onsdag 24 februari 2021

Onsdagsmix

I väntan på boulekompisarna.

Några kamrater dök upp så småningom, men endast för att hålla krigsråd.

I måndags visade jag er bilder från innergården och den så gott som snöfria boulebanan. Jag liksom många av er var rätt säkra på att boulegänget skulle ha säsongpremiär idag. Det hade dom, fast inte riktigt.

Krigsråd
Som ni ser på bilderna var det en kvinna som satte beredd cirka 20 minuter innan klockan slagit 13:00. Sedan kom det några personer till i ljusa vårkläder. Är det åtta grader så är det. Gänget höll krigsråd i minst 45 minuter. Sedan gick alla hem igen. Ingen aning varför de inte spelade en omgång. Min gissning är att banan var alldeles för vattensjuk. 

Resor till fjällen
Orsakullan undrar hur jag ser på resor till fjällen i dessa tider. Ja, vad ska jag säga. Smittspridningen i bland annat Sälen talar ju sitt tydliga språk. Men reser man ”off season” till en mindre skidort tillsammans med ett gäng arbetskamrater som Susjos har för avsikt att göra så tycker jag att det är helt okej. 

Oanad talang
Orsakullan undrar också om jag har en oanad talang? Ärligt talat så kan jag inte komma på något speciellt. Har alltid haft lätt för språk, men är värdelös på siffror, handarbeten, trädgårdsjobb, praktiska saker och en massa annat.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Så synd att de inte kunde spela. Men som det blåser så torkar det kanske upp till nästa vecka.
Ha en bra kväll!

Christian sa...

Jag har upptäckt något som man skulle kunna kalla en talang, du har ju en otrolig näsa (?nä det kan det väl ändå inte vara).....öga ska det nog heta, du har ett otroligt öga för detaljer, det som ingen annan ser ser du!

Geddfish ♥ sa...

Heja Mamarazzi! Du är en fena på att fånga de där ögonblicken och särskilt dessa på innergården, hur kul som helst! Haha!
Kan hålla med den ene kommentatören, att du har ett otroligt öga för detaljer, jag är kass på det. Nog för att jag har synfel, men ändå.
Min Sigge såg ALLT, inte jag.....
Trevlig kväll!

nalta norrland sa...

Håller INTE med Dig denna gång 😕 jag anser att alla ska hålla sig hemma, vi västerbottningar har restriktioner- vi ska inte resa, varken inom eller utom vårt län, vi bör hålla oss där vi bor.
Att då Stockholmare eller andra ska komma till de västerbottniska fjällen för det är deras rättighet känns sjukt.
Den vanliga (!) covid19 smittan är allmänt utbredd liksom alla olika mutationer så varför inte stanna hemma å vänta på bättre tider 🤔⁉️
Den svenska sjukvården går på knäna och häromkring stängs sjukhus för allt utom det mest sluta då alla resurser går till covid19
.
Okey nu har jag sagt mitt 😒

femfemman sa...

Kul att läsa om dina talanger. Som så många gamla lärare är, så är jag halvbra på massor av saker, men inte riktigt bra på något alls.
Förstår inte hur man resonerar i detta land. Självklart skulle alla större skidorter stängas ner. Eller också skulle man behöva uppvisa intyg om antikroppar innan man bokar.
Hoppas att boulespelarna kommer igång snart.

Ditte sa...

Kul att boulegänget samlas. Och kanske smider de nya planer. Men visst måste banan vara spelbar.
Detta med skidåkning svarade jag Susjos igår.Och jag tycke absolut att de kan åka. Järvsö är en liten ort, de bor i stuga och det är inte sportlov. Och alla är sjukvårdsutbildade.
Kul att vi har detta med språk gemensamt men siffror kan jag gilla men annars är vi rätt lika här också.

Barwitzki sa...

Synd de ikke kunne spille ... men et møte er absolutt verdt mye - i disse dager -
Fra midnatt i dag kunne vi komme tilbake til nasjonalparken vår etter lang tid, og heldigvis hadde vi muligheten, mannen min og jeg ... det var fantastisk å gå gjennom skogen og bakkene.
Sahara støvet mørknet solen litt så det var ikke en blå himmel, men det så mystisk ut ... kommer Sahara støvet fra Marokko til Sverige ???

