fredag 15 januari 2021

Fem en fredag: Vecka 2 – Nonsens

Gissar att Tipp-Ex inte hör till storsäljarna hos den lokala ICA.

 
2020 års bästa inköp var onekligen Conny. Men även...
... han kapitulerade idag vid nio minusgrader. Kan inte minnas när det var så här kallt senast.


1. Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik?
Matbutiker säljer ju allt från mat till rengöringsprodukter och pappersvaror. Hos min lokala ICA säljs även Tipp-Ex fortfarande. Å det tror jag är en vara som absolut säljs sällan.

2. Hur ser din morgonrutin ut?
En Nespresso Arpeggio. Därefter ett större glas med Brämhults. Båda avnjuts framför tv:n med BBC World News under vintern, annars på balkongen.

3. Vad blev förra årets bästa köp?
Utan tvekan Conny, infravärmaren. Kan dock säga att han inte räckte till vid nio minusgrader idag. Förstår honom, han är rätt mänsklig min Conny;-)

4. Om du fick ett års gratis förbrukning av något, vad skulle det vara?
Helt klart mina Nespresso kaffepluppar.

5. Vad skulle du döpa din båt till om du hade en?
Är ingen båt-/vattenmänniska. Men vid närmare eftertanke skulle jag kanske döpa båten efter den norska statsministern, Erna alltså. Den kvinnan andas trygghet.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

22 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Tänk, jag trodde inte att Tipp-Ex fanns längre!
Madam Solberg skulle nog bli smickrad.

Susjos sa...

Vi har faktiskt Tipp-Ex på jobbet har jag sett! Men hur mycket det används...det vet jag inte!
Just ja, vi köpte ju också en infravärmare till vår balkong, den står därute, och hoppas nu "han " inte går sönder i denna kyla?

"Min båt skulle få min mammas namn, men nån båt har jag aldrig ägt, och kommer nog inte att äga heller, men det är kul att få åka med!
Erna är ju ett coolt namn, och hon är väl ganska cool den norska statsministern också!
Ha en skön varm kväll inomhus!

tant Hannele på Hisingen sa...

åtta minus i Göteborg, ovanligt, har bara BBC radionyheter i min iPad, ok

Ditte sa...

Tippex var ju riktigt bra men har fyllt på förråden i Torrevieja eftersom jag var osäker på om det ens fanns här. Men alltså finns det nära dig.
Förstår att Conny var årets bästa köp men också att han gav upp idag.För det var kyligt. I alla fall efter Stockholmsmått.Var ute ett bra tag så jag noterade det verkligen i ansiktet.
Kul med namnet Erna. Fyndigt! Och stabil verkar hon vara på många sätt.

LillaSyster sa...

Roliga och kloka svar. -14 idag och bergvärmepumpen vill inte som huset och jag vill. Nu har jag startat om den x antal gånger, hoppas att den sköter sig inatt. Jag har på eget bevåg varit på kompressorn som sitter i pumpen.... Hoppas att det blir vår snart =) Kram

Geddfish ♥ sa...

Ja, kylan är inte go. 7 grader här, men i hyreshus är det inga problem inomhus och balkongen används inte. Men jag gick promenad ute och det var rätt OK. Lisch ligger annars vid Vänern och kan upplevas blåsig och kylig.
Min pappa byggde faktiskt en båt (han var tusenkonstnär) men kommer inte ihåg vad den hette. Den hade han i sjön Gerdsken i Alingsås.

Lillian "sognafaret" sa...

Nesten varmt hos deg jo, jeg hadde -23 i dag tidlig

Bokdamen sa...

Kul att se en tipex, känns nästan som lite nostalgi. Fast vi får en del frågor om vi har det på jobbet. Är inte heller någon båtmänniska men gillar vatten, iaf att blicka ut över. ;) trevlig helg!

Emma, Sol som sol? sa...

När jag var liten hade jag en Tanterna. Hon hette så. Jag var många år äldre när jag förstod att hon hette/kallades tant Erna. Hos farmor och hennes sommarställe på Öland hade vi Äggannie också. Hon hette nog bara Annie egentligen men farmor köpte ägg av henne och sedan gick vi hem medden bruna påsen fylld med färska ägg och gjorde äggtoddy. Utan sprit i. I alla fall i min och lillebrors.

femfemman sa...

