tisdag 7 april 2020

Weekly photo challenge: Vecka 15 – ”Klippa”

Veckans ord är ”klippa”. Det första jag tänkte var att klippa till någon. Och det var ju verkligen ingen trevlig tanke, speciellt då jag aldrig gjort det själv, inte ens som barn. Nästa tanke gick till Costa Blanca, där det finns många och dramatiska klippor och klippformationer. Idé nummer 3 rörde min mopp, mitt hår alltså. Det är i desperat behov av en klippning. Nu gällde det bara att omsätta tankarna i handling. Så varsågoda! Enjoy!


Calpe är en stad med cirka 30 000 invånare som är mest känd för sitt bautastora kalkstensberg Ifach. Klippan är en del av Naturreservatet Peñón de Ifach, där det även finns många fridlysta växter och tusentals trutar eller om det är fiskmåsar.


Den här klippan finns i Cala de Finistrat, en by nära Benidorm.


Ett akut I-landsproblem för mig just nu är att jag borde klippa mig. Nu har jag ju två frisörsaxar som jag använt i många år för att klippa makens hår. Ett tacksamt jobb, då han har lockigt hår. Eventuella felklippningar syns inte. Att klippa mera än min lugg vågar jag inte, och maken vägrar att ta sig an min mopp. Fullt förståeligt då jag har ganska rakt hår med lite självfall. Då skulle varenda ”felskär” synas direkt.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera klippor hittar ni här.

PS. Ni vet väl att man kan klippa ut text med CTRL X och klistra in med CTRL V!? Å om ni ångrat er ta till med CTRL Z;-)

19 kommentarer:

Ditte sa...

Härlig tolkning!
Vad roligt med klipporna här på Costa Blanca. Hög igenkänningsfaktor på båda. Hade också de med i mina tankar. Helt perfekt alltså att jag inte tog med dem. Jättefina bilder.
Detta med att klippa håret har jag också bestyr med. Och med mitt raka hår så är det knepigt att ge mig på det. Har inte direkt handlag för detta. Maken har självfall/lockigt hår så där märks inte några misstag. Som hos din make alltså.
Jag får grunna på hur jag ska göra med luggen. Har du tips så är jag tacksam om du delar med dig.
Tack för tipsen om klippa och klistra i text. Det sista tipset kände jag inte till.

Geddfish ♥ sa...

Det är häftigt och imponerande med klippor!
Att klippa sig. Jag har samma problem, jag behöver klippas. Men klippa min lugg, det har jag alltid fixat. Likadant med naglarna, dem filar jag själv ner nu så länge. Jag tror knappt Annette har några kunder mer än de yngre.

PS. Du kan inte säga att jag är livrädd för viruset, det vet du inget om. Jag bara aktar mig och följer anvisningarna, att 70+ inte ska springa i affärer och blanda sig med grupper. Här är det mycket folk både på Willys och stora ICA.
Jag har ingen lust att bli sjuk, smitta andra och belasta sjukvården. Jag är inte rädd för att dö. Men i Covid-19 vill jag det inte. DS

Emma, Sol som sol? sa...

Här är tre till som behöver klippas varav två väl kommer bli det ganska snart. Själv får jag vänta tills vi kan, vill och får gå ut igen. Misstänker att det kommer bli svårt att få tid då.

Klippan där vid Calpe var läcker.

Susjos sa...

Klippan där i Calpe är ju fantastisk!
Så lustigt att du tog upp klippning av hår idag, för jag kunde just idag besöka min frissa. Hon har fått en del avbokningar, men inte så många och just idag ringde en äldre kvinna (och skulle avboka trodde Lotta) och frågade om hennes man kunde få en klipptid också, för han går annars i Kungsängens centrum och klipper sig, där är det mycket mer folk, och Lottas hårstudio ligger utanför centrum ,hon är egen företagare och har ingen anställd, så där fick hon en ny kund!
Ha det gott!

Anki sa...

Häftiga klippor!
Jag skulle verkligen behöva klippa mig - ser ut ungefär som det skogstroll jag är :)
Snygg tolkning på temat!

Ama de casa sa...

Haha! Vilket sammanträffande. Preciiis innan jag gick in här hos dig meddelade A att han har börjat lägga in bilder till stora bildarkivet för 2020. Han har legat lite efter eftersom det inte är så lätt att hantera bilderna med "fel" hand. Nu är högern redo för bildhantering. Nu fanns en mapp där i molnet.
- Jag tar en mapp om dagen, sa han. Imorgon blir det Calpe, Altea och Polop.
- Vad bra, sa jag. Jag behöver Calpeklippan till på söndag.

Direkt jag sagt det så gick jag in till dig, och vad är det första jag ser? Jo, den fantastiska Calpeklippan. Haha!

Här är det tvärt om med klippningen. Anders har erbjudit sig att klippa mitt hår (med sax) men jag är mycket tveksam... :-)

PS: ... och om man ångrar sig igen kan man alltid använda ctrl-Y. Den fungerar som "ångra det du ångrade, dvs ett "motgift" till ctrl-Z.
(ctrl-Z = undo, ctrl-Y = re-do). :-D

Gunnel sa...