Geddfish ♥ sa...

Jag kommenterade inget om fjällresorna hos dig, men har skrivit i min blogg, och även hos andra, att det är icke nödvändiga resor och att man ska hålla sig hemma. Så är det bara, finns inga undanflykter. Förstår Åsa till punkt och pricka och även min syssling som bor i Järvsö som lagt skidorna åt sidan.

Klimakteriehäxan sa...

Jag fattar inte riktigt att folk vågar åka till fjällen ... men det är jag det.
En riktigt grå onsdag blev det, men jag har i alla fall ätit skomakarlåda till lunch och den var jättegod!

Elisabeth sa...

Är nog inte lätt spela boulle när det är fuktigt i backen. Det har varit en skön vårvärme och mycket fågeldrillar. Vi har kunnat ta lite längre promenader än tidigare och det är skönt.
Som kommentar till din kommentar på min sida. Jag spelade in Wincent också, men han var inte nöjd med resultatet, så han ville att jag la ut ett foto i stället. Han har ju inte spelat så länge, men vill gärna ha ett bra resultat. Han hör bättre än vad mun och fingrar fixar. Men träning ger färdighet, så han säger säkert ok vid nästa tillfälle. Elisabeth

Susjos sa...

De längtar nog till när de kan spela boule igen, och snart så!
Ja du, inte lätt det där med att åka till Järvsö eller inte, men turistnäringen där uppe är glada att vi kommer, och de har gjort massor med försiktighetsåtgärder inför denna säsong, så det känns säkert, men jag kan förstå de som tycker att detta är en onödig resa i dessa tider...trots att vi reser när det är tomt i backarna!
Må så gott, och tack för länken ;-)

Ama de casa sa...

Vårkläder??? Det där är inte vad jag kallar vårkläder... Hur påbylsade som helst ju :-)

Jag tror den största boven i "skidbackarna" när det kommer till smittspridningen är afterskin. Susjos och gänget har bra planer inför skidresan som låter väldigt C-säker.

Har tänkt en bra stund och försökt komma på nåt jag är bra på, och det enda jag kan komma på är att jag är duktig på att hitta grejer som man förlagt på hemmaplan (ibland har jag blivit kallad Saida av kompisar ;-) ). Men jag antar att den "talangen" kommer sig av att jag är himla duktig på att lägga bort saker på konstiga platser också. Övning ger färdighet, typ :-)

Anki sa...

Nästa vecka kanske boulegänget är igång igen ... om det inte blir något bakslag av kung Bore :)
Fattar inte varför skidorterna får vara öppna ... och samtidigt säger regeringen att vi ska stanna hemma!
Jag är mer bokkstavsmänniska än siffermänniska, men har inget språköra, eller så är det intresset som saknas :)

Gunnel sa...

Språk gillar jag med men är helt värdelös på siffror. Sömnad och handarbete är mina hobbies och jag är nog ganska praktiskt lagd. Kanske inte några oanade talanger. Jag är imponerad av dina sportkunskaper och kul att du spelat fotboll. Det är väl en talang om någon.

malena beijer sa...

Tack för krya-på-dej-hälsningen. Nu är jag helt frisk och antibiotikakuren är uppäten. Har skid-VM på samtidigt som jag jobbar på. Praktiskt med hemmakontor! :) Ha det så bra, det är så kul med dina betraktelser från fönstret.

Annika sa...

Säkert en energiinjektion för de där boulespelarna att bara träffas och snacka lite, kan jag tro.
Väldigt vinterklädda är de ju, hehe. MEN vem fasiken vill frysa.

Nej, jag tycker nog inte man ska resa till fjällen alls. OK om man gör som Susjos reser mitt i veckan med en "bubbla" man umgåtts med hela tiden. DET kan jag nog förstå + till en mindre ort.

ja, vi får se sen vad dessa sporlovs och påsklovsveckor visar ...
HUA.

JAG är som du, värdelös och usel på matte. Bra på språk. Handarbetar inte. gillar trädgårdsarbete :-)