torsdag 14 januari 2021

Tråktorsdag

En huvudlös snögubbe.

Rätt vackert, men nu räcker det.


Idag kom de, kuverten som så många tycker är tråkiga. Men färgglada är de i alla fall;-)


 

Idag har jag då inga som helst problem med att kalla denna torsdag för tråkig. Det började ju redan vid midnatt med den amerikanska presidenten som utmärkte sig för sin andra riksrätt under tiden som regeringschef. Oerhört tråkigt och tragiskt. Han har verkligen på fyra år lyckats med vad ingen annan amerikansk president åstadkommit ens på åtta år, nämligen att köra världens förtroende för USA i botten. Stackars Joe Biden…

Covid-19
Minst lika skrämmande som händelserna i USA är de skenande Covid-19 siffrorna i världen, inte minst i Sverige. Det är inte bara tråkigt utan för mig helt oförståeligt att Kina med sina cirka 1,4 miljarder invånare bara haft 4 635 dödsfall sedan pandemins början, medan lilla Sverige med endast cirka 10 miljoner invånare redovisar 10 185 personer som avlidit.

15 till 20 centimeter snö
Ja, jag vet. Dessa siffror är absolut ingenting att skryta med om man jämför med snömängderna som drabbat Sundsvall och resten av norra Sverige. Men ni vet väl hur tråkigt vi nollåttor tycker att det är med kraftigt snöfall. Vi gnäller över bilköer, oframkomliga vägar och inte minst kylan – i skrivande stund 6,6 minusgrader. Då så, då var det färdiggnällt för idag;-)

Så japp, det var en tråktorsdag. Det är KajsaLisa som har uppfunnit temat.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Visst fanns det tråkigheter denna torsdag! Absolut! Och denna pajas som varit USA:s president är som ett skämt, om det nu inte vore för att så många röstade fram honom. Men precis som en "liten man med mustasch, verksam i Tyskland på 1930 och början av 1940-talet, lyckades han att övertyga folk och få dem med sig.
Vad gäller Covid här så kan man inte säga annat än att regeringen agerat i snigelfart och med märkliga beslut.
Vad gäller snön så har jag inga synpunkter. Snön har ju kommit i alla år men många bilister verkar glömma eller förtränga att vintern kan förekomma.
En annan tråkig sak tycker jag det är att man inte stöttar restaurangerna. Pengarna har ju inte kommit fram. Och nu fick de idag veta att Hallengren, med en dags varsel, förlängt förbudet mot alkoholutskänkning efter klockan 20. Puh!

Geddfish ♥ sa...

Dina bilder var inte värst tråkiga. Eller? Nä, det blir vad man gör det till. Här har jag mindre snö så det är rätt så trevligt. Fastighetsskötarna har plogat och sandat, så ingen ska trilla.
Haft ett långt videofika och ett telefonsamtal med väninnor.
Det tråkiga är att Covid ökar och sprider sig. Jag tycker nog det är bra att inte restaurangerna får sälja alkohol sent. Covid är dödligt.
Ha det så bra!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, jag lyckades med egen tråktorsdag med ett bankbesök som gick helt åt pipan. Borde skriva om det...

Vackert med snö, hade gärna sett en ängel däri men jag antar att din rygg inte riktigt tillåter det.

Klimakteriehäxan sa...

Vi är överens, som du konstaterat! Jag fick också ett orange kuvert vars innehåll jag fortfarande har otroligt svårt att begripa. En sak gläder mig, en sak jag inte tidigare tänkt på! Men jag har vid ett par tillfällen varit i konflikt om ordet "orange". Folk har försökt säga att saker är "oranga" och jag har protesterat. Men titta! Det heter ditt orange kuvert, inte oranga kuvert! Yippee!

Susjos sa...

Ja, nån sol fick vi inte se idag, när jag nu inte sov på dagtid och allt! Snöyra på E4:an, dra kundvagn i snömodden, nog var det en tråktorsdag allt!
Det enda braiga är ju att jag är ledig i alla fall från jobbet på sjukhuset!

KajsaLisa sa...

Håller fullständigt med om att det räcker nu. Det är absolut inget fel på kuvertet, det är innehållet som gör en skeptisk.
Jag tvivlar på Kinas Coronasiffror, klarar man inte ens av att ha säkerketsavstånd mellan en bur med fladdermöss och en bur med myrkottar så blir jag tveksam. Vi hade hårdare regler på livsmedelshygien redan för 100 år sedan.
Tack för länken den livade upp min tråkigaTorsdag :)

femfemman sa...

Obegripligt att Trump fått sitta kvar och fått hållas med alla sina lögner och utspel.Tror inte någon kommer åt honom genom riksrätt. Men lite orolig för vad han ska kunna hitta på. Karln borde spärras in!
Covid... Så extremt tråkigt. Nu vore det dags för den stora nedstängningen, inte en massa halvmessyrer.
Snö! Vi har bara 3-4 cm. Här är det i hjulspåren, men man kan gå vid sidan. Samt använda broddkängor...stavar... grova kängor...
Men visst längtar jag till våren. Otroligt mycket.

Anki sa...

Kan bara hålla med ... i allt!
ca 8-10 cm snö här - och just nu står termometern på -13,9.
Jag tvivlar på Kinas siffror ...
Ha en bra fredag!

Ama de casa sa...

Oj vad med snö! Fast den är ju fin på bild i alla fall :-)

Jag misstänker starkt att siffrorna för Kina inte är med sanningen överensstämmande... Men visst är det hemskt med dom skenande siffrorna!

Ja nog blir det kaotiskt när det kommer så "mycket" snö i Stockholm. Var glad att du åtminstone slipper ge dig ut i trafiken. Eller förlåt, det var ju tråktorsdag, då kanske man inte får vara glad ;-)

Guldkryckan sa...

Jo, Donald har verkligen lyckats köra landet i diket, undrar om "Biden" kan få ordning på detta?

Hörde siffran igår också, har ju inte följt rapporteringen så mycket på sistone efter att sidan jag kollade varje dag försvann, 10.185 själar som inte längre finns kvar här, man blir ju bedrövad.

Snön kan ju ställa till det, här gick ju inte ens spårvagnarna som de skulle, tror det var de nyaste italienska vagnarna som inte kunde köra alls.
Finns en nyare variant också som de börjat provköra i trafik, undrar hur det gick för den?
Själv satt jag ju i Måndags på bussen i en backe under två-tre timmar men idag är det inte mycket av den snön kvar.
Jag gillar snö som jag skrivit tidigare men rent praktiskt ställer det ju till det om det blir för mycket.

Ha det bäst nu Bp.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Ja nog är det konstigt det där med fallen :-o. Man kan inte annat än bli förvånad får jag medge. Klart man undrar vad det beror på? Hur Kina klarat sig så bra mot oss :(.

Christian sa...

Älskar dina snöbilder, man riktigt känner hur det tog emot för dig sommar/värmefantast att ta bilderna....
Det där kuvertet är en skam för Sveriges alla "vanliga" pensionärer, som ska leva på "nåder" efter att byggt upp välfärden, jag skäms.....
USA ja....tror faktiskt inte jag haft förtroende för det stora landet i väst nån gång vad jag kan minnas....men jag är ju född skeptiker också...
"Kul" att även du börja misstycka om svenska coronastrategin.....som ju inte är nån sådan egentligen utan bara ett hafsande hit å dit ....
Vad gäller snö, skulle jag med glädje förflytta mig uppåt landet så här års, saknar drivorna....vi får nöja oss med nån decimeter och 16 minus, alltid nåt...

Ha nu ett angenämt fredagsmys