lördag 2 januari 2021

Bokmärke och några svar inför 2021


Idag är det Susjos som står för donationen av ett riktigt roligt bokmärke. Gissar att fotot är taget på 1950-talet vid Stockholms Stadion. Älskar redigeringen av bilden som gjorts i ”modern tid”. Det behövs så litet för att ”lyfta” ett foto. I det här fallet räckte det med att färgsätta handväskan och göra den lila :-) Tusen tack för bokmärket Susjos:-)

Orsakullan vill se lite av mitt nyårsfirande och undrar vilka möjligheter jag ser 2021.

Nyårsfirande
Alla foton jag tog av fyrverkerierna på nyårsafton var kassa. Det berättade jag ju redan igår. Egentligen har jag sedan 2009 envisats med att visa upp absoluta bottennapp varje nyår. Å varför byta en absolut (o-)vinnande trend 2021??!! Bilden jag lägger upp är riktigt dålig, men samtidigt är den så surrealistisk att den får vara med idag. Kan liksom inte låta bli. Hoppas ni förlåter mig!

 

Möjligheter 2021
Är aningen trött på att tjata om vaccin mot Covid-19 som möjlighet att få stopp på pandemin. Åt andra sidan ser jag inga alternativa möjligheter heller. Så jag får passa på frågan vilka framtidsutsikter jag har för 2021.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa. 

Det är Orsakullan som håller i ”Januari 31 dagar”.

12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Riktigt roligt bokmärke, god fortsättning!

LillaSyster sa...

Sista bilden är ju hur läcker som helst.
Och bokmärket är ju en tiopoängare =)

Ditte sa...

Vilket läckert bokmärke och det har ju absolut "det där lilla extra". Både att damerna klättrar, väskan och hur bilden är monterad.
Vad gäller din fyrverkeribild tycker jag den är spännande. Fritt fram för fantasin här- Gillade också färgmixen och formerna. Så det så...

Geddfish ♥ sa...

Vilket läckert bokmärke och vilken fin bild på fyrverkerierna!
Jag kikar in, har bokmärken, men håller hårt i dem tills nästa lördag. I morgon blir det skyltsöndag naturell impulsiv, skickat från mitt vanliga blogghem i Lisch.

Emma, Sol som sol? sa...

Visst är det kul det där bokmärket, jag visade det ju också men det är bra länge sedan nu:
https://solsomsol.blogspot.com/2019/07/mina-bokmarken-nr-9-pocketshop.html

Klimakteriehäxan sa...

Oskärpa kan faktiskt också ha sin charm!

Susjos sa...

Va roligt att mitt bokmärke fick vara med i din blogg! Tusen tack för länken! Jag gillar det mycket också, liksom ditt foto på fyrverkerierna.

Gissa om vi funderade på om det gick att dricka champagne ur dessa isglas utan att fastna, och det gick alldeles utmärkt, troligen måste det vara ännu kallare än vad det var där på isbaren?

Ha det gott!

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Det var ett läckert bokmärke. Visst behövs det lilla för att något ska kännas extra bra. Sedan när man ser bilden förutom det moderna uppoffrande funderar man över kvinnorna där. Vad gjorde de? Vilka var de? Tänk vilka historier som finns där bakom en bild som vi åskådare aldrig får veta.

Anki sa...

Ett riktigt snyggt bokmärke! Jag tycker fyrverkeribilden är riktigt läcker!

Ama de casa sa...

Väldigt roligt bokmärke! Och fyrverkeribilden är himla kul den med :-)

Ha en skön söndag!
PS: Jag skyltade fel idag, missade att det är vecka 53 nu (som saknar temaord) och skyltade glatt med årets första ord, det för vecka 1 alltså. Men det fick vara så, orkade inte hitta på nån ny skyltning på eget tema :-D Kanske ska jag ligga i framkant hela det här året? Har inte riktigt bestämt mig :-)

Gunnel sa...

Ett riktigt kul och annorlunda bokmärke. Vi får verkligen hoppas att detta året blir så olikt det förra som det bara går.

Guldkryckan sa...

Mörkerfoton har väl aldrig varit min grej fast ett 30-tal foton från nyårsafton lyckades jag väl med, men då åkte säkert ett trettiotal utöver det i papperskorgen, eller vad det kallas på en mobiltelefon ;)
Jo, nog har vi fokuserat på "coviden" detta år och ett tag till blir det väl, ser fram emot vaccinering här så man kan arbeta utan att känna oro.

Ha en underbar avslutning på denna helg Bp.