söndag 31 januari 2021

Skyltsöndag #299

Det är faktiskt ganska så otroligt! Ser ni rubriken?! Bara en söndag kvar till rekordet - tre hundra Skyltsöndagar. Dessutom är det många av er som har varit med från början. Fantastiskt eller hur!

Dagens skyltskörd är jag varken nöjd eller missnöjd med. Kan bara konstatera att skyltarna är ”tvåveckorfärska”. Det är nämligen ingen som får mig att lämna en varm lägenhet när det först är snöstorm och sedan kring tio minusgrader - inte ens för att fota skyltar;-) Enjoy!

Ilums Bolighus skyltning skiljer sig från mängden. Den är klassisk, annorlunda och väldig smakfull. Sedan är det upp till var och en att gilla leksakerna eller inte.

Semlor har sålts sedan Annandag Jul. Är ingen expert på semlor direkt, men stenugnsbakade semlor har jag aldrig sett förut. Kan ni tänka är en blandning av pizzadeg, marsipan och grädde – nej usch!

Veckans höjdare 1: Kan hända att jag har visat den här skylten förut. Den är fortfarande högaktuell och lär gälla ett bra tag framöver. Som ni också kan se så var juldekorationerna kvar i Täby Centrum. De kom ju upp ganska sent så de får väl vara kvar extra länge istället. Ungefär samma sak med julgranen på vår innergård – den är också kvar.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vårt lokala kondis har knappt öppet numera så det går typ inte att fika... vare sig man vill eller inte ;-) de stänger kl 15 vardagar och då är ju knappast jag ute på samhället förrän de är stängt.
Jag brukade tidigare köpa matbröd på fredagar men nu är den tiden förbi... konditoriet är stängt innan jag är i väg å ska handla, brukar handla i samband med att hämta Elin.

Semlor, nej tack, varken surdeg eller andra.

Tove Olberg sa...

Första skylten är jättefin! är jättefin. Sista skylten påminner mig om att jag inte ännu har funnit mitt favoritfik här i Karlstad det bli kul. Semlor på surdeg har jag inte smakat än med kan gott tänka mig göra det :-)

LillaSyster sa...

Fila är aldrig fel, men julsaker nu känns lite knasigt. Semlor, jag håller mig till originalet =)
Ha en bra start på februari.

LillaSyster sa...

Fika skrev jag ju dumma telefon

Guldkryckan sa...

Nä, en snöstorm analyserar man bäst inifrån köksfönstret, inget man beger sig ut i frivilligt.
Semlor provar jag gärna lite olika sorter men originalet är väl ändå det man ständigt återvänder till, gott gott.
Och fika, ja, det får man ju fortsätta med så gott det går, på kneget har vi inte längre torsdagsfika, vi får väl se när den traditionen återuppstår.
Men när vår chef lämnar så tror jag det blir svårt med det, hon är "fika-beroende" ;)


SV: Jo, jag bytte till en "organisation" inom "organisationen" fast det är samma skola...vi har ändrat lite på mina uppgifter där för att det ska fungera bättre.

Bilden är från i julas, "Zillen" är svår att fånga på bild så det fick bli en "gammal" bild.
I maj fyller han tolv år men han är som en liten kattunge till storleken :)

Ha en underbar kväll Bp.

femfemman sa...

Aha, du tar inte din dagliga frisk-luft-runda! Antar att du tar en
nypa luft på balkongen i stället.
Surdegssemla...kan nog vara gott...det känns inget surt av degen när sockret får göra sitt.
Och fortsätta fika, det kan vi gott göra. Har dock inte blivit fik-fika på ett tag, får se till att det blir av inom det snaraste.

Ditte sa...

Visst blev det en bra skyltsöndag. Och ätnk jubileum nästa vecka. Jag har ju inte varit med hela tiden men i några år har jag hängt med. Jätteroligt. Ilum gillar jag men nu när de inte längre ligger vid Kungsan så har det inte blivit några besök. Tror mitt senaste besök på Ilum var i Köpenhamn och våren 2019. Har alltid gillat deras skyltning och det gör jag via din bild också.
Passerar ju Gunnarsons konditori nästan dagligen och varianterna av semlor är otroligt många men har nog inte sett surdegssemlor och jag skulle inte köpa dem.
Ja, en del tror ju att julen ska vara helt till påska. Det tycker ju inte jag som plockade undan det lilla som fanns framme till nyårsafton.
Fikaskylten gillar jag verkligen. PÅ flera sätt.

För egen del har jag avverkat 11 km vid tre olika utgångar idag och mitt på dagen hade vi här vid vattnet bara -3 och först vid 18-tiden blev det kallare igen. Men i morse var det -10 men vindstilla så för min del var det "ingen ko på isen". Inte ens för det sargade ansiktet för det var ingen vind.

Paula sa...

