söndag 24 januari 2021

Skyltsöndag #298

Veckans skyltskörd är bra, riktigt bra om ni frågar mig. Tycker att alla fyra bilder jag lägger upp kvalar in till veckans höjdare;-) Enjoy!

Täby Centrum gör sitt yttersta att ”kamouflera” butiksdöden. Måste säga att de gör ett utmärkt jobb. Den här skylten är både smakfull och fantasieggande.

Har skyltat med Oatly förut. Företagets produkter smakar äckligt, så jag förstår att deras reklambyrå måste komma upp med aggressiva och kontroversiella förpackningar. Tycker att Oatlys marknadsföring är otroligt bra. Precis, det är ingen som tvingar mig att testa deras produkter.

No comments.

Att man kan köpa kosmetika på alla apotek är ju inget nytt. Att man kunde testa produkterna visste jag däremot inte. Har faktiskt aldrig sett någon provsminka sig på ett apotek. Och nu är det för sent, åtminstone ett tag framöver.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Första skylten är hur läcker som helst! Verkligen snygg och fantasieggande, håller med där.
Oatly, jodå jag har testat, men ingen höjdare. Oatly i kaffet går an och havredrycken för all del, men förpackningarna ser tråkiga ut som mycket annat veganskt.
Testat produkter på apoteket, jo det har jag gjort, men inte makeup. Handkräm och hudkräm bara. Jag såg skylten nyss och förstår att det numera kan vara en rejäl smittspridare.

Åke sa...

Första skylten instämmer jag med är hur läcker som helst! Snygg och fantasieggande. Resterande är jag lite offside på... make upp har aldrig varit min grej egentligen ;)

LillaSyster sa...

Instämmer, helt oätligt. Visste inte heller att det gick att sminka sig på ett apotek. Nu använder inte jag smink, så det kan ju bero på det. Vill inte ha massa klet i ansiktet, hu.

nalta norrland sa...

Jag tror sminkning på apotek gäller de stora apoteken och inte sånna här små skrubbar som vårt apotek men spela roll för nu får ju ingen testsminka sig vars man nu än bor ;-)
Oatly är inget för mig.

Ditte sa...

Absolut en riktigt lyckad skyltning! Första skylten piggade upp! Verkligen läcker skyltning. Vad gäller "Oatly" avstår jag helt. Men kanske kan de öka sin försäljning via lite humor. Marknadsföringen är riktigt bra. Och det grå gör ju inte att man direkt upplever produkten som så lockande. Men säkert har de en trogen kundkrets.
Nej, provsminkningar har jag heller inte sett på apotek. Men däremot testande av olika krämer.

femfemman sa...

Sminka på apotek? Ja, det skulle se ut. Testa krämer, det är ju en annan sak. Vilket man inte bör göra vi dessa tider, förstås.
Havregrädde använder jag en hel del, ja, när yngsta dottern är på besök. Funkar jättebra. Nu har man dessutom en vispbar havregrädde som vi använde i nyårsdesserten. God! Även deras creme fraiche variant är bra.
Jag dricker inte vanlig mjölk,så jag har heller inte testat havremjölk som dryck. I matlagning är det ingen skillnad, faktiskt.
Expertkommentar! Sen vet jag att inte alls gillar smaken... Och det är ju upp till var och en.
Hade varit häftigt med skyltning enligt översta skylten. Med möjlighet att tippa hur länge skyltningen skulle stå kvar i sina ursprungliga lägen. 🙂

Tove Olberg sa...

Första skylten är läcker, vacker och stilrent spännande. Oatly icke testad alls. Smink på apoteket ehar köpt men inte testat där :-9

Carita Liljendahl sa...

Det skär i mitt hjärta med butiksdöden i TC... :-(
Men jag vet att de alltid varit bra på att skylta där.
Och då nån affär stängde fanns där alltid nån fin skylt. Samma innan nya öppnade.

Susjos sa...

Första skylten är sååå snygg!
Oatly, har inte smakat deras produkter, men gillar ju havre...
Visste inte heller att man kan testa att sminka sig på apoteket...
Tack för att du fortsätter med roliga skyltsöndagen!

Paula sa...

Den första skyltningen är gjord av någon som kan sitt yrke! Oatly, det var ett himla liv om dem ihöstas för ett stort riskkapitalbolag som skövlar regnskog i Brasilien blev delägare. Många kafeer började nobba deras produkter då.
Sminkprover på apotek har jag aldrig sett, kan det möjligen bero på att jag beställer mina mediciner online?
Aktuella o bra skyltar!

Shannara sa...

Ett par av Oatleyprodukterna används mycket hos oss... inte för att de är särskilt goda (vaniljsåsen är iofs okej) utan för att de är mjölkfria. Dock gillar jag inte riktigt deras val att ta in blackstone som delägare pga att det inte rimmar riktigt bra med deras miljömedvetenhet.

Ha en go kväll och en superbra vecka!

byblixtra sa...

Snygg skyltning i Täby Centrum. Jag får lite känsla av att det flirtar med "återbruk" eftersom de har travat olika delar på varandra, vilket man brukar göra med udda porslin inköpta på loppis eller vad som finns i skåpen hemma. :-)

Ja, det blev livat runt Oatly när de tagit in ett riskkapitalbolag och många har valt att inte köpa deras produkter, så det är inte alltid av godo att ta in investerarare, och det är synd för det är ett svenskt företag. Men visst har de rätt kul marknadsföring och de har varit i blåsväder angående den också med "Wow No Cow".

Jodå, nog säljs det smink på apoteken men har inte tittat så noga i de hyllorna, så jag har aldrig tänkt på att de har makeup-prover men det verkar vettigt att inte använda dem just nu.

Klimakteriehäxan sa...

Översta skyltningen är jättekreativ, kul och snygg! Har faktiskt inte prövat Oatley, men rätt bra slogan...

KajsaLisa sa...

Den första skyltningen var suverän, jättesnyggt båda bild och formmässigt.
Oätlig såg riktigt tråkig ut, aldrig testat och kommer nog inte att göra det.
Länkar upp nu

Ama de casa sa...

Verkligen en cool skyltning den första! :-)

Provsminka sig på apotek? Skulle aldrig komma på tanken ens och inte nån annanstans heller för den delen. Mest beroende på att jag inte sminkar mig överhuvudtaget skulle jag tro ;-)

Snyggt skyltat!

Anki sa...

Den första skylten är verkligen superläcker!
Oatly har jag aldrig smakat - och kommer nog aldrig att göra heller.
Provsminka sig ... hm - skulle inte tro det - jag använder aldrig smink, så det vore ju dumt :)

Christian sa...

Smaken är som......tycker första skyltningen är stel å kall inte alls i min smak, sminkning har varken jag eller frugan så mycket till övers för, de där "konstiga" produkterna (oatly) har vi avstått ifrån....ja, inte mycket positivt från mig mer än att jag önskar dig en fin vecka!