torsdag 7 januari 2021

Tråktorsdag

Foto: Connexion France

Idag behöver jag bara sätta på tv och rikta min blick till USA. Och om inte det räcker som bidrag till Tråktorsdag kan jag titta ut här hemma för att konstatera att vi nollåttor fick pyttelitet snö för andra gången den här vintern. Den är nog borta imorgon:-)

Vad är det som händer i USA?
Ja, det kan man verkligen fråga sig. Med facit i hand kan världen nog vara glad för att den sittande presidenten inte har ställt till med mera än vad han faktiskt gjort under sina fyra år vid makten.

Polisen
Det som skrämmer mig mest är att karln ändå har så otroligt många supportrar kvar som tror på allt han säger om valfusk med mera. Till och med polisen hjälpte ju till med ett sent ingripande så att det var möjligt för mobben att ta sig in till kongressen. Det blir tufft för Joe Biden…

Emmanuel Macrons tro på amerikansk demokrati
Kan inte låta bli att citera den franska presidenten Emmanuel Macron. Han höll ett tal på förvånansvärt bra engelska om händelserna:

"What happened today in Washington is not American. When in one of the world’s oldest democracies, supporters of an outgoing president take up arms to challenge the legitimate results of an election, the universal idea – one person, one vote – is undermined.

We believe in the strength of democracy. We believe in American democracy."

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

femfemman sa...

Ja, USA är en sorglig historia. Hur kunde man överhuvudtaget låta en narcissistiskt halvpsykopat ställa upp som presidentkandidat? Vad ska han nu ställa till med . Minst 13 oroliga dagar kvar.

Snön lär nog ligga kvar ett tag, både i 08-land och på sydsvenska höglandet..

LillaSyster sa...

Ja, idag är det tråktorsdag.... lappmögel och bitvis glashala vägar. Iskallt på jobbet, fick ju duscha i 20minuter innan jag fick upp kroppstemperaturen då jag kom hem.
USA, tja katastrof, att man som en utav världens mäktigaste kan tillåta sig att sjunka så lågt.
De enda som är glada idag är småbarnen som fått snö att åka pulka på och göra snöänglar.
Skönt imorgon är det fredag!

Guldkryckan sa...

Det var någon reporter som intervjuade en sådan där trump-anhängare, en otrevligt galen blick hade den anhängaren.
Tror de flesta trump-anhängarna är som vanligt folk som hade accepterat valresultatet, hoppas jag inte har fel, för annars är det landet riktigt illa ute.
En otrevlig historia detta, ett sådant stolpskott borde inte få gå lös kan jag känna.


SV: Haha, jag var mest lite fundersam över att man lade för lite grus, de lade bara i mitten av gången, man lägger väl grus över HELA gångbanan kan jag tycka ;)

Ha en fin fortsättning på kvällen Bp.

Ditte sa...

Bedrövligt med "Trumpeten" . Undrar som en del andra hur det står till med hans mentala hälsa. Man skulle önska att han blev ställd inför rätta för uppvigling. Och var fanns polisen? Vilket misslyckande! De är ju annars alltid närvarande. Och detta kan ju inte vara en demokrati med denna president som låter detta ske. Han har förlorat valet och skulle insett det på en gång.
Jag lyssnade på Macron idag men då talade han franska. Men översättningen blir ungefär densamma som du har här. Angela Merkel var också skarp i sitt tal. Putin har ännu inte sagt något....
Så en trist torsdag blev det.

nalta norrland sa...

Hos mig blev det idag ett Glad Måndag inlägg :D

Även vi har fått lite mer fluffig ljuvligt lätt snö och det bäddar in vår värld på ett fantastisk sätt.

Allt som händer runt Trump och USA är en märkvärdig historia.
Det känns mest bara sorgligt.

byblixtra sa...

Se där snö igen!
Jag tycker att det ser fint ut med snö på innergården. Bilden på barnen som leker i snön är härlig.

Geddfish ♥ sa...

Jag skulle vilja spotta ut några riktigt fula ord om Trumpeten, han är ju inte rätt nånstans, fy f*n
Världen har blivit tråkig på flera sätt och jag håller verkligen med om tråktorsdag. Har blivit mycket TVhäng pga allt detta.
Barnen gillar ju snön, så för dem är det väl gladtorsdag ;) Jag tyckte också om snö som liten.

KajsaLisa sa...

Ha ha, du valde samma tema för tråktorsdagen som jag, men nu har han bara 13 dagar på sig att ställa till med jävelskap. Tack för länken.

Susjos sa...

Tror även Molly håller med om tråktorsdag, hon gör allt för att få av sig tratten hon har på huvudet, och hon har lyckats en gång!
Man tror inte det är sant vad som pågår i USA, helt galet!

Svar: Har skrivit lite om kastreringen på bloggen!
Ha det gott!

Paula sa...

Men titta på de glada barnen! De håller inte alls med dig om tråktorsdag! Trump ja, jag tror att man ska göra verklighet och avsätta honom nu, på studs, för den karlen är farlig för alla människor och alla nationer. Han hinner ställa till med hur mycket oreda som helst sista veckorna i maktens boning. Lyssnade på några kvinnor som varit med o stormat Capitol som menade att detta var större än Trump för det handlade om demokrati i den meningen som grundarna av Amerikanska staterna avsåg. Nu skulle den inte längre existera utan det skulle bli alldeles fruktansvärt att leva i landet...suck och åter suck.

Ama de casa sa...

Det har verkligen slagit runt för en redan galen man... Man tror ju knappt att det är sant att detta kunde hända i ett land som USA! Fy fasen.

Här regnar det för andra dagen i rad och det verkar ska fortsätta framöver också. Vår Tråktorsdag bestod av att vi inte lämnade lägenheten överhuvudtaget.

Men barnen på din bild hade i alla fall en fin färg på sina västar, så det finns ju alltid ljusglimtar ändå, eller hur? ;-)

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Ja du vad ska man säga om detta med USA :-o. Land of the free and crazy ;D. Nej men nog är det ett speciellt land allt.

Annika sa...

Jamen ja ...
Jag som bor i DC området sitter här mållös.
Ja, du läste ju mitt inlägg igår.
DET är sp OAMERKANSKT det som skett. Det är inte USA. Det är inte det Amerika jag lärt känna under mina år här.
DET är inte mitt Washington.
Det gäller att komma ihåg att det var en liten grupp som gjorde detta, men att de KOM dit de KOM det är en GÅTA. Hur kunde the Capitol Police låta det ske?? Sen kom ju DC-polisen in, alltså den lokala i stan. Det finns tre polisstyrkor inne i DC, the DCPD, the Capitol Police och The Federal Police. De man mest ska skylla på här ÄR The Capital Police. Sen kom nationalgarden från Virginia och Maryland in.
Tycker det är overkligt.
OCH 45, alltså DT, att han sitter där han sitter idag ÄR i sig en gåta. Jag skulle verkligen önska att de tillämpade det 25 tilläget även fast han bara har 12 dagar kvar.
MEN på de 12 dagarna kan mycket hända.

Men du har snö!!
AVIS!!
:-)