torsdag 21 januari 2021

Tråktorsdag


Visst var det en tråktorsdag. Det kändes nästan som en antiklimax efter gårdagens installation av Joe Biden och Kamala Harris. Sedan behövdes det inte ens regn idag för att bli av med snön om föll igår. Fyra plusgrader gjorde sitt kan man väl säga. Snorhalt var det också såklart.

Sedan vill Orsakullan veta vad jag tycker är överskattat respektive underskattat. 

Överskattat
Helt klart städning. Maken har alltid hävdat att damm endast består av hudrester och hårstrån. Ja, ni förstår själva – om man duschar/badar och tvättar håret dagligen kan det ju knappast handla om smuts som hamnar på golvet. Dessutom är städning det tråkigaste som finns.

Underskattat
Maskrosor. Jag vägrar klassa maskrosor som ogräs. Jag tycker att det är blommor och att de är jättefina. Att man sedan också kan göra vin av maskrosor gör ju saken inte sämre;-)

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. De är dagsfärska och visar olika sorters semlor hos Balders Bröd. Är inget fan av semlor och tycker att de också är överskattade. Och vips - då har ju fotona något med inlägget att göra;-) DS. 

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Semla som är så gott, men det ska vara originalet =) Kanske skulle slå till på det till fredagsfikat. Jag gillar ju ordning och reda, dammsugar väl varannan dag, ibland varje men kanske inte alla rum, men definitivt hall och kök. Får ju lite hjälp med att få grus/sand, idag var det blöta tassavtryck =)

Ditte sa...

En ganska trist torsdag var det vädermässigt men i övrigt helt ok.
Kul med dina selmmelbilder från Balders. jättefina bilder! Semlor ingår inte bland mina favoriter men jag ska köpa en minisemla i morgon. Brukar göra det vid något tillfälle. Tycker sedan flera år de är alltför mäktiga.
Städningen här hemma, liksom tvätt, strykning och disk tar maken hand om och oftast när jag inte är hemma. Så det bekymrar mig inte. Men jag tycker också det är ganska trist att städa men maken sätter på häftig musik och far runt som en tornado.
Maskrosor har jag inget emot bara de inte har växt på vår tomt eller i vår trädgård. De tar näring från gräs och annat och dessutom nyser jag och näsan rinner om jag är alltför nära dem. Men jag tycker de är fina att se på bild.

nalta norrland sa...

Maskros, tussilago och raps är typ de enda gula blommor jag gillar.

Om semlor tycker jag inte... mandelmassa är oätbart. Jo jag är ju allergisk mot mandel å nötter.

Idag är jag ledsen.

Susjos sa...

Vilka ljuvliga bilder på alla semlor, mums! Semlor är en av de få bakverk som jag gillar. Men det ska vara originalet, eller möjligen en wienersemla, det lät gott, gillar när mandelmassa och grädde är blandad.
Städning är inte kul, men måste göras ibland i alla fall!
Maskrosor är inte så kul de heller, rötterna var så svåra att få bort i gräsmattan! Men jag provar gärna maskrosvin!
Ha det gott!

femfemman sa...

Tycker ju egentligen att semlor är överskattade. Får revidera den åsikten då jag ser de läckra bakverken. Det får bli en semla inom närmaste framtiden...
Gillar också maskrosor. Finns inte mycket som är vackrare än ett försommargult maskrosfält.
Städa gör vi inte så ofta, men eftersom den städning som utförs i detta hus verkligen behövs, så tycker jag att det är rätt kul att städa. Speciellt efteråt.
Tråktorsdag vägrar jag. Tänkte när jag gick hem från veckans enda jobbdag; Shit, att det ska vara så kul att jobba!

Eva sa...

Verkligen en tråkig torsdag. Skönt att ståhejet är över i landet i väst. Åtminstone tillfälligt!
Hade tydligen missat detta med semlor totalt. Har suttit inne för länge. Man hänger inte med längre som 70 plussare. Väldigt många olika sorters semlor ni har där i Täby. En del ser riktigt läckra ut.
Vi får hoppas på lite bra fotboll att roa oss med i helgen, eller hur? Skulle vara kul att höra dina synpunkter på en del matcher, men du har kanske inte den "publiken"!

Klimakteriehäxan sa...

Du och jag är maskrosens vänner!
Köpte semla i går, 45 spänn. Inte ett skvatt märkvärdig. Jag blev faktiskt besviken. Men bra, då blir det kanske inte så ofta ...

Emma, Sol som sol? sa...

Jamen maskrosor är så fina och har många kära minnen med dem, många kransar som bundits!

Hmmm... Skulle nog bli rätt poppis här hemma om jag bakade semlor. Vi får se. 😁

Geddfish ♥ sa...

Ajaj, såg att min kommentar hade hamnat i min blogg, som jag tog bort precis, så nu har jag inget kvar.
Jo, jag skrev om semlor, kanske du hann att läsa det. Semlor får vänta lite för mig.
Och maskrosor, som är härligt solgula att se på.

KajsaLisa sa...

Gnällde också över slasket idag, nu blev jag sugen på semla, weinersemla vore inte helt fel.

Ama de casa sa...

Jag instämmer med dig både om att städning och semlor är överskattade.
Maskrosor däremot har jag slagits mot under 21 år i huset i Sollentuna (maskrosorna vann). Dom är fina när dom blommar, men attans så trista när dom är överblommade...

Hoppas snön försvinner helt idag nu då så att halkan ger med sig.

Anni sa...

Håller helt med dig om semlorna och på dina närbilder blir de lite överväldigande.
Det där med damm är intressant. På den förvarings"vind" vi har ovanpå garaget är det aldrig dammigt. Man kan ju tycka att saker som står förvarade skulle samla damm, det är dessutom ett välanvänt uttryck!

Anki sa...

Jag gillar också maskrosor!
Ja, många olika semlor finns det ... ingen favorit, men en brukar det bli när det finns.