måndag 4 januari 2021

Glad måndag

Förutom att det var ytterligare en grå och mörk vinterdag så var denna måndag helt okej. Ett besök i Täby Centrum visade att folk verkade ha shoppat och bytt klart för den här gången. Istället unnade de sig något gott att äta. Trots att klockan var 14:30 hade många av restaurangerna lunchgäster kvar. Mycket glädjande att se efter ett tufft 2020. Mina bilder till ”Glad måndag” är dagsfärska och alla tagna i centrum. Enjoy!

Håller på att äta mig genom Mama Viêts meny. Det går utmärkt. Här ser ni Bún thịt nướng alltså grillad, marinerad fläskkarré på en bädd av risnudlar, en massa nyttigheter och den vietnamesiska fisksåsen med chili. Orkade inte äta upp hela portionen, så en doggy bag fick följa med hem.

Så jag skrattade när jag såg den här skyltparaden hos min lokala ICA. Ja, jag vet att jag kunde ha sparat den till nästa Skyltsöndag, men skyltarna var så roliga att de får vara med idag. ICA hade nog kalkylerat aningen fel i år. Det fanns en himla massa skinkor, julkorvar och inte minst kalkoner kvar - till vrakpriser.

Visade ju den för mig helt nya svampbekantskapen King Oyster igår. Efter att ha läst era kommentarer köpte jag tre stycken som jag ska steka ikväll. Rapport kommer.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

18 kommentarer:

Susjos sa...

Mums för den lunchen! Å ler också en aning när jag ser alla reaskyltar, de har visst köpt in alldeles för mycket skinkor!
Va spännande med den där svampen, ska bli kul att läsa hur du tillredde den?

Svar: Våra bolån blir bara betalda till vår pension om vi vinner på Triss! Har tyvärr alldeles för mycket kvar att betala! ;-/

Ha en skön kväll!

Carita sa...

Minsann, det hade blivit en del skinka över :-D
Tack för att du sprider måndags-skratt!

LillaSyster sa...

Oj så många överblivna skinkor. Det var säkert inte lätt att beräkna hur många det skulle gå åt året då inget var sig likt.
Jag skulle haka på din skyltsöndag igår....men det gick inte att logga in på min blogg. Jag gör ett nytt försök till söndag! Ha en bra vecka!

femfemman sa...

De ser goda ut, de där svamparna. Vilket fynd på skinka... fast... Ja, den duger ju till pytt i panna. Känns riktigt tråkigt med en sådan massa mat över...hoppas att de blir sålda. Hade nog köpt en...och frusit ner i bitar....just för pyttmöjlighet. Håller med dej, det blev en lustig skyltparad.

Klimakteriehäxan sa...

Förr i världen köpte jag alltid en extra skinka, den första brukade vara slut före nyår och hela familjen älskar julskinka! Nu är vi bara två pch åtgången är behärskad. Men med de där priserna hade jag slagit till. Det finns ju frys!

nalta norrland sa...

Bättre ett ICA som tar hem lite för mycket än tvärtom... vi har problem med vårt ICA, hyllor som gapade (!) tomma sedan x antal månader tillbaka, spelar ingen roll om det är stapelvaror eller datumvaror, tomt på hyllan.

Svampen har jag aldrig sett förutom i Din blogg igår å idag :)

Din mat ser och låter god.
Bra folk vågar sig ut å äta.


svar Tjejen som Du tyckte var lik Elin är från Wales England även om hon nu bott i Sverige, Vilhelmina i 16 år, hon har tre pojkar från 14 till 22år, hon är tillsammans med vår schweizare.

Ditte sa...

Låter som en bra måndag. Ja, förutom vädret då.
Trevligt och gott med en en vietnamesisk lunch. Är också väldigt förtjust i den vietnamesiska maten och har ett par favoritställen i stan. Men lokalerna är små så jag har inte varit där sedan i mars. Men säkert är där också bra an och avpassat efter en situation som råder nu.
Kul med alla skyltar på ICA hos dig. Japp, de måtte ha räknat fel. Jag tror att många i år beställde mat i stället för att köpa i butik.
Kul att du köpte några svampar. Intressant att få läsa vad du tycker.

Musikanta sa...

Tycker väldigt bra om måndagar eftersom jag har en tidning att läsa i till frukosten. Vår lokalblaska utkommer inte på söndagen. Vädret denna måndag inbjöd inte till promenad utomhus så det fick bli en tur på löpbandet i stället.
Ingrid

Emma, Sol som sol? sa...

Det såg ut att vara en rejäl portion, blir glad att läsa att du tar med dig resten hem. Det borde restaurangen också bli, det är ju ett gott betyg!


Mmmmm... Julskinka. Fast vår var lite sisådär i år. Men gott ändå!

Geddfish ♥ sa...

Glad måndag hos dig med otroliga skinkpriser. Jag hade nog köpt en, som till en pytt. Fick ordentligt med skinka i Värmland annars. Men det är fint kött.
Konstiga svampar, inget för mig, haha.
Ha´re gott!

Annette sa...

Spännande att läsa vad du tyckte om svamparna! Och den vietnamesiska lunchen ser väldigt god ut. Jag lagade en julskinka vid första advent och en till julafton, så vi åt sex kilo rimmad och ugnsbakad skinka i december. Mitt behov av julskinka är fyllt fram tills nästa jul, annars är det ju smart att köpa och frysa in när det är så billigt. I år har det nog varit svårt att beräkna hur mycket som går åt av mat och annat, när ingenting varit sig likt. Roligare dilemma för fröförsäljarna, som haft ett uppsving sedan pandemin startade, när många fick tid att odla själva.

Anki sa...

Oj så många skinkor de fått över! Känns som slöseri! Jag hade garanterat passat på - perfekt att dela i bitar och lägga i frysen :)
Det ska bli spännande att se vad du tycker om svampen!

Ama de casa sa...

Maten såg god ut, perfekt att få med sig rester hem också. Själv kom jag hem med en halv kebabrulle efter gårdagens lunch :-)

Ja, en liten missberäkning hur mycket skinka som skulle säljas verkar dom ha gjort :-D

Ska bli intressant att höra vad du tycker om svampen. Den ser i alla fall väldigt matig ut :-)

Ha en fortsatt glad vecka!

KajsaLisa sa...

Okej, man skall skjuta fram julen ett par veckor, då blir den billigare.

Åke sa...

Men snacka om att tandvattnet rinner på mig åt den där marinerade fläskkarrén, det är nästan så att nudlarna skulle jag kunna äta :) Ja ICA och skinkan: De hade utförsäljning på mina breddgrader med, 100:- för typ 2,5 kilo (billigare än korv)

Guldkryckan sa...

Nu kan man ju köpa de där skinkorna lite billigare, synd att vi här är så trötta på det bara ;)
Jo, bra för restaurangerna, som finns kvar, att folk besöker dem, helt klart välbehövligt för restaurangerna, hoppas folk fortsätter så.


SV: Frugan köpte det på nätet med mitt namn ingraverat.
Jo, Lennart och jag tyckte, ja, tycker väl fortfarande, att vi förtjänar den där vinsten, kan väl bara tala för mig själv egentligen, men visst är det så. ;)

Ha det bäst Bp.

Christian sa...

Hahaha...snacka om fläskrea..... du fyllde väl frysen?!?

Freedomtravel sa...

Ääälskar vietnameiskt! Har du ätit deras färska vårrullar? Jag ville äta vietnamesiskt när vi var i Täby centrum, men Peter hade annat önskemål ;)