onsdag 27 januari 2021

Onsdagmix

Toalettrengöring med WC Duck - hahaha:-) Ser ni foten? Man har inte roligare än man gör sig;-)

Klart jag gynnar de lokala restaurangerna i dessa tider. Här ser ni en gudomligt god skaldjurstallrik från Asian BBQ Bistro. Portionerna är så stora att det räcker till minst två middagar.
Som fler av er har konstaterat bara svischar veckorna förbi, och det trots pandemi och indragna aktiviteter. Inte mig emot egentligen, för om precis två månader är vi redan sju dagar inne på våren:-) Håll i, håll ut trots snö och minusgrader;-)

Nu till Orsakullans frågor:

Vilken dag i månaden får jag pengar? Får och får;-) Som pensionär betalas min svenska ”pensionärslön” ut den 18:e varje månad. Men jag har ju jobbat i Tyskland och England också. Så ”lönerna” från dessa länder sätts in på mitt konto den 30:e.

Min bästa vän förutom maken är min bästis Yvonne.

Hur gör jag för att få energi?  Minst åtta timmar sömn varje natt gör susen. Njuta av sol och värme under sommaren. Dricka Nespresso/cappuccino under vintern, ja under sommaren också nu när jag tänker efter;-)

På sociala medier blir jag glad när… jag kan ”umgås" med mina bloggkompisar hela året oavsett var jag befinner mig eller om en pandemi råder eller inte. Dessutom blir jag alltid så glad när ni lägger upp skyltar på söndagar, kommenterar och svarar på mina frågor. Blogglandia är en databas – också:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

PS. Bilderna har till synes ingenting med inlägget att göra. DS.

15 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Den där med toastolen var ovanlig och intressant :)

Ditte sa...

Visst ser jag foten i toan!
Men jag fastnade mest för maten! Ser verkligen god ut. Jag lagar en del asiatisk mat hemma med en asiatisk skaldjurstallrik har jag ännu inte testat. Kanske dags?
Visst går veckorna snabbt och det har jag tyckt de gör de senaste åren. Pandemi eller inte.Men de ljusare dagarna uppskattar jag verkligen. Även om de är grå.
Vad gäller frågorna skulle mina svar bli liknande. Ja, inte pensionen då. Vad gäller bästa vänner har jag nog en 5-6 stycken. som hör dit förutom maken. För mig är en bäst vän en jag kan ringa mitt i natten om det så vore.

LillaSyster sa...

Nespresso förgyller varje dag här också. Kom en ny leverans med kaffe igår, det går åt betydligt mer kaffe nu när maken jobbar hemifrån. Att ha en bästis en tvillingsjäl är guldvärt =)
Snart är det söndag igen och för varje dag som går kommer våren närmre- det är härligt.

Geddfish ♥ sa...

Jodå, jag såg foten och jag såg den goda maten!
Jag får försöka mig på något liknande, för jag går inte ut och äter själv, never.

Inte utan mitt kaffe och ingefärashoten på morgonen! Och 8h sömn behöver jag definitivt. Jodå, sen är jag som en nyponros, hihi.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Första fotot, ned i toan! Sanslöst! Men visst ser jag foten.

Klimakteriehäxan sa...

Toabilden är - pun intended - skitsnygg!
Och din mattallrik ser riktigt frestande ut.

femfemman sa...

Så gott det ser ut! En så bra uppmuntran, med extra god mat i denna trista vintertid.
Vänner? Jo, det har jag. Men ingen bästis. Har nog aldrig haft. Här väl varit för stöddig! Tur att jag har er bloggvänner. Klart lysande stjärnor i vintermörkret... Oj, då det blev väl lite väl poetiskt...eller floskligt...

Annika sa...

Ja, men ja ... foten!!
:-)
Se där vad man kan åstadkomma med en wc-anka.
HAHA.
Visst är bloggen ett underbart fint medium. Det bästa tänkbara.
SÅ roligt.
Leve bloglandia!!
Bästisar har jag både här i US och i Sverige. De allra mest bästaste ;-) är mina riktigt gamla vänner som jag känt från skoltiden. Vi kan bara ta upp den röda tråden när som helst.
Min bästa kompis i US bor i samma förort som Ruth, och hon heter Susanna och kommer från Järfälla.

Anki sa...

Haha ... en typisk BP-bild vågar jag påstå - men visst ser jag foten - konst eller konstigt ... kul i alla fall!
Maten ser väldigt god ut!

Ama de casa sa...

Vi gynnar också våra lokala restauranger så mycket vi bara kan. Nu börjar frysen vara full av "halva" portioner, mycket mat "får" man som sagt.

Men nån fot ser jag inte även fast jag tittat flera gånger ;-)

Visst är det roligt att "umgås" på nätet och att leta skyltar under veckan både ute och i arkivet är himla skoj :-)

Tove Olberg sa...

Tänk så bra att jag tittar in här just idag!
Foten i toan och mat på tallriken! + lite till :-)
Instämmer helt att en får inte mer roligt än en gör sig!
Konst- igt ... härligt!

nalta norrland sa...

Man har inte roligare än man gör sig ;-)
Det ska vara gott att leva annars kan det kvitta... :D

Christian sa...

Jaha...där har du lyckats vilseföra mig ordentligt...tittade bara på första bilden å trodde det var nån vas med blå konstmålning, sen får jag läsa att det är toarent..å den där matbilden gör att jag blir rejält kinamatsugen....

Paula sa...

Alltså, fötter i toaletten, jag har ju nyss läst om Susjos katt som hamnade i toalettstolen och idag pratade dottern om samma sak, kattungen hade som vanligt hoppat upp på toastolen, men nu råkade locket vara upplyft för dottern skulle just till att sätta sig. Hahahahah.
Jag upptäckte först nyligen att om jag klämmer lite redigare på Ducken så hamnar det en formidabel dusch där i stolen...
Maten ser helt oemotståndlig ut!
Allt är sämre här på landsbygden, utbud, krogar, affärer, priser. Suck, men vi har en hejdundrande tjällossning på våren, där ligger ni i lä...

Carita Liljendahl sa...

Skojigt med blandningen av vardagsbilder - inte minst toastolen!