måndag 11 januari 2021

Glad måndag

Med lite god vilja kan jag ge er fyra exempel på att också den här måndagen var en relativt glad sådan;-) Enjoy!

Mama Viêt
Det gäller att skämma bort sig själv med jämna mellanrum. Hellre för ofta än för sällan enligt mig. Den här frasiga vietnamesiska crêpen fylld med scampi, fläsk, böngroddar, lök och koriander satt inte fel alls. Valde dock bort böngroddarna, då de påminner mig om spermier;-)

Chokladfabriken
Som namnet antyder håller Chokladfabriken mest på med choklad. De gör en superb cappuccino också. Då jag vet att många av er älskar choklad så fotade jag även några praliner för att göra er glad. Pralinerna är faktiskt riktiga konstverk.
Thorleif Torstensson
Att min allmänbildning inte är värt namnet vet ni ju redan. Ett bevis på det: när jag läste Aftonbladets rubriker igår kväll såg jag att Thorleif Torstensson avlidit. Vem f*n är Thorleif Torstensson?

Hubert Auriol
Nästa rubrik förkunnade att även Hubert Auriol hade lämnat jordelivet. Han visste jag precis vem det var. Så japp, trots att jag inte är ett rallyfan hänger jag med där. Kan lugnt konstatera att den lilla allmänbildningen jag ändå verkar ha är helt koncentrerad på allt vad sport heter;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Maten mmmmm!
Chokladen mmmmm!
Thorleif hade jag koll på, men det är nog mest för att han förr hade sommarstuga några hundra meter längre ner på vägen från mina föräldrars sommarhus. Aldrig sett honom där, bara hans bil.
Efter ett intensivt snöande hela dagen, så regnar det nu.
Inte mig emot, det är bara hur det blir med vägarna då det ska bli -10 grader.

femfemman sa...

Så gott det ser ut. Både maträtten och chokladen. Tycker att böngroddar är krispiga och goda. Här aldrig funderat på vad de skulle kunna likna.:)
Motorsport kan jag ingenting om. Det ligger helt utanför mitt intresseområde. Så det namnet känner jag inte igen. Dansband och en hel del övrig sport känner jag väl till på allmänbildningsnivå. Allmänt
intresserad, men sitter aldrig klistrad vid Tv:n för att kolla sport...och dansband är inte riktigt min musik. Men tragiskt är det, att covid ska ta livet av så unga människor.

Lantisen ser fördelar med storstadsliv. Utbudet av mat! Hoppas att det snart blir läge att gå på restaurang igen!

Ditte sa...

Visst blev det en tämligen glad måndag. Ja, de flesta dagar är jy faktiskt glada tycker jag.
Visst ska man skämma bort sig själv. Absolut! Gör det ofta och gärna och på olika sätt.
Mat från det vietnamesiska köket gillas här också. Och din mat sågr iktigt god ut. Hade också valt bort böngroddar för de tillför ju inget smakmässigt heller. Ett par vietnamesiska rätter lagar jag hyfsat hemma men har min äter gärna på "Minh Mat" vid Odenplan, Odengatan 94. Men den är så liten att det är svårt att få plats.Asiatisk mat överlag äter jag gärna både på restaurang och hemma. Men den ska vara "genuin" och inte svenskanpassad.
Chokladfabriken är ju en njutning att besöka. Har den här på Söder vid Tjärhovsplan och det blir besök där då och då. Även en pralin.
Thorleif kände jag till. Men inte direkt min musik. Han var väldigt populär på 70 och 80-talet. Kanske även senare.
Hubert Auriol kände jag också till och det trots att jag inte är ett rallyfan.

Susjos sa...

Man gör så gott man kan för att det ska bli en glad måndag! Din mat ser jättegod ut, även fast crepesen ser ut som en moderkaka, haha, ja man är lite störd när man jobbar med det jag gör!
Jodå, Thorleif känner jag till, tror det bandet var till Folkan på Hofors när jag var yngre, "Gråt inga tårar mer" var en känd låt som de spelade.
Rallykillen kände såklart min man igen, men inte jag!
Ha en skön kväll, jag måste till jobbet.....

nalta norrland sa...

Jag vet eller rättare sagt känner till Thorleifs, när jag var 15 och framemot 18, 19 år jobbade jag på ortens danshak ;-) där var det vanligtvis mer eller mindre kända dansband.
Vad jag minns bäst är dock att jag från 15rs ålder var självförsörjande :) vi tjänade inte så värst bra... men så var det dricksen :D

Tyckte Din mat såg god ut tills jag läser om spermier och moderkaka.

