onsdag 20 januari 2021

Good luck Mr. President!

Foto: CNN


Idag har jag gjort någonting som jag aldrig gjort förut, inte ens som pensionär. Jag satte på tv:n klockan 12:00 och har inte stängt av den än. Anledningen är såklart maktskiftet i USA. Man kan väl säga som så ”den som väntar på något gott” fick vänta fyra år för länge. Det enda jag kommer att sakna vad gäller den avgående presidenten är hans fru Melania. Nej, inte henne som person utan hennes fantastiska klädesplagg. Så himla läckra kläder. 

Märkligt, kusligt och mäktigt
Det var både märkligt och kusligt att se ett Capitol Hill i Washington utan jublande människomassor som brukligt när en ny president svärs in. Istället var staden belägrat av 25 000 militärer. Dessutom hade 200 000 amerikanska flaggor "planterats" som vajade i vinden. I dessa pandemitider ersatte flaggorna människorna – rätt så mäktigt måste jag säga, men som sagt kusligt också.

Good luck Mr. President!

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Och snyggt uppsatta var flaggorna, inget hipp som happ. Det kommer nog att bli lite mer ordning och reda nu, jag hoppas det iallafall, det känns tryggare nu när inte Trump sitter bakom spakarna.
Såg på när både vicepresidenten och Joe själv svors in, vid klockan 12 jobbade jag. Du ha en bra kväll!

femfemman sa...

Såg verkligen ut som människor, de där flaggorna. Snyggt!
Nästan så man blev lite tårögd då Camela Harris svor din ed och detsamma när Vid en gjorde det samma.
Imponerande - eller dumdristigt- att åta sig presidentskapet vid 78 års ålder. Det är väl det enda som är tokigt med karln.
Värre var ju att en sjuk människa kunde få inneha ämbetet i fyra år.

Paula sa...

Jag har inte suttit lika länge som du framför teven, men ett par timmar blev det. Och jag blev rörd, både av Kamala som var så uppenbart lycklig, och Biden, som åldersmässigt kunde vara hennes pappa. Hans tal var upplyftande, tryggt och klokt.
Hoppas Trump blir upptagen med stämningar, åtal, betalningsförelägganden etc. så han inte hinner ställa till med mer förtret...

Ditte sa...

Jag har också följt det hela med stort intresse men har haft några pauser - Häftigt med Camala Hrris! Och jag gilla de att både Lady Gaga" och Jennifer Lopez sjöng. Ett bra "statement". Och tjejen som läste dikten. Även Bides tal kändes hoppfullt. Mäktigt med alla flaggor. Ja, alltihop kändes bra. Önskar som du "Good Luck Mr. President".

Susjos sa...

Ja, visst säger vi lycka till till den nya presidenten! Jag såg också lite på CNN idag, min man hade nog gärna suttit framför TV:n hela dan, men har fått galna arbetstider och jobbar nu till midnatt idag, började runt 15 idag på eftermiddagen.

Svar: Teamtränarmötet igår var "bara" ett möte med oss teamtränare som planerade vårens "lektioner", men det var perfekt klockslag igår, från 14-16. När de "riktiga" lektionerna börjar så är det från 12-17, gäsp!

Håller med dej, Melania ( tänker hela tiden på "melena" som betyder blod i avföringen) har verkligen coola kläder!

Geddfish ♥ sa...

Jag har också följt det hela idag, ett måste!
Så gott att slippa den sjuke galningen, får se vad detta nya leder till. Förstår inte att påvar och presidententer måste vara så ålderstigna ;)

Imorgon tror jag att snön här i Lidköping (inte Linköping) har regnat bort. Jag halkade fram i två omgångar idag för att få lite frisk luft, mest vatten i underlaget.

Annika sa...

DET var så fint, vackert och värdigt allting.
Pamigt och högtidligt.
Jag fällde tårar flera gånger.
När GAGA sjöng nationalsången med sådan KÄNSLA att det gick att ta på det.
När Kamala svor sin ed. GLASSTAKEN som ÄNTLIGEN krossades.
Bidens vackra, varma och inkluderande tal.
Flaggorna på the mall som fanns istället för publiken. Både sorgligt och vackert på samma gång.
OCH den unga poeten Amanda Gorman som läste sin vackra, vackra dikt.

Bidens ålder är inget jag tar fäste på. En bra man eller kvinna är en bra man/kvinna oavsett ålder. Han kommer att greja det här. Det är ngt av det bästa med USA, att man inte fäster så stor vikt vid ålder.

Nu ikväll ska fortsätta att se på det program Tom Hanks håller i. I vanliga fall får man ju följa festerna i DC, men det finns ju inga sådana att gå på detta nådens år ...

Ama de casa sa...

Ja nu är det bara att hoppas på bättre tider på många olika vis...

Håller med dig - Lycka till herr President!

Anki sa...

Världen känns på något vis positivare nu!
Kan bara hålla med - Lycka till herr President!

Klimakteriehäxan sa...

Mycket tv blev det. Och jo, Melania har haft mycket snyggt, men inte har man sett henne så himla mycket? Personligen är jag villig att sätta en hacka på att hon har lämnat maken inom ett halvår.

Anni sa...

Undrar hur länge det dröjer innan Melania lämnar T***p?

Själv hade jag en så otroligt fullmatad och omtumlande onsdag med extra allt av allt att jag GLÖMDE installationen helt! Det borde ha varit EFIT den dagen så att jag fått ned allt i bloggen, nu är dagen inte dokumenterad alls. Jag hann helt enkelt inte med i svängarna.