Skyltfönstret var jättefint, stilfullt. Så stilfullt att jag inte ens har råd att handla en mössa där...
Att kondisarna har det tufft vet vi, restaurangerna kan i alla fall ha hämtmat men kondisarna? ujuj.
Men surdegsmjöl smakar inte surt! Tvärtom är det ju bara godare och luftigare och nyttigare. Du kan utan problem testa en sådan semla under förutsättning att du gillar semlor. Mig lockar de inte, som du kanske förstår..
10 kalla grader, ja det är inte ni Stockholmare vana vid. Vi hade -24 igår, det är inte vi vana vid, nu är det bara -16 men får gärna krypa upp mot ensiffrigt. Men raska promenader blir det, går inte att traska o dra benen efter sig.

byblixtra sa...

Ilums Bolighus är en butik som jag gillar.
Nja, säger jag om surdegsemlor, men nu kan ju semlor både se ut annorlunda och smaka olika.
Jo, visst är det många företagare som får kämpa vidare och en del har stängt. Så man hoppas ju att de klarar sig för hyran ska ju betalas ändå.Geddfish ♥ sa...

Alltså jubileum nästa söndag!! Ja, jag har varit med sen start!!

Pandemin går ju igen på allt. Jag är med i styrelsen för Vasa Orden av Amerika och där har hyran fått betalas i ett år nu utan att vi kunnat utnyttja lokalerna.
Men sånt är det ju lite överallt inom verksamheterna.
Dansk design är utöver det vanliga. Danskarna är duktiga på mycket.
Jag skulle kunna tänka mig en surdegssemla, älskar surdegsbröd, smakar inte alls surt, bara gott!

Shannara sa...

God kväll!
Se, inte flera månader mellan mina uppdykande den här gången! ;)

Surdegsbröd är gott, men semlor.... nä och definitivt inte semlor på surdegsbröd, förstöra något som är så gott!

Sv. Du gissar alldeles rätt när du tror att tjejerna har olika fäder, men de är inte så långa någon av dem faktiskt. =)

Ha en go söndagskväll och en supervecka!

Susjos sa...

Smakfullt inrett var det på din första skylt. Surdegssemlor fanns inte med på din bild? Men jag skulle kunna tänka mej att prova dem!
Fika får vi fortsätta med, idag gjorde jag det utomhus, gick faktiskt ganska bra!

Ha det gott!
Å tack för fina kommentarer på min blogg, har njutit i helgen!!

Emma, Sol som sol? sa...

Mmmmm.... Semlor! Har till och med mandelmjöl hemma så jag kan göra mandelmassa. Vi får se, nu börjar jobbveckan och när det är dags att ta av sig headsetet brukar jag vara rätt slut i skallen.

Tänka sig, stort jubileum nästa vecka då!

KajsaLisa sa...

Annorlunda leksaker, men namnet säger mig att dom är jättedyra. Stenugnsbakade semlor, kan man få dom med räkor och en klick bea över :)

Gillar uppmaningen i sista bilden och försöker följa den.
Länkar upp dig nu.

Monica sa...

Gillar Ilums Bolighus
Ha det bra i kylan :)

Anki sa...

Tänk att det blir jubileum nästa vecka! WOW!
Skyltfönstret är jättesnyggt!
Semlor ... njae - då ska det vara originalet - och helst med varm mjölk :)
Snyggt skyltat!

Ama de casa sa...

Ja du, vi traskade ut i arkivet av lite olika anledningar du och jag ;-)

Semlor är inte riktigt min grej, och en stenugnsbakad lockar mig inte ett dugg mer än den vanliga varianten.

Fast annat kan jag tänka mig att köpa på ett kondis, så en fika har jag inget emot :-)

Snyggt skyltat från soffhörnet :-D

Ama de casa sa...

Glömde: Stor jubileumsskyltsöndag nästa vecka då? Jag tror faktiskt inte att jag har missat en enda skyltsöndag, eller det är i alla fall inte många missar i såna fall. Tack för att du fortsätter med den härliga utmaningen!

Klimakteriehäxan sa...

Kan inte låta bli att undra vad det är som gör att semlan måste "förnyas" hela tiden?

Christian sa...

Alltså nu blev jag förvånad....jag trodde du skulle "gå över lik" för att fota till skyltsöndagen å så erkänner du att du balla ur för lite snö vind kyla.....
Nåväl, leksakerna är mycket vackra, semlor med surdeg passar sig inte och självklart ska man göra allt för att bevara sina fikaställen!
P.S. jubileum nästa söndag.....

Åke sa...

Snyggt designat i första rutan. Det är en konst bara det. Semlor kan jag nog äta året om :) Och vist ska vi vara rädd om vårat konditori, imorgon ska jag hänga på låset kl 06 och köpa färskt bröd till mina kunder imorgon. Vi har bara ett på ön, men det är mycket bra.