onsdag 6 januari 2021

Trettondagen med onsdagsblandning

Ser ni de utspridda personerna på bilden!? De står i kö för att komma in på gymmet SATS. Social distansering - japp, utan tvekan...


Tror den här hunden är släkt med Paulas Daniel. Vovven tillhör min frisörs receptionist. Hon blev så glad att jag ville fota hunden. Men då vaknade den förstås. Innan låg h*n på musmattan och sov.

Butiksdöden är ju tyvärr ett faktum. Så jag blev faktiskt riktigt glad att se en ny butik i Täby Centrum idag - Callisma, ett företag som säljer amerikanska lyxbilar i Sverige. Ingen konkurrent till Tesla alltså, för de säljer ju bara elbilar som också visas upp i ett showroom i centrum.

Dags för Sushi Rebellion irl. Hittills har vi bara testat hemleverans. Stället kan varmt rekommenderas.


Dags igen att komma ikapp Orsakullans frågor.

Tips för överlevnad av vintern. Alltså hade det varit en "riktig" vinter med 20 minusgrader så hade jag rekommenderat att gå i ide. Men både fjolårets vinter och den här är gröna och riktigt milda med bara få minusgrader. Åtminstone hittills. Så det enda överlevnadstips jag har är att ladda upp i ett väldoftande skumbad varje kväll.

Bastubad är absolut ingenting för mig. Hatar att svettas.

Idag är sista högtidsdagen innan Påsk. Hur känns det? Det känns riktigt bra. För Påsk är ju lika med vår. Å bara känslan att det är nära gör att jag blir glad per automatik.

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska, men de har absolut ingenting med inlägget att göra. Glömde kameran hemma, så de är tagna med min gamla iPhone i fall ni undrar över kvalitén;-) DS.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Men Daniel har ju alltid tungan ute....det betyder att den här hundrasen kan ha tungan i munnen. (jag älskar bilderna på Daniel, han är en riktig liten prins)
Får nog bli sushi snart, det går ju att handla över disk på mitt Ica.
Såg att de skottade och saltade cykelbanan in till stan nu....dumma snö.

Susjos sa...

Hur bra kvalité som helst på dina mobilbilder. Å snacka om att hunden på din bild är väldigt lik Paulas Daniel, otroligt!
Wow ett nytt "showrum" för lyxbilar, undra rom det är en bra "timing" i dessa pandemitider, köper folk mer bilar då?
MoS har ju också ett "showrum" för Tesla...tror jag, i alla fall är de nån bilmodell där i centrum, får kolla med maken...jo det är Tesla! ;-D

Mums för din lunch, såg jättegod ut!
Och ja, håller med dig , påsk är lika med vår, vi går mot varmare tider...fast än är det lite vinter vi ska tampas med!

Ditte sa...

Vilken trevlig onsdagsblandning! "Friskt vågat" kan man nog säga om nya bilfirman. Hoppas den består några månader.
Bilden på hunden hos din frisör är ljuvlig och viss påminner den om Paulas Daniel.
Modigt att folk vågar sig in på SATS. Undrar hur gott om utrymme det är där inne. Märkligt att de har öppet. Vet att många gym har stängt.
Så gott med sushi. Och trevligt att äta på plats.
Ja, nu ser vi fram emot våren. Och då blir ju varje dag ljusare

Guldkryckan sa...


Sista högtidsdagen innan påsk, jodå, men jag har ju mina fredagar som tur är, det klarar jag mig på...länge.
Hundar i den storleken är ju bara så söta, våra tre katter älskar också att vara "mitt i" och "knör" sig in lite varstans....lite mycket ibland men det är ju bara att kapitulera ;)
Har ett par gym jag passerar till och från gamlestaden här ibland, på väg till och från systembolaget.
Har inte sett en enda kö till ett gym ännu men kanske det är annorlunda i "stan".


sv: Han kallades Jolo han som skrev "Någonstans i sverige", han låg även bakom tvserien innan böckerna.
Jolosällskapet bildades 1997 och ger ut ett pris varje år, tror jag, till författare och journalister som arbetar i hans anda.
(Nu kan man väl tro att jag är kunnig på området men min vän "google" fixade det åt mig ;)

Ha det bäst Bp.

Geddfish ♥ sa...

