnare och skyltar som visar är viktigt i hus och på allmänna platser :)
Pappas radhus brann ju ned till grunden för många år sen, mitt i natten och bara tur att Alla i hela radhuslängan klarade sig utan skador då hela längan på 6 hus var övertänt på 15 min :/
Alla minnen som försvann med den branden var inte kul :(
Kram från en som börjat få lusten tillbaka att blogga lite och när jag orkar :)
Kram

Vilt og vakkert sa...

Heisann, best at alt brannvernutstyr er i orden. Forrige fredag brant et hus like i nærheten ned til grunnen. Godt vi ikke var nærmeste nabo, for det var huset i midten av en rekke.... Ikke hyggelig for noen!