torsdag 2 april 2020

Tråktorsdag med funderingar
- Hemligt går träden i blom, eftersom nyheterna bara har plats för Covid-19. Men Kungsträdgården blommar alldeles ljuvligt, skriver Yvonne.

Som ni ser börjar jag det här inlägget inte med tämligen tråkiga ”vad-händer-på-innergården”-bilder. Nej då! Ville gärna dela med mig av detta ljuvliga bloggfoder som bästisen Yvonne mejlat till mig idag. Tusen tack tjejen, du gjorde min dag:-)

Fundering 1
Det sägs ju att coronaviruset kan knytas till en kött- och fiskmarknad i Wuhan, Kina. På marknaden säljs bland annat levande vilda djur, däribland myrkottar. Dessa djur mumsar gärna i sig allt smått och gott från marken, bland annat spillning från fladdermöss. Det var början dock långt ifrån slutet på pandemin som pågår. Nu har visst försäljningen av vilda djur förbjudits i Kina, men staden Shenzhen har gått ett steg längre. Man har även slutat med försäljningen av hundar och katter. Inget ont som inte har nåt gott med sig…

Fundering 2
Är så innerligt trött på alla besserwissers, som vet precis hur Sverige borde hantera Covid-19, ett virus som ingen i världen ens visste att de fanns för några månader sedan.

Fundering 3
Är minst lika trött på ”anklagelser” bland annat från Kina att Sverige är alldeles för ”flat” med sina åtgärder mot Covid-19. Detta kommer alltså från en stat som mörkade viruset i nästan en hel månad. Om jag var Greta skulle jag skrika: How dare you!!!?

Fundering 4
Hur och framförallt när detta elände tar slut är det ingen som vet. Men jag ser redan nu en massa ”experter” från båda lägren - pro och anti Tegnell alltså - framför mig som kommer att hävda ”vad var det jag sa?” Och när man kommer höra den kommentaren vet man att allt är nästan som vanligt igen;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Tråkig torsdag... ja det var ju så jag tänkte med mitt inlägg... tråkigt.
Gillar de där blomstrena från Kungsträdgården.
Kommer osökt att tänka på Hum hum från Kungsträdgården :)

Geddfish ♥ sa...

Härliga bilder från Kungsan! Det är två år sen jag var där och beundrade prakten. Nog för att det finns bärträd som blommar häromkring också, men...

Ja, jag är så trött på Covid-19 nyheter, men ändå så finns skiten där och grasserar otäckt. Blir nästan så jag reser ragg mot hemskheterna. Jag skulle behöva vart hos Sarah och alla hennes djur för att få frid. Men jag reser ingenstans. Att inte ha bil betyder för mig att jag inte kommer utanför Lidköping och kan fota andra vyer. Hoppas på bättre väder så jag kan ta elcykeln.

Ditte sa...

Så vackert med de japanska körsbärsträden som är i blom. Fint att du fick ett gäng av Yvonne.Piggar upp! Jag har sett dem i Kungsan men såg dem igår även här på Söder.
Vad gäller förbjuden försäljning av vilda djur på marknader borde det ju vara så över hela världen. Förekommer tyvärr på många platser runt om i Världen. Eller har gjort. Kanske är det stopp nu.
Instämmer helt i dina övriga funderingar. Funderar i liknande banor. Sänder också en tanke till Ryssland och till Herr Trumpet som också mörkat väldans mycket.Illa!
Är fortfarande tacksam för att vi kan välja om vi vill gå ut eller inte. Hörde idag att i Spanien på flera ställen är det knepigt att få mat hemkörd och man måste alltså handla. Ingen hemkörning från apoteken heller. Men detta är å andra sidan räddningen för många att få lite luft och kunna röra sig.

Emma, Sol som sol? sa...

Så vackert! Det är verkligen fantastiskt när desa träd blommar.

Resten orkar jag inte ens uttala mig om.

Klimakteriehäxan sa...

Å som jag särjer att jag inte varit i Kungsan när där är som finast. Och å som jag längtar efter en period man får kalla "post corona". Tegnell borde bli Årets svensk, jag är imponerad av honom - men j-t trött på detta eländiga virus och all sorg och smärta det förorsakar.

KajsaLisa sa...

Vilket fint väder du hade idag, tänkte inte på det själv, men det var jättetrist på vägen hem, snöflingor och kallt.
Håller med dig om dom självutnämda experterna, samma människor som delar en massa halvsanningar, osanningar och annat skit på Facebook. Men det är kanske lika bra att låta dom hållar, ju mer dom fortsätter destå mer kommer folk att tröttna och sluta lyssna på dom.

KajsaLisa sa...

Just det, glömde tacka för länken.

