söndag 17 januari 2021

Skyltsöndag #297

Sorry guys för gårdagens fadäs. Får väl skylla på att jag av någon anledning valt att manuellt (istället för automatiskt) uppdatera mitt Photoshop, men sen så gör jag det aldrig – uppdatera programmet alltså. Ooooops! Bilderna jag tar är ju högupplösta och jag gillar leka med PS. Inte bara för att få ner fotona i rätt storlek (740x740 px) utan också för att ”piffa upp” dom en aning. Å det behövs ju;-) Sedan ska mitt nästa projekt bli ”köp ny dator”, för det är inte bara jag som har blivit lat kan jag säga, datorn blir slöare för varje dag som går;-)   Under tiden - enjoy veckans skyltskörd, som jag fotade igår.

Nu vet jag äntligen hur stor min lokala ICA är – 3 000 kvm.

Här har någon varit riktigt duktig att rita en älg på griffeltavlan hos Stigen som förresten är systerkrog till Knut i Vasastan.

Skylten har gjort sitt kan man väl säga, men den fick stå kvar. Å stavfelen vill jag inte ens prata om…

Veckans höjdare: Den här skyltningen är så himla rolig:-) Inte för underklädernas utan för munskyddets skull. Okej, färgen på bh:n är inte så dum den heller;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Tusen tack för alla era tips och idéer igår:-) DS.

16 kommentarer:

Åke sa...

Jasså Höga Kusten ölet är populärt därnere. Ja nu var du ju hur stor Ica är på orten. Min Ica är absolut inte lika stor.

Susjos sa...

Vilken ståtlig älg de har ritat! Å sugen blev jag på att prova deras hjortronmojito.
Snyggt skyltat som vanligt!
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Älgen är ju så snygg!
Helt klart rätt färg =)
Snyggt skyltat och lycka till med ditt nya inköp.

femfemman sa...

Bilder behöver piffas till.Gör jag nog med sĺla mina. Lite beskärning behövs ofta. Kontrast. Sen inte så mycket mer.
Snygg älg! Är så avundsjuk på dem som kan teckna så bra. Stavfel... måste väl vara medvetet?
Munskydd? Här inte känt att det behövts.Antar att glasögonen skulle komma igen. Här aldrig kunnat använda skidglasögon av den anledningen ju..
300 Pers i samma stora lokal... 3000 kvadratmeter.... alldeles för många. Trir att det var något liknande i centralortens Kvantum. Tokig gräns... man står ju inte stilla...man behöver mer space än så.

Tove Olberg sa...

Jag fastande för skylten med Stigen. Jag har bott på Stigen, ett stort hus på liten ort i södra Norge, i min sena ungdom, den som slutar vi 50 menar jag :-) Vad gäller ICA har jag både stort och litet. Maxi är ju stort :-) men vem kontrollräknar?

Emma, Sol som sol? sa...

Hjoetronmojito lät ju intressant. Och det var en riktigt fin älg. Blir avundsjuk på dem som kan teckna så!

Geddfish ♥ sa...

Den största ICA här i stan är den som ligger granne med mig, ett Kvantum. Den får ta 350 kunder, så då är ju din lokala ICA rätt STOR! Men jag går inte in där, hjälps inte.
Haha, gillade höjdaren med munskyddet där.....
Tur du fick igång din PS. Jag fixar ibland bilderna direkt i mobilen, det går att beskära och lägga nåt enstaka filter. Oftast nofilter faktiskt.
Stigen, där fick jag två tankar. Det finns en liten ort i Dalsland, som jag ofta åkte igenom, som heter Stigen och så finns det en låt med Eddie Meduza som heter "Jag går på stigen som går till Evert", jösses vilka minnen.

Klimakteriehäxan sa...

Vilken tur att du kom på felet! Sedan kan jag avslöja (nåja) att det där med att köpa ny dator, det är inte lösningen på alla problem, i stället får man en hel drös med nya ...

byblixtra sa...

Prydlig skylt på ICA och visst är det så att man får veta hur stora butikerna är. ;-)

Älgen är fin på skylten från Stigen och ser att de har norrländskt tema på fingroggarna. ;-)

Det var ett annorlunda munskydd på skyltdockan. ;-) Man kan ju undra över var de hade placerat skylten innan corona? :-)

Ditte sa...

Jag höll verkligen tummarna för att det skulle ordna till sig med din "photo shop" . Kul att du kunde ordna till det. Bra jobbat!
Kul skyltning fick du också till. Har sett detta nu på många ställen just nu om antalet som får vistas i butikerna och som bonus kan man ju då räkna ut ytan. Har inte riktigt tänkt på detta tidigare...
Vad gäller älgarna har jag sett att många, även "ledälgarna", i stan är kvar och kanske trivs de här. Även på griffeltavlor.
Skrattade gott eller ska jag kanske skriva"gått" åt skylten med stavfel.
Visst är sista skylten rolig! Den också... "Man tager vad man haver".

Paula sa...

Så skönt att du bara gjort en liten fadäs, det kunde ha varit värre! Min datorn blir också allt segare, vill inte! Jag är ju så invand med gamla trotjänaren, bara jobbigt att behöva vänja sig men något annat och lära nytt..
munskyddet, haha, ja det var en annorlunda årsmodell på en underklädesmodell. Visst var bh:n tjusig. Har man en modellkropp klär man i det mesta...
Jag rodnar faktiskt när jag läser skylten med alla stavfel, Är det samma krog som älgen? Märkligt i så fall för skyltarna är ju som dag och natt och någon har verkligen en konstnärlig ådra. Skulle aldrig få till en så älglik älg! Som jämförelse kan jag meddela att i min lokala Coop får 20 pers vistas samtidigt! Lite kontrast, eller hur?

Anonym sa...

Älgen är verkligen proffsigt gjord!

Jag håller bloggpaus men läste på Toves sida idag att du tror att jag har lagt av bloggen. Fel, fel,fel som Brasse sade i Fyra myror.....
Bloggen är kvar men lagd på paus ett tag framöver. Måste ju titta in och "rätta" till missförståndet. Ingen handduk har kastats in "forever". Närmare sommaren räknar jag att vara på bloggbanan igen. Har annat som bara måste prioriteras nu.

Ha det bra BP!
Kram

Pettas-Karin

KajsaLisa sa...

Riktigt snygg älg, hoppas ingen kommer åt den, krita är gnuggkänsligt.
Va har det nya året gått iväg? :)
Tycker skyltdockan känns anonym, men snygg BH.
Länkar upp dig nu.

Ama de casa sa...

Snyggt skyltat som vanligt och allra snyggast är nog älgen. Fast jag fick lite hicka när jag såg priserna på dryckerna. Liiite dyrare än här kan man säga ;-)

Vad skönt att det ordnade sig med PS så du är på banan igen!

Christian sa...

Älgen var ju fin, men resten lite rörig, annars gillar jag sådana självskapade skyltar...
"Grått nytt år" kanske det skulle varit, eller så tänkte man att året har ju "gått...."...
Hahahaha, annorlunda munskydd vill jag mena, men inte var det väl meningen tro...?!?

Ha en fin vecka :)

nalta norrland sa...

Vår lokala Coop får ta in 40 kunder, så då förstår Du att det inte är så stor affär.
Tycker skyltdockan ser aningen lättklädd ut med tanke på vinterkylan ;-)
Älgen var ju bäst.