fredag 22 januari 2021

Fem en fredag: Vecka 3 – ”Liknelser”Den här veckan ställer Elisa verkligen kluriga och riktigt svåra frågor enligt mig. Men som vanligt gör jag ett försök.

 

1. När blir du envis som en åsna?
Enligt maken är jag väldigt duktig på att fixa blixtlås som har hängt upp sig eller fastnat i tyg. Där ger jag mig inte, och för det mesta lyckas jag.

2. När satt du sist som på nålar?
Det var perioden 3-7 november 2020 då valet i USA ägde rum och rösterna i Georgia fick räknas om minst två gånger.

3. Vad var lätt som en plätt den här veckan?
Här kan jag inte komma på nåt.

4. Vad är som nålar i en höstack för dig?
När jag letar efter mina läsglasögon eller min mobil. Undrar om ett senilsnöre åtminstone för glasögonen kan vara en lösning…

5. Hur är du smidig som ett kylskåp?
Att vara vig är en sak. Att vara smidig är nåt helt annat. Har alltid varit extremt osmidig vad gäller dans. Har aldrig gillat att dansa och tycker än idag väldigt synd om mina danspartners. Enda dansen jag tyckte om var disco, för där slapp jag trampa på mina partners fötter..

Smidig som ett kylskåp var jag också som motionär hos Friskis & Svettis. Att koordinera armar och ben åt olika/motsatt håll har jag aldrig lyckats med.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden jag lägger upp har absolut nåt med inlägget att göra;-) DS.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Att vara envis kan ha sina fördelar =) Håller med dig om att dansa, däremot klarar jag aerobics/step up pass. Jag är tom. utbildad instruktör 1996 gick bästisen och jag utbildning och sedan hade vi klasser i gympahallen för allmänheten i samhället. Jag hade även en ungdomsgrupp, det var tider det =)
Trevlig helg!

Hanneles bokparadis sa...

bra egenskap att fixa blixtlås, det kan min mor, senilsnöre använder jag på resor.... förr i tiden när jag reste

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar. Lite igenkännande här hos mig.
Och detta att inte ge sig i vissa sammanhang, ha sin envishet,är en av dem. Valet i USA; där satt jag också på nålar.Puh!
När jag jobbade var det glasögon och skolnycklar som ofta var borta. Men eleverna gav mig ett "senilsnöre" och sedan fick jag en grej där jag kunde vissla på nycklarna. Den fungerade ibland.
Kylskåp? Ja, det kan jag känna mig om det gäller handarbeten och pyssel. Men koordinationen är helt ok i dans och rörelse.
Du har ju spelat fotboll och varit målvakt så visst kan du koordinera. Men koordination är ju så mycket.

Susjos sa...

Så kul att läsa dina svar!
Glömde ju att jag ofta få leta efter min mobil! Glasögonen jag har är progressiva, så jag har dem alltid på mej, men visst har det hänt att jag letat efter dem också, haha!

Konstigt nog har jag också svårt att koordinera fast jag är jympaledare!
Ha en skön fredagkväll, jag drar till jobbet!

Geddfish ♥ sa...

Jag är utbildad friskvårdsledare. Gick kurs i Stockholm, faktiskt för många år sedan. Var ordförande i Korpen i Ed och anordnade tjejmilen där. Trodde du inte, va?
Älskat att dansa. Men man ändrar sig, vet inte vad som ändrar sig, men det är något som bara blir.
Jag har haft en bra motionsdag så drar nu till sängen och lyssnar på den aktuella boken.

femfemman sa...

Dansa! Låter superkul! Trots att kylskåpet slår mig, vad det gäller smidighet. Många,många år sedan jag var ute I danssvängen. Skulle nog inte våga igen....

Emma, Sol som sol? sa...

Läsglasögon i varje rum och hörn är min lösning. Mobilen har jag koll på, mannen min är värre på att lägga den i från sig: https://solsomsol.blogspot.com/2014/08/den-har-ska-jag-leva-pa-laaaange.html

På min smartklocka har jag en funktion som gör att mobilen säger "I'm here!" om jag aktiverar den.

Lillian "sognafaret" sa...

he he ja denne uka måtte en virkelig tenke litt før en kunne svare.

Robert W sa...

Senilsnöre är nog nåt för oss att överväga.

(PS. Jag hoppas verkligen att du blev nöjd med valresultatet.)

Kina sa...

Det värsta är när man har både progressiva glasögon och läsglasögon. Jag har också särskilda datorglasögon, men dom ligger ju alltid vid datorn. Senilsnöre är inte så dumt, men då slår glasögonen ofta i bordet när man sätter sig. Två telefoner är bra, för då kan man ringa till den som man inte hittar (om inte båda är på avvägar förstås).
Jaja, vi klarar oss nog på något sätt! En bra fortsättning på helgen!

Mrs Calloway sa...

ibland är det jättebra att vara envis. en satt ju som på nålar under Bidens installation också. men det gick ju bra. jättefin header

Mrs Calloway sa...

jätterolig header. ibland är det väldigt bra att vara envis

Anki sa...

Envishet kan vara på gott och ont. blixtlås är sånt som jag får ett hysteriskt utbrott av ... blir galen!
Glasögon har jag inga, men telefonen glömmer jag på alla möjliga och omöjliha ställen. :)
Jag vet att vi är lika dåliga på handarbete - men blir förvånad att vi även är lika vad gäller dans!

Ama de casa sa...

Verkligen kluriga frågor den här veckan, men jag tyckte du kom med bra svar.
Jag sitter som på nålar när jag har nån tid att passa. Är oftast ute i gooood tid och står och hoppar vid dörren, speciellt om vi ska ut och resa nånstans men även när vi har stämt träff med vänner :-)
Tror tillexempel att det kan ta en kvart att komma ned utanför porten från lägenheten ;-)

Guldkryckan sa...

Nålar i höstacken där har jag viss erfarenhet av igår på kneget, tog mig fem minuter att hitta mina glasögon, de satt i pannan min, så kan det gå.

Blixtlås i jackor är ofta mitt problem, speciellt de i innerfickorna som fastnar jämt, klippte bort dem helt efter ett tag på min senaste jacka, är inte lika envis som du således, bra jobbat BP. ;)

Dans är ej heller min "grej", hujeda mej.

Tillönskar dig en fin Lördag....ha det fint Bp.Åke sa...

Grannen och jag vi säger när vi ska försöka vara vig som tex lyfta tungt... då säger vi: Att det är tur vi är vig som ett kylskåp. Även att det är svårt att sätta svångrem på ett ägg.

Paula sa...

Behöver man inte god koordination när man spelar bollspel? Det trodde jag! Det enda bollspelet jag gillade som barn var volleyboll, fotboll fick vi i flickskolan aldrig ens testa...basket däremot, men jag var på tok för kort! Dragkedjor, lång i jackor är en styggelse. Finns det inte en lite grej man kan köpa som reparerar trasiga dragkedjor? Du och jag på discodans, va kul vi skulle ha det!

Klimakteriehäxan sa...

Smidighet är kanske en dygd ...? Jag försökte mig på stepbräda. Nu snackar vi osmidigt! Totalt omöjligt att koordinera. Men det är förstås bara ett exempel.

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var ganska svåra frågor, men det är ju det som är tanken med Utmaningarna :-)