Ett litet glädjeinlägg, tack!
Och du skriver om påsk och våren, så glad jag blir. Ville gärna ta ett skutt dit!
Ingen årstid för mig nu och jag känner ingen längtan utomlands då läget är som det är. Inte ens att göra en "Jan Eliasson" ;) Så dumt.
Frisörens hund är ju härlig. Jag kan mer fördra en hund än förr, då jag egentligen är kattmänniska. Men denne Diego som Sarah har, han är outstandning, plus att han verkligen visat att han vill leva. Hade ju en stroke i september och är återställd. Han saknar MårrMårr nu som busar med honom, underbart.
God kväll!

Emma, Sol som sol? sa...

Kul att fet dyker upp nya butiker, oavsett inriktning. Lycka till till dem!

Paula sa...

Bilhandlare i shoppingcenter var nytt för mig. Men de är väl de enda som har råd med hyrorna?? Där kan man ju stå och dregla så glasrutan immar igen...
Och ja, en jättesöt liten Daniel, långhårig chihuahua precis som han! Fråga gärna nästa gång om vad sötnöten heter o om det är tik eller hane!
Rebellion, hmmm, är det rebelliska det som ligger ovanpå risrullarna. Ser smarrigt ut. men väldigt liten portion hörru! Avis är bara förnamnet, här måste jag åka sex mil enkel resa för en tallrik sushi. ...
Du hatar att svettas, trodde du spelat fotboll, där svettas man väl konstant?
Jag hatar också att svettas...utom i bastun! Där har jag inga kläder på mig, där svettas alla, o man kan gå och svalka av sig med dusch eller dopp hur många gånger som helst!

femfemman sa...

Låter underbart med påsk. Absolut favorithögtid. Då är det VÅR! Tänkte på dagens vandring genom snötäckta skogsmark:Just nu är den tråkigaste tiden ..mörkt och kallt. Och flera månader tills det blir riktigt gott uteväder igen.
Vi hade en bilhall i vår lilla by tills för ett par år sedan. Den gick i konkurs...Och då bytte vi från Peaguot till Toyota. Hade vi nog inte gjort om Peaguotaffären funnits kvar. Tesla, ja, det Vore inte dumt...men Toyota-hybrid duger gott.Amerikanska lyxbilar, nej tack. Inte ens om jag fick en till skänks.

Ama de casa sa...

Härlig blandning :-)
Att glömma kameran hemma skulle jag bara för ett tag sen säga att det är ungefär samma sak som att gå ut naken. Men det var innan jag "fick" min nya mobil. Nu är kompaktkameran instoppad i ett skåp eller nån låda nånstans (det är Anders som håller reda på såna där "tekniska" saker, men den är inte slängd i alla fall ;-) ). Fotar uteslutande med mobilen vilket Anders uppskattar för jag är inte lika snabb med den - mindre bilder att gallra ut när det är dags för arkivering ;-)

Den här vintern har varit ovanligt kall här tycker jag. Igår morse slogs det till och med ett köldrekord uppe i Pyrenéerna -34 grader. Är glad att vi bor lite längre söderut än så i alla fall :-)

Anki sa...

Snyggt blandat även denna onsdag!
En söt hund ... och helt klart av samma ras som Paulas Daniel :)
Inga bilar i några köpcentrum här ... eller så har jag bara missat dem.

nalta norrland sa...

Blir förvånad då jag ser djur (hund) på en offentligt plats, jag trodde ur allergi situation fick hundar inte vara med i butiker å sånt.
Kanske skillnad på om det är privatägd eller inte.
Men egentligen bryr jag mig inte.
Förutom att jag blev förvånad.

Ingen post än så jag vet inte om jag har post idag ;-)
Jag hör av mig när jag vet :)

Gunnel sa...

Vilken liten sötnos! Jag längtar med till påsk nu. Då kan det definitivt inte komma någon snö....får man hoppas. Kram

Annette sa...

Så befriande på något sätt, att se dina bilder från ett köpcentrum, jag gissar Täby centrum? Jag och döttrarna hastade igenom en galleria i Åkersberga innan jul, med munskydd, vilket vi var ensamma om. Då insåg jag hur mycket jag saknar att kunna flanera runt och kika i butiker och ta en fika eller äta lunch och läsa en bok. Nu kom känslan tillbaka. Håller helt med dig om bad med badskum! Och om att bada bastu. Vi har en bastu i vårt gästhus/tvättstuga, men jag har i princip bara varit inne och vänt. Jag har inte tänkt på att det är påsken som är nästa högtid, vår!!