måndag 13 april 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”


Annandag Påsk idag. Det blåser ute och aprilvädret har anlänt. Åtminstone har vädergudarna haft den goda smaken att förskona oss från snö och hagel, än så länge i alla fall. Och det är jag glad för.

Jäst
Jäst är en bristvara i dessa coronatider, ungefär som toalettpapper i början av krisen. Den gulliga grannen hade hittat två paket i kylskåpet, gav ett till sin man och ”beordrade” honom att cykla med jästen till en av hennes väninnor i en annan del av Täby. Han ”lydde”, för han vet vad som är bra för honom;-)

Piroger
De andra jästpaketet använde grannen till att göra spanska piroger. Hon frågade om vi ville ha två stycken. Ja, inte tackade vi nej till det erbjudandet. De var hur goda som helst. Vilken gullig och omtänksam granne:-)

Otroligt goda piroger som den spanska grannen bjöd på. Det är samma granne som brukar hyra ut sin lägenhet i Benidorm till oss.

Second hand biblioteket
Skrev ju om mitt second hand bibliotek här. Å det har blivit en stor succé:-) Jag har fyllt på regelbundet och grannarna har gjort likadant. Så himla kul att fler hängde på idén. Å på tal om idé. Gerd inspirerades också av mitt inlägg och startade ett ”bibliotek” i sitt hus i Lidköping. Succé där med.

Flera hängde på att lägga ut böcker till "återvinningen". Här ser ni en del av dom. Böckerna hade visserligen betydligt fler år på nacken än mina pockets, men det är ju tanken som räknas.


Dagsfärsk bild. Lade ut åtta inbundna böcker igår kväll. Ja ni ser själva - en rykande åtgång även där. Så himla kul:-)

Visst är det glädjande och väl värt att nämnas till Glad Måndag och Veckans bästa:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Anette håller i ”Veckans bästa”.

PS. Sedan igår har blogg.se strulat för oss som har blogspot/blogger. Trots felmeddelanden har mina kommentarer hos många av er kommit upp ändå, men långt ifrån hos alla. Tänkte bara säga det, så att ni inte tror att jag inte kommenterat er fina bidrag till Skyltsöndag;-) DS.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

En riktigt glad måndag hos dig! Åh, hemmabakta piroger, så gott!
Det där med trappbiblioteket vart en bra grej. Tusen tack för länken! Jo, jag nappade snabbt. Hade ändå så tänkt ge bort böckerna, men inte kommit till skott. Brukar lägga veckotidningar på sjukhusens väntrum, om inte annat.

Många får bra idéer "i dessa tider" och det är nyttigt att tänka utanför boxen och härligt att glädja andra.

Blogg.se märkte jag av. Det är mycket nu i cybern. Alla dessa som jobbar hemifrån. Ha det gott!

Åke sa...

Ja det verkar ha strulat på en del bloggar... Nu vart jag sugen på pirog också... Här har det blåst så otroligt idag... hoppas ni har klarat er. Det smäller och dundrar fortfarande förresten...

Paula sa...

Hej, kanonroligt att bockbytena är poppis! Jag hade ju också problem med att kommentera o nu minns jag inte säkert vilka det var...
Pirogerna såg smaskiga ut, exakt lika dem som görs i Ryssland men kanske med annan fyllning..Vad var det för fyllning i dessa?
Inte vann jag, sista utslagsfrågan var hur långt ett snöre i en glasburk var. Gissade på 157, min längd, snöret var 295cm...Inget presentkort alltså, men jag är lika glad ändå!

Susjos sa...

Jätteroligt att böckerna byter ägare sådär. I vår tvättstuga finns en bokhylla där man kan byta böcker med varandra, toppenbra!
Å vilken snäll granne, hembakade piroger, jo jag tackar ja. Verkligen en glad måndag!
Kram!

Ditte sa...

