lördag 9 januari 2021

Bokmärke och ett svar

Ett stilrent bokmärke som följde med när jag klickade hem en morgonrock.

För bara några dagar sedan klagade jag över att jag inte sett en "riktig" snögubbe på år och dag. Barnen på förskolan i grannhuset måste ha läst min blogg;-)
Mås- eller trutskit på balkonggolvet den 9 januari 2021. Det har då aldrig hänt så här tidigt på året.
Dagarna har blivit längre! Så här såg det ut klockan 15:45 idag.


Nu hoppas jag att jag lagt upp alla fina bokmärken jag fått av er mina bloggläsare. Om ni saknar ett märke som ni mejlat så säg till, då lägger jag upp det såklart. Annars så får ni nöja er med ett antal ”egna” bokmärken framöver. De är visserligen fejkade, men de duger perfekt till att visa vilken sida i en bok jag befinner mig på. Än en gång – tusen tack alla som donerat bokmärken till mig under 2020.

Nu till Orsakulans fråga. Hon vill veta hur jag finner glädjen i dessa pandemitider.

För att vara ärlig så känner jag mig inte alltför påverkad av alla begränsningar i samband med Covid-19. Jag gör vad jag alltid har gjort med undantag att jag håller större avstånd från såväl tvåbenta som fyrbenta varelser. Jag är social via bloggen, vilket räcker för mig. Glädje finner jag i att äta och fika ute, precis som jag alltid har gjort.

Hemleverans
Under våren beställde jag ju hem all mat, dryck, mediciner med mera till dörren. Så skönt och så bekvämt. Men det har jag slutat med. Jag insåg att jag i och för sig gillar att vara lat, men att jag faktiskt älskar att göra inköp och vandra runt i Täby Centrum. Så, japp jag hittar många glädjestunder.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa. 

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

PS. Det är bara första bilden som har något med inlägget att göra;-) DS.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Då har du en morgonrock med kvalité nu!
Jag bara älskar deras linnépåslakan =)
Själv saknar jag att kunna gå ut och äta och att träffa kompisar på café, men snart återvänder väl livet till det normala. Jag har inga problem med att hålla ut ett tag till. Pratade med min lillasyster nyss, som är sjuksköterska på US i Lkpg och nu diskuteras det om att sjukhuset ska ställa om till krigsberedskap för att kunna beordrar in sin personal ännu hårdare än tidigare. Det är inte många avdelningar på som funkar som vanligt just nu de flesta är omgjorda för covidpatienter. För jag berättade att jag fick vända på min promenad idag pga halkan, bryt inga ben sa hon för det finns ingen ortopedplats....
Ha en bra lördagskväll och jag tänkte också på det där med ljuset - det märks allt lite skillnad. Imorgon ska jag deltaga i min första skyltsöndag =)

Hanneles bokparadis sa...

snyggt med snöre på det stilfulla bokmärket, djuren och fåglarna är nog helt förvirrade.

nalta norrland sa...

Ur led är tiden ;-) kanske har den där bajsfågeln fått covid19 eller bara blivit förvirrad å inte vet vilken månad vi befinner oss i på grund av 08a landets varma väder.

Stilren och kvalitetssäker morgonrock med andra ord... nä jag personligen vet inte, gissar mest bara då jag läst Hanneles och Lillasysters kommentarer.

Ditte sa...

Snyggt och stilrent bokmärke. Och överlag har Kosta Linneväveri stilrena produkter. Har som Lilla Syster deras linnepåslakan som jag är så förtjust i.Kan tänka mig att även morgonrocken är det.
Och en snögubbe har du fått se. Vad gäller trutar och måsar som "skiter" kan man ju undvara.
Visst är det skönt med lite ljusare dagar. Tänkte också på det när jag var ute andra vändan idag.
Hemleverans har vi aldrig haft. Vill se vad jag köper och ibland kommer lite inspo i butiken.
Vad gäller begränsningar så försöker jag dagligen göra minst en sak jag blir extra glad över. Men jag saknar mina vänner en hel del Några träffar jag utomhus och vi äter lunch och middag ute på restaurang då och då. Men jag saknar att ha vänner hemma. Och jag saknar att resa. Saknar alltså det sociala livet som jag är van vid.
Vad gäller glädjestunder och glädjeämnen så hittar jag dem också varje dag.Är glad för det. Och för fina vänner som jag träffar.

femfemman sa...

