torsdag 28 januari 2021

Tråktorsdag

Ja, det är ju bara förnamnet! Den här torsdagen var synnerligen skittråkig. Nej, jag klagar inte utan håller mig till (is-)kalla fakta:

Den 25 januari hade det snöats hela dagen och boendeparkeringen plogades på kvällen. Självaste vägen som råkar vara en bussgata för fyra busslinjer röjdes runt midnatt. Då hade bussarna slutat gå för länge sedan.

Trodde jag hade fångat den kallaste temperaturen på två år vid midnatt i natt. Det hade jag inte. Termometern sjönk ned till hela minus 10,8 grader. Jag orkade bara inte ta ett nytt foto på eländet;-)

Idag var omvärlden höljt i grått och det snöade hela dagen. Snön bara fortsätter vräka ned i den minus två gradiga ”värmen”. Men man vet att det är ”allvar” när snön ligger kvar på balkongen. Än så länge är varken parkeringen eller gatan röjda. Däremot är gångvägarna på innergården åtgärdade. Tack HSB även om jag inte har för avsikt att gå ut;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

11 kommentarer:

Ama de casa sa...

Hmmm... Jag undrar fortfarande varför vi flyttade till Spanien? Här hade vi +24 i skuggan idag. ;-)
Saknar inte snön och kylan sådär värst mycket... :-D

LillaSyster sa...

Rätt namn på katten =)
Du behöver inte kunna vad fågeln heter, d3 kommer i bilder så känner di bara igen bilden är det lätt =) Några råttor har vi inte under fågelbordet och hade inte innan vi hade katt heller. Beror kanske på vad man matar med och hur det hängs upp?
Idag håller jag med dig tråktorsdag så det smäller det. Igår det nästan barmark och nu snudd på 20 cm.....och det snöar än. E4 var bedrövlig både i morse och efter lunch 65-70 km var max hastighet långa partier. Sedan finns det ju galningar som ändå ska fram till varje pris....Känns som om jag vill gå i ide nu och vakna i april. Skottat två gånger efter jobbet och det första man får göra imorgon är väl att börja om igen...suck tacka vet jag att klippa gräs och ta bort ogräs.

Ditte sa...

Jag tyckte inte det var så illa. Men visst var det grått. Var ute på en runda på 5 km och det var inte heller halt där jag gick. Men visst snöade det men det var i alla fall ljust. Plogat är det mesta här så de har jobbat på bra både längs kajen, gator , trottoarer och gångvägar i området.
Oj, jag var vaken vid midnatt men tittade inte på termometern. Mer på månen. Men säkert kallare hos er. Just nu är det "snö upphör" här och kanske förblir det så.
Trevlig kväll.

femfemman sa...

Skitvinter!
Saknar bilderna på ditt boulegäng.
Snöbilder kan jag bidra med, men in boulegänget.
Sen har det varit VÄLDIGT vackert idag.
Har jobbat hela dagen idag, så tråkigt har jag inte haft.

Susjos sa...

Om man ändå var i Spanien!
Nu ska jag ge mig ut till jobbet...hua!

Geddfish ♥ sa...

Jag har haft det fint idag även om jag klagade i min blogg på att det inte händer roliga saker.
Ingen snö eller halka utan jag gick fritt fram och tillbaka till tvättstugan de turer jag skulle göra.
Sen grejat här hemma, går ingen nöd, jag pratar med mig själv. Har ätit got.
God natt!

Emma, Sol som sol? sa...

Vågar jag skriva att vi hade 23 grader och strålande solsken i dag?

Jo, det vågar jag.

KajsaLisa sa...

Ha ha, håller med dig och kallare skall det bli. Jag höll mig också inne idag efter jobbet och passade på att ha tråkigt.
Tack för länken.

Klimakteriehäxan sa...

En tvärtypisk inomhusdag även på Södermalm.

Paula sa...

Man skulle ju kunna bli barnslig, springa ner på gården och bygga en snögubbe! Eller? Inte det, nähä....ler

Anki sa...

Snö, snö, snö ... jag hatar snö!
Hoppas det snöat klart snart!