Anki sa...

Fantastiskt vackert med de blommande körsbärsträden!
Instämmer i dina funderingar ... vad som är rätt eller fel vet vi inte, men vi hoppas på det bästa och att det finns ett liv efter detta.

LillaSyster sa...

Ååå vad fint det blommar hoppas nu inte att gårdagens och nattensstorm tog alla blommorna.
Eftersom jag inte tillhör någon riskgrupp ansåg jag det lämpligt att "hamstra" lite blommor det var jag och två pensionärer i blomhandeln.... så ingen större trängsel runt lunchtid. Nä, nu ska jag åka och jobba - jag är ju frisk =) Har tidigare idag varit ute och samlat ihop delar av mitt växthus som fått rejält med stryk av stormen, så lagningsarbete till eftermiddagen OM det har slutat att blåsa. ha en fin fredag! =)

Freedomtravel sa...

Underbara bilder! Stor kontrast till dagens snö ...! Ja, nåt gott för eländet säkert med sig! Kanske även bättre miljö om vi har tur? Håller fullständigt med om punkt 2 och punkt 3. Facit kommer vi inte ha förrän efteråt. Ingen vet ju säkert vad som är rätt, men om jag måste välja vem jag ska tro på så väljer jag experter framför någon random person som skriker högt på sociala medier. Samma om en skogsbrand råder. Om jag ska välja vem jag ska fråga om råd så väljer jag hellre brandkåren än nån tyckare på nätet ... Men som sagt, ingen vet ju säkert och det finns många faktorer som påverkar och spelar in.

Ama de casa sa...

Vilka underbara bilder från Kungsan! Dom bilderna passade egentligen inte in med tanke på rubriken, men det var skönt att få bli glad :-D

Äventyret framtiden sa...

Spärrade upp de grågröna lite extra när du bjöd på så fagra blommor till allra först. Tråktorsdagen blev allt annat än tråkig. Tack för ljuvligheterna. Här tar det ett tag ännu innan de blommar, så då får jag återgälda det vackra, när de har kommit igång.

Jag är innerligen trött på att det alltid ska polariseras på det sätt som det görs. Ingen av oss vet vad som är rätt sätt eller inte. Det här har vi ju inte varit med om tidigare. Vi har olika metoder att försöka få bukt på det där eländet men ingen vet vilket sätt som är bäst och Kina ska knipa fast munhålet. Tycker jag. De lär fortfarande ha sitt virus på gång, trots att propagandan säger annat.
Hos oss går företagen under, trots att vi inte har många fall än i denna dag. Så långt att fallen är få är det bra men till vilket pris? Våra fall är alla lindriga, det enda som låg på sjukhus blev hemsänt härifrån till sitt sjukhus någon annanstans. Jag gissar att det mesta i de här sammanhangen handlar om att plana ut kurvan för att sjukvården ska klara av trycket. Viruset är ett faktum och många av oss kommer att få smittan, många, men på olika sätt. Skydda riskgrupperna och låt folket gå på jobb, för att samhället ska fungera! Nu tar vi ju livet av allting för långa tider framöver. Men det är bara att hänga med på bästa sätt, nu har våra länder tagit sina beslut enligt sina lagar som ska följas.
Att utse onda och goda i detta är bara sorgligt. Jag håller med dig fullständigt.
Nu ska jag njuta av körsblommorna igen och glömma covid-19 för en stund.
Var rädd om dig/er!

Gunnel sa...

Vilken vacker bild på blommorna. Det behövs med något sådant nu för att liva upp tillvaron. Jag håller helt med dig om att det är jobbigt med alla förståsigpåare som älskar att höra sin egen röst. Tyvärr dyker de alltid upp i alla situationer. Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Jag blev glad när jag såg bilderna från Kungsträdgården, helt ljuvligt <3
Sen håller jag med dig till fullo i dina funderingar, speciellt den med alla som vet bäst....blir sååå trött på såna!
Nu blev det tråkigt på riktigt, förlåt.....
Ha en fin fredag i alla fall BP :)

Susjos sa...

Tack till dej BP och Yvonne som skickade bilderna till dig! Vet inte om man kommer in till Kungsan nåt i dessa dagar, kanske, kanske inte!
Ja, nog kan man kalla det tråktorsdag i dessa pandemi-tider, man vill bara att det snart ska ta slut! Men dina bilder inger hopp om våren i alla fall!
Kram!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Jag längtar till corona är över, dock får jag en klump i magen när många pratar om julen. Det finns nämligen rykten kring att detta kan hålla på så länge. Det känns som en dålig film?! Någonstans tänker jag vecka för vecka, för att tänka att man ska fira jul via videochat känns mest märkligt.