Blev inget idag då "rökeriet" hade stängt... stod inget på dörren när de tänkte öppna men jag kollar i morgon.

Emma, Sol som sol? sa...

Mumsiga praliner och haha, groddliknelsen!

Thorleif-annonsen hade jag nog knutit ihop med dansbandet men det är verkligen inte min musiksmak. Den andre gubben har jag aldrig hört talas om. 😉

Geddfish ♥ sa...

Thorleif kunde jag men Hubert var en okänd för mig.
Du ser, här gillas det sång och dans. Inte sport.
God mat! Åh, jag älskar groddar egentligen. Groddade jättemycket förr i tiden, hade ett s.k. groddhus. Men det måste skötas perfekt.
Visst ska man unna sig, skämma bort sig, jag försöker!

Paula sa...

Nämen nu får vi ta det från början! Mamma Viet, wow, jag dreglar över hela dataskärmen...
Choklad, nej tack
ThorLeifs, absolut ingen favorit , men en nostalgikick oavsett, för han spelade på massor av danshak som vi åkte runt på för tjugotalet år sedan på vischan...
Hubert? Vilken Hubert...

KajsaLisa sa...

Tog också matbild idag till Gladmåndag, måste säga att din såg mer aptitlig ut. Chokladfabriken måste jag besöka, vilka läckerheter.
Tydligen var han sångare i dansbandet Thorleifs, men det är inget jag håller reda på, såg att det var det bandet på nätet.

Ama de casa sa...

Håller med dig fullständigt - hellre för ofta än för sällan, åtminstone när det kommer till att skämma bort sig (tvärtom när det kommer till att skämma ut sig ;-) ). Maten såg suveränt god ut, likaså pralinerna.

Min allmänbildning är sämre än din, hade nollkoll på båda gubbarna. Fast dansbandet Thorleifs hade jag ändå hört talas om fast jag gjorde kopplingen först när jag kollade länken.

Anita-Malta sa...

Ser frasigt och gott ut där på första bilden. Böngroddar är ju både nyttiga och goda, du kunde kanske ha blandat in dem i salladen så de inte syntes, eller är det själva smaken du inte gillar!!! Haha...

Visst blir man glad av choklad så dessa bilder passar mig perfekt nu när jag sitter här med gråväder ute och vovvar som sover.

Thorleif Torstensson hade jag kanske klarat men definitivt inte Hubert.
Önskar dig en Glad tisdag!!

Annika sa...

SÅ är det absolut, viktigt att skämma bort sig ofta :-)
SÅ gott med maten, och chokladen.
MUMS!!
När jag såg rubrikerna, och hur folk började skriva om Thorleif, i söndags fattade jag inte heller först vem det var. Visste inte att han hette Torstensson. Men vet ju vem han var då jag såg att det var dansbandet. Gråt inga tårar minns jag :-D Vet dock inte vem Hubert A är.
Ha en fin tisdag!!

Anni sa...

Mat och choklad blir jag glad av, dansband är däremot inget för mig. Rally hade jag koll på när Björn Waldegård körde och det var ju ett tag sedan ...

Jodå, mamma ställdes i kö för boende direkt är pappa gick bort så nu är det tre månader sedan. Jag får nog besked på torsdag. Sedan handlar det om kötider - om hon anses i behov av plats ...

Christian sa...

Maträtten ser mycket smarrig ut, håller med om böngroddarna ¨å spremier, men de är goda!
Min dotters bäste vän har precis blivit utexaminerad "pralinör", vi har köpt en del av henna , å det är som du skriver konstverk!

Paula sa...

Haha, jag tror du har fått spermier på hjärnan! Men har man fobi så har man, oavsett för vad. Men återigen avis, aldrig smakat vietnamesiskt käk överhuvudtaget och crepen såg jättesmarrig ut. Sweet chilisås till?
Chokladepraliner kan jag beundra för visst är de vackra, inget jag vill stoppa i munnen dock. Men det vet du redan...Väldigt humant pris måste jag säga.
Thor-Leifs ja, bor man på bystan kan man inte han undvikit honom de senaste trettio åren. Där dom spelade där var det fullsmockat med danslystna! Jag är ingen dansbandsdiggare men som kulturfenomen gillar jag det skarpt. Och visst har jag svängt mina lurviga till Thor-Leifs, bland annat i Lindesnäs, vår närmaste dansloge, nu blev jag nostalgisk må du tro. Vi hade husvagnen stående på campingen där för man kunde inte köra bil efter en danskväll...Vilken nostalgi du startade då!

Anki sa...

Mmmmm ... ser alldeles fantastiskt mumsigt ut!