onsdag 1 april 2020

Onsdagsblandning från "corontänen"

Ni kanske studsade till när ni såg rubriken med ordet ”corontän” (rödkrull). Ordet var helt nytt för mig när jag läste det för första gången hos Karin igår. En klockren beteckning, som jag genast ”knycker”;-)

Vilken härlig 1 april vi har haft i stor-Stockholm idag. Den bjöd på perfekt balkonghäng och några observationer:


Gällivarehäng kryddat med tatueringar på armar och rygg finns även i Täby. Vid närmare eftertanke har dessa gräsligt säckiga byxor varit inne ett tag nu.


Grannarna städar och röjer febrilt. Idag var det balkongernas tur hos många. Några verkar dock göra större "ingrepp".


Byggvaruhus går det väldigt bra för just nu. Sitter man i corontän kan man ju passa på att köpa litet nytt till lägenheten.


Aprilskämt
Orsakullan vill veta om jag tänker lura någon idag. Nej, det kommer jag inte göra. Har faktiskt knappt gjort det tidigare heller. Och den här 1 april hoppas jag faktiskt att man avstår från att lura någon. Det passar sig liksom inte riktigt om jag får säga så.

Nytta
Om ni tror att jag hängt på balkongen hela dagen så har ni i och för sig helt rätt. Men jag har även gjort nytta och klickat hem lite förnödenheter:
- Hemleverans från den lokala ICA – check!
- Hemleverans från Systembolaget – check!
- Hemleverans av Nespresso kapslar – check!

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

13 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Vad duktig du har varit ;) du har ju fångat ögonblicksbilder också!! Jag läste nåt om hur gällivarehäng uppkom, det var visst inte i Gällivare utan i nåt amerikanskt fängelse men varför det kallas gällivare, det vet jag inte! Får nog kolla det, nyfiken som jag är :)
Ha en riktigt fin kväll, BP!

Geddfish ♥ sa...

Här kommer min tolkning av gällivarehäng https://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4llivareh%C3%A4ng Åsa kanske har en annan?
Snyggt, är det då inte, men kanske praktiskt i gruvarbeten.

Duktig du varit med goa bilder och e-handel. Jag har faktiskt e-handlat igen på Willys, kan hämta i utsidesluckorna på fredag. Jag har också e-handlat från Systembolaget (!) och då kommer Bring hem till mig på måndag!
Allt för måendet :D

Ditte sa...

Visst var det ett riktigt bra uttryck som Karin myntade "Corontän". För egen del så har jag ju inte det utan rör mig tämligen fritt ute men undviker folksamlingar och håller avstånd. Och det gör jag så länge jag kan. Men visst är det skönt med balkonghäng. Passar på med det också. Tiden finns ju till mycket.
Kul med din spaning och en del är ju på g i dina "hoods".Bra underhållning är det.
Och nytta har du ju gjort. Absolut.
Vad gäller nytta så har jag ägnat lite extra omsorg åt det matiga och även passat på att komplettera veckans inköp. Gott om plats i vår lokala ICA och passande i dessa tider, avståndstagande människor. Men kanske blir det hemleverans vad tiden lider.

Redan första april. Men idag känns det inte så roligt med några lurendrägerier. Verkar som om fler tänker i de banorna.

Susjos sa...

Smart att handla hem till dörren, och att även systembolaget har den tjänsten!
Nej, att luras just denna 1:a april känns inte okey.

Svar: jodå, att parkera på KS dagtid kostar 30kr för personalen, men det är bra mycket dyrare för besökare.

Ha det gott i corontän-tider!

Äventyret framtiden sa...

Corontän "knöck" jag också så du har knyckt ett redan knyckt ord men bra är det och bra ord ska användas. Alla vet ju precis vad det handlar om de här dagarna.

Du har också hängt på balkongen, liksom vi gjorde när vi var i Funchal! Kommer inlägg om vår utsikt imorgon eller om någon timme ser jag.
Balkongliv är kul, man ser så mycket kul, ja mindre kul med men man ser mycket.

Hemkört ska det vara i dagar som dessa, så mycket som möjligt ;)
Jag beställde dammsugarpåsar på nätet, och snart kommer de till postlådan. Behändigt som bara den är det nu för tiden.

Emma, Sol som sol? sa...

Himla smart av Bauhaus att utnyttja taket på lastbilen, har aldrig set det förr.

Klimakteriehäxan sa...

Fula tatueringar och lika fula byxor - det kallar jag perfekt matchad utstyrsel ... Min balkong är städad och riktigt trevlig, fast jag har ändå inte suttit där än, inte på riktigt.