Här går ju glad måndag helt ihop med veckans bästa. Vad trevligt och gott att bli bjuden på spanska piroger. Verkligen omtänksamt. "Second hand bibliotek" har vi haft hos oss ett tag men jag har varit dålig på att fylla på. Men redan igår lämnade jag ner ett antal och det är många som lämnar så det finns lite att välja bland. Bra med din påminnelse för min del. Kul att Gerd också hängde på. Och du lämnade nya böcker idag. Kul att det är uppskattat. Hos oss också. Bra återvinning.

Ditte sa...

PS Bra att du skrev att blogg.se har trassel. Har också haft svårt att kommentera där. Men några kommentarer har gått fram och inte andra.

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Vilken härlig ide, lite som i min FB-grupp där vi numera skriver om man vill ha något handlat eller byta, skänka och sälja prylar. Hur bra som helst lite som den där låten "Ska vi byta, ska vi byta, ska vi byta grejer med varann" ;D

nalta norrland sa...

Spanska piroger har jag aldrig ätit,
däremot finska... jag undrar om de görs lika samma?
Jag får googla :)

Snälla grannar är guld värd.

Kul att fler nappade på iden och lägger ut böcker så här i corona tider.

Klimakteriehäxan sa...

Tack för förklaringen, jag fick inte igenom kommentar i går men minns förstås inte hos vem ... Det där med att lägga ut böcker funkar jättebra även hos oss, under skylt "Självplock". Jag brukar göra samma sak med krukväxter, sätter på en lapp: "Jag är hemlös - ta mig om du vill ha mig" och de försvinner med blixtens hastighet. Så slapp jag slänga en levande blomma!

KajsaLisa sa...

Hembakta piroger är jättegoda till skillnad från Gorbys. Kan tipsa om att Olov Svedelids gamla deckare är riktigt bra, läst ett par.

Ama de casa sa...

Goda grannar är guld värda - speciellt när dom kommer med goda saker :-)

Kul att det gått så bra med ditt bibliotek! En lysande idé :-D

Bloggpunktesse brukar krångla med kommentarerna ibland. Poff - borta bara! För att sen dyka upp utan att nödvändigtvis behövt passera skräpposten... Irriterande när det inte funkar som det ska.

Guldkryckan sa...

Piroger är ju riktigt gott, äter inte så ofta men är en liten favorit.
Bra grannar där ;)

Har inte haft några problem med mina kommentarer hos er vad jag vet fast sista tiden har det varit problem att få upp kommentatorsfältet där ni skriver hos mig, får alltid upp det till sist men ändå.

Bra grej med böckerna där men jag har inte kommit till skott ännu med detta, får bli ett projekt "att utföra".
Ska kolla igenom mina resväskor i källarförrådet som är fulla av gamla böcker som stått där sen 2006.

Ha det bäst Bp.

LillaSyster sa...

Ååå vad gott med piroger. Kul att fler följer efter ditt initiativ med böckerna. Ha en bra tisdag, det är verkligen iskallt ute idag.

Mösstanten sa...

En så utmärkt idé med bokbyte. Hoppas att pirogerna blev goda. De ser i alla fall goda ut.

Emma, Sol som sol? sa...

Jamen du ser, det var ju det jag nämnde! Perfekt att ni har skaffat er ett eget bibliotek.

Empanadas! Sonen skulle gärna ha ätit av dem!

Christian sa...

Pirogerna ser för goda ut....bara deckare, trist.....
bloggstrul kan det bli ibland, ingen fara...

Freedomtravel sa...

Är jäst en bristvara här i Sverige? Vi handlade jäst till min mamma idag (i Täby!) och det fanns gott om det i den butiken i alla fall (Willys Hemma i Ensta/Ella Park).

Carita Liljendahl sa...

Glad lördagshälsning - läser ikapp mig på bloggarna nu - hinner nästan aldrig under början av veckan.
Pirogerna ser goda ut, kan tänka mig ett smakrikt innehåll också!