När jag såg ordet klippa tänkte jag automatiskt på saxar....men inte på att klippa med dem i håret utan i tyger.....och möjligtvis papper. Kram

Äventyret framtiden sa...

Calpe har jag njutit åsynen av från håll. Roligt att få komma lite närmare. Tack för den klippningen!:)
Vi kom till Altea och sen så svängde vi om. Den gången det begav sig hösten 2017.

Klippa till behövs här också. Nu har jag fått tid nästa vecka att hjälpen moppen. Jag ser ut som ett troll allra minst.

Ha det gott BP!

Eva sa...

Bland de sista jag hann med innan jag in i karantän var tack och log ett frisörbesök. Jag tror att det kommer att uppstå ett nytt hårmode - en coronafrisyr. Vi sitter ju alla i samma båt! Dessutom kommer de som färgat sitt gråa hår (däribland jag) att få en enorm utväxt om man inte färgar det hemma själv förstås.
Tror inte det är tillrådligt att börja klippa sig själv annat än luggen. Det får bli lite scarvsar och hårband tills vidare. "Huvud"saken är ju dock att vi klarar oss. Eller hur!

tanthuset.blogg.se sa...

Jisses vilka klippor!! Kan man ta sig upp dit?? Inte för att jag med min höjdskräck tänker göra det...det räcker att stå på en pall så får jag bendarr!!! Huvva sä hämskt!!
Vi trotsade faktiskt vår frivilliga karantän igår och unnade oss ett besök hos frissan, vilket var behövligt...men visst funderade jag över att dom hade öppet....
Hoppas du får en fin onsdag, BP!!

Violen sa...

Häftiga klippor! Tänk om man skulle försöka ta sig upp på någon av dem, då hade man nog klättrat för sista gången här i livet.
Hårklippning är ingen höjdare nu i Coronatider. Man kommer ju väldigt nära varandra. Har aldrig sett någon frisör jobba med en långskaftad sax så att hen kan stå på behörigt avstånd. När påbudet om social distansering kom stack jag iväg till min frisör så nu klarar jag mig flera veckor framåt. Jag gillar inte att klippa mig men det känns bra när det är gjort.
Har rädd om dig och GLAD PÅSK!

nalta norrland sa...

Klippa till någon ;-) jo Du det har jag gjort... både med knytnäve å sax ;-)

Guldkryckan sa...

Slagit någon har jag nog aldrig gjort vad jag kan påminna mig, inget jag sysslade med som liten.
Men visst har man funderat på det i vuxen ålder ;)
Fina klippor där, vackert och fint fotograferat.
Lockar ju till resor sådana bilder, men det får väl bli nästa år om det fortsätter som det gör nu.

Brukar ju hjälpa frugan med lite klippning ibland, själv använder jag rakhyvel.
Men skägget får jag ju ansa lite ibland förstås.

En av kidzen på kneget som gick ur nian förra året slog in på den banan, han klipper hela området nu i sin salong tillsammans med andra, mycket med trimmer då förstås...är ju modernt bland yngre människor att ha mönster på huvudet.
Men han är bra på det han gör.

Ha det fint nu Bp.


Musikanta sa...

Vackert foto av saxarna med den fina, gröna bakgrunden! Jag har hårt långt så det gör inget om det växer lite till. Luggen kan jag klippa själv - jag har ju sett på hur frissan gör.
Spännande klippor du visar.
Ingrid som önskar dig en Glad Påsk.

KajsaLisa sa...

Klippan i förstabilden ser majestätisk ut, jag tycker du skall unna dig att gå till frissan.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, nå er tidspunktet på å øve på selvklipp. Alle har forståelse for hakk og ujevnheter - du er nok ikke den eneste som det gjelder ....og håret vokser vel ut igjen på deg også!
Ingen fare, giv løs!

Beppan sa...

Mäktiga klippor du fotat så fint! Finns ju en del i de där trakterna.
Gibraltar ligger ju åt det hållet. Har haft turen att uppleva klippan bakom staden i kanonväder. Fantastiskt vilken utsikt!
Håret växer ju oavsett viruspandemier tyvärr. Salongerna gör vad de kan för att hålla smittan borta. Men oundvikligt förstås att frisör och kund är nära varandra. Måste själv få ordning på min snabbväxande kalufs snart. Vägar inte klippa själv även om mitt hår är lockigt som på ett gotländskt utegångsfår....

Helén sa...

Vilka jättehäftiga klippor du visar på bild! Den första är riktigt cool och ser ut som den ramlat ner från skyn. Jag hoppas klippningen av håret gick bra. Förr klippte jag ofta håret på mig själv men numera klipper jag maken och äldsta sonen. Man måste ha bra speglar, både fram och bak, så man ser vad man gör.

midtlivskrise sa...

Er mange som føler de trenger en klipp her nå. Hos oss har alle frisørene vært stengt et par uker .. Bra tolkning.