Anki sa...

Härligt med väder som passar för balkonghäng! Jag har huggit ved och jobbat lite i trädgården istället - har ju ingen balkong :)
Jag såg också ordet hos Karin - och visst är det väldigt passande!
Perfekt att kunna handla allt med hemleverans - det kan inte vi. Bra att allt funkar utan att ni behöver lämna lägenheten.
Svar ang. namnet Skvallertorget ... https://www.norrkopingshistoria.se/skvallertorget/

Ama de casa sa...

Corontän är en mycket bra benämning på det läge vi befinner oss i. Må det snart lätta!

Vi hade också terrasshäng igår, inte alls dumt men jag längtar UT!!!

Roliga observationer du gjorde. Själv chit-chattade jag lite med den spanska grannfrun tvärs över gatan (undrar vad vi pratade om? ;-) ) och hjälpte en grabb att hitta en fotboll som han sparkat ned från taket (pekade vart den tagit vägen alltså).

Igår klickades det dock inte hem nånting. Att klicka hem Nespresso hoppas jag verkligen att vi slipper göra, hoppas att kunna åka till Murcia, Valencia eller Alicante och köpa dom som vanligt. Det förråd vi har räcker nog till jul, och innan dess måste vi väl få röra på oss igen?

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Tänk ändå vad många som kommer nyttja hemleverans numera? Undrar faktiskt hur det kommer bli med butiksköp efter corona? Kommer man tänka om 10 år: "TÄNK att man innan corona gick och handlade i butiken, så galet" ;) :D .

Paula sa...

Riktiga vårbilder du bjuder på idag! Har Systemet hemleverans? Inte illa! Jag får "nästan" hemleverans, hämtar på lokala macken några hundra meter hemifrån.
Corontän är ett nyord som man diskuterade i pressen förra veckan. Mycket bra uttryck, dessutom inte swenglish som allt annars brukar bli.
Lions på orten börjar med hemkörning från Coop nästa vecka. Personalen berättade att de fått direktiv att i stort sett avhysa +70-sarna. Jag vill gärna gå o handla själv, det är ju en så stor social kontakt man får där. Och så har jag ju många år kvar till 70, "ler"

Anni sa...

Nu har jag läst tillbaka på alla missade inlägg, men skriver inte kommentarer på alla. Har inte riktigt klart för mig om du sitter i hemmakarantän eller om du ger dig ut? De flesta bilder tycks vara från balkongen, där du är fantastisk med dina vardagsbetraktelser.
Gällivarehäng har aldrig varit modernt, i alla fall inte i nollåtta (Stockholmshäng är något helt annat ;-) ). Någon gång kanske grabbarna fattar att det är det osexigaste tänkbara. Speciellt när de böjer sig framåt.

Nog håller jag med dig om att hortensiablomman i keramik var mycket snyggare på första bilden. Kanske att den fungerat utan engobe och med enbart glasyr? Skulle jag ha den helt "naken" borde jag ha annan lera. Kan prova att jobba med lufttorkande lera som jag har här hemma, tyvärr gick min stora utstickare sönder när jag gjorde Lillhunkens tårta. Men jag har en mindre också, så det kan jag prova om jag får långtråkigt ;-)

Du undrade hur vi klarar oss på Castor? Nu har vi i alla fall stängt tills vidare. Vår butik är en ekonomisk förening där hantverkarna står för sina egna delar. Vi köper inte in några produkter och därför inga fakturor mer än hyra och fiber/telefon att betala. Förhandlingar pågår med hyresvärden, så vi hoppas på det bästa. Hur varje hantverkare sedan klarar sig är en annan fråga, många brukar stå på marknader och mässor som nu är inställda. De flesta kan sälja sina saker på nätet och skicka dem, men sedan beror det ju på hur många som alls vill handla annat än toapapper just nu.

Var rädd om dig och gubben din.

nalta norrland sa...

Ooups Gällivarehäng i Täby :D

Klart man måste hitta på något då man är i karantän å en renovering hemma är kanske ett otroligt bra val ;-)

Här på ICA har de hemkörning men inte nån enskild tid för äldre/riskgruppen eftersom ICAhandlaren anser att han inte kan lova/försäkra att inte personalen lika gärna kan smitta ner kunderna om det vill sig illa. Däremot så handsprit i entrén och i kassan utmärkta linjer så vi kunder inte trängs.
Jag brukar faktiskt handla efter kl 18 för då är det inte så mycket folk...