Jag saknar ju att göra mig lite fin och gå på teater, musikal, konsert. Eller ut i sociala sammanhang. I övrigt så är det ganska sig likt. Har i och för sig inte ätit på lokal på några månader. Får försöka höra något åt det.
Glädje för mig: promenader, läsning, bloggar,stickning...och barnbarnen förstås.

Geddfish ♥ sa...

Stilrent bokmärke, du måtte ha klickat hem en väldigt fin morgonrock, kul!
Ja, tänk hur de där bokmärkena kan poppa upp helt oanandes ibland.

Visst saknar jag mitt rika sociala liv! Skrev inte om det, för att för mig betyder familjen mest när det krisar sig. Men jag saknar att klä upp mig för VasaOrdenfesterna, som kyrkvärd och när jag medverkade i många sångkonserter och där var det klädkod, så roligt. Finns ingen fest nu.
Nåväl, glädjeämnen finns väl också. Livet står lite på paus.

Susjos sa...

Va lustigt, jag har samma märke på de nya ullplädarna som jag fick från jobbet, Kosta linnewäfveri! Vi båda har också tagit fina foton på eftermiddagsljuset idag och lagt ut på bloggen ;-D.
Å vi båda har haft det drägligt under pandemiåret som har gått!
Vi får hoppas detta år fortsätter med flera glädjeämnen!

Klimakteriehäxan sa...

En evig tur att vi inte deppar ihop utan tar vara på de små glädjeämnena, annars går vi under! Men visst, fortsatt avstånd gäller, noll buss i rusningstid, gärna lunch ute men då med väldigt glest mellan borden.

Paula sa...

De nyaste restriktionerna som kom genom nya lagen är lite omvälvande just nu, 1 person på 10 kvadrat...olika regler för affärer och serveringar. Hur ska man räkna? Det råder ganska stor förvirring för tillfället...min lilla affär på byn, hur många kunder får den ta in? Yta minus alla hyllor, vad blir kvar? Ingen tid att planera, pang på bara...hoppas allt funkar. Vilken söt lite smutsig snögubbe du har hittat!

Ama de casa sa...

Det är bra att ha en blogg som kan påverka omgivningen att skrida till handling :-D

Det verkar som om våren skyndar på hos dig i år, även om det bara handlar om måsskit ;-)

Jag kan skicka ett hundöra till dig om du vill? Eller snarare info hur man fixar till ett sånt när man behöver markera var i en bok man befinner sig :-D

Sen dom släppte ut oss ur karantän och öppnade restaurangerna kan man nästan inbilla sig att allt är som vanligt. Förutom munskydden och all handsprit överallt då kanske, och det sorgliga att det är så mycket som har fått klappa igen...

Anki sa...

Snyggt bokmärke ... perfekt för ändamålet.
Jag lever ungefär som vanligt, men är noga med avstånd och spritar händerna direkt när jag kommer tillbaka till bilen ... det jag saknar är att få krama barnbarnen.

Gunnel sa...

Världen är väl lite uppochnervänd för djuren med, antar jag. Någon snögubbe gjord av snö har jag inte sett i år. Jag kan väl inte heller säga att jag lider nämnvärt av att inte få röra mig fritt. Visst saknar jag att kunna gå på musikal och annat roligt, men har man en hobby underlättar det mycket. Värst är att inte få träffa sina närmaste.

Carita sa...

Tack för Grindtorp-bilden igen! Alltid lika glädjande!
Och en sådan gullig snögubbe! Han gjorde mig glad!

byblixtra sa...

Det är trist att folk slänger munskydden på marken.
Ja, där blir det inte ljusare med snö, möjligtvis vid kanten av trottoaren. :-)

byblixtra sa...

Den lappen funkar ju alldeles utmärkt som bokmärke.
Kul med en ny morgonrock.
Jo, nu blir det ljusare och ljusare för varje dag som går och det är härligt!

Anni sa...

Jag tittar bara på klinkerplattan under bokmärket och vill se mer av den!