Trodde Tippex var utdöd. Här nog iaf sett sina bästa dagar. Hård och förtorkad.
Inte lönt att slösa lösningsmedel på.
Kaffe på morgonen-nej, tack. En tallrik gröt sitter bra.
Båt har jag aldrig funderat på. Så det får nog vara!

Mrs Calloway sa...

skulle gärna ha en sådan där Conny eller två till altanen vid sommarhuset.
- 10 grader här nu

Robert W sa...

Det var -18 några kilometer från oss när hustrun åkte till jobbet i morse. Lite onödigt kallt.

Paula sa...

Jag letade som en tok efter tippex för några månader sedan, behövde den till mina målningar, att täcka över fula linjer med. Efter mycket om o men så hittade jag det...i min lokala Coop Nära!
Förstår att Conny har blivit en favorit, här behövs nog ett dussin, -18 igår kväll. Nespresso låter dyrt, förstår ditt val, jag kör vanligt bryggkaffe. Jag är en båt och vattenmänniska som både älskar att simma och att segla.
Men jag blev lite orolig, äter du ingen frukost??

Anki sa...

Ja, nu är det vinter ... och alldeles för kallt!
Tippex trodde jag var en utgången produkt, men tydligen inte - eller så har de hängt där i affären i tio år och är alldeles upptorkade :)
Kul att läsa dina svar!

Svar ang. minkar: De minkar som lever vilt i vårt land är såna som från början har rymt eller blivit frisläppta från någon farm och sedan spridit sig och förökat sig. Det är en invasiv art som inte hör hemma här. De kan på nolltid skövla en hel sjöfågelkoloni på både ägg och ungar.

Ama de casa sa...

Hugaligen så kallt! -9 i Stockholm är (känns) betydligt kallare än uppe i Norrland. Eller så är det kanske så att man är mer beredd på kylan där uppe :-)

Conny skulle jag inte ha nåt emot att ha här just nu. Inne, alltså. Det är verkligen isande kallt här på mornarna, fast värmefilten i stolen är inte så dum den heller :-)

Annette sa...

Tipp-ex! Nostalgi en masse :) Min morgonrutin är som halva din, nämligen Nespresso, men vi dricker ju olika sorter. Nästa gång jag beställer skall jag beställa din sort också och testa. dricker jag juice blir det Brämhults, men döttrarna, särskilt den yngre, vill dricka något blaskigt med massor av socker som jag hindrar så mycket jag kan, vilket då slutar med att hon köper den sorten för sin månadspeng... Erna var ett bra namn!

Kina sa...

TippEx skulle jag behöva! Finns det?! Din Conny verkar vara en pålitlig typ, men man kan ju inte begära allt av någon. Är du en kaffetunna? Har måst dra ner på antal koppar/dag. Det sa min magge! Ha en bra dag! Kram!

Carita sa...

Jag kollade frågorna hos Elisa igår och tyckte de var lite svåra den här gången - jag hade inte tid att tänka efter - skulle ha gäster och städade :-)

Freedomtravel sa...

Haha, Tipex var ju en sjukt bra gissning!!! Kan absolut inte komma på något bättre ;)

Guldkryckan sa...

Tipex var väl inget man använde igår direkt här hemma sen man övergick till datorer och skrivmaskinen förpassades till "tippen".
Men på kneget har de användning för det när de ska kopiera dokument/skolmaterial.
Tur jag inte är lärare, de kopierar mycket och ofta.

Conny där kommer jag aldrig att tappa helt ur minnet, har rekommenderat den till flera som jag känner, helt klart en bra grej att ha om man inte vill frysa på sin balkong.
En årsförbrukning av kaffe hade suttit fint här med ;)

Ha det bäst Bp.

Åke sa...

Jag använde faktiskt lite tipex i fredags... men det var på sista versen i burken.

Tove Olberg sa...

Fann en flaska Tipp-ex då jag senast flyttpackade, den var helt hoptorkat å den gick till sopen, men ingen på sopen visste var den hörde hemma. Jag förslog bland kemikalier och det föll i god container :-)
Erna ja, hon ser trygg ut ...
Kanske blir det en Conny för mig med :-)