onsdag 22 april 2020

Onsdagsmix


Att slå ihjäl getingar har jag inga som helst problem med, men jag kan inte förmå mig att göra en humla illa.


Rekordmånga deltagare på "bouledagen". De fick till och med dela upp sig i två lag. Social distansering - nja, inte riktigt.


Picknick, picknick, picknick överallt här på innergården.


Min "bokhörna" i entrén har blivit en stor succé. Många lägger ut böcker. Så jag passade på att "vidga mina vyer" med nåt annat än en deckare. Nja...

Vilken dag! Igår var det våren som gjorde entré här i stor-Stockholm. Idag är det sommaren som gladde oss nollåttor. Och självklart delar jag gärna med mig av lite somriga inslag, samtidigt som jag försöker hinna ikapp Orsakullans månadsutmaning.

Semester
Ja, semester lär vi nog få drömma om ett tag, åtminstone en utlandssemester. Orsakullan vill veta hur jag helst vill bo när jag semestrar. Ett enkelt svar här - i lägenhetshotell eller i en hyrd lägenhet.

Geting
Jag bara hatar getingar. Så jag är inte ett dugg mån om deras överlevnad. Om en geting är dum nog att hälsa på oss här i lägenheten så är den död. Punkt. Slut. Däremot "mördar" jag varken bin eller humlor, förutsatt att jag ser skillnaden mellan en geting och ett bi. Mycket lättare att känna igen en fluffig humla;-)

Grillning
Så det grillas på vår innergård i dessa coronatider! Jättekul att se, men grillning har aldrig riktigt varit vår grej. Vet inte riktigt varför, men det är kanske att man själv (håret och kläderna) luktar grillad flankstek om vinden blåser åt fel håll;-)

Det är Orsakullan som har uppfunnit "April 30 dagar.

PS. Bilderna jag lägger upp har definitivt nåt med inlägget att göra;-) DS.

19 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Så fi bild på humlan med skuggan också <3 Ja nog är det livat och glatt på er innergård men ett litet större avstånd vore nog att föredra???
Rackarns jag hade glömt det där med böckerna! Nu har jag ingen trappuppgång men får lägga ut i carporten och skriva på Skivsjösidan på FB...det borde funka! Eller kanske i affären??? Hmm.....

Hoppas du får en kväll och en härlig torsdag :)

LillaSyster sa...

Humlesurr ljuv musik i mina öron. Stod och tittade när humlan kröp in i en påsklilja idag, fanns mycket gott i den, tog en hel evighet att ta sig ut.
Lite mer avstånd är nog att rekommendera på boulebana. Njut av sommaren den är bara på tillfälligt besök

nalta norrland sa...

Jag gillar bilden på humlan och jag gillar humlor :) än har jag inte sett till en enda humla... men snart :)

Sommar och sol i 08a land... Ni kan absolut inte klaga på vädret.
Det gör inte jag heller, dock har vi så mycket mer snö... nu är jag tokless på snön å vill ha den väck, ja helst igår ;-)

Grilla, jo men yes... jag gillar att grilla och jag duschar å tvättar håret å byter kläder efteråt, jag tvättar mina ytterplagg efter en grillning, kan inte ta på en jacka som luktar.

Angående Elin å skor, visst skulle hon kunna och antagligen skulle både Du å jag göra det... ta av skorna under lektion,
men nu är Elin tonåring å tydligen tar man icke av skorna när man går i högstadiet. Varför... ja Du det är en bra fråga.

Sommarsemester, vi får väl se om resten av Sverige sitter i karantän lagom till semestern i juli ;-)
Det är tråkigt om allt skoj är inställt resten av året.

Ditte sa...

Vilken fin bild du fick till på humlan! Nej, den kan jag inte heller skada. Vad gäller getingar är jag allergisk och vill helst att någon annan tar hand o dem. Men gör det i nödfall.
Kul med boule och många deltagare. Men avståndet glömde de nog. Lätt hänt!
Och trevlig uteverksamhet med picknick.Här i trakterna också- Så roligt att se.
Kul att bokhörnan är populär- Kan tänka mig det.
Och dessa försommardagar vi njutit av nu ger ju mersmak. Även i morgon lär det bli fint.

Emma, Sol som sol? sa...

Lilla humlan, så söt.

Du ser, superkul med BP:s bibbla!

Klimakteriehäxan sa...

Du för behandla humlan med aktning och respekt, för det är en drottning, och du är väl (bi)rojalist? De är ensamma om att övervintra! Resten av gänget dör på hösten. Det blev ju en fin bild!

Anki sa...

Full fart ute på er gård ... men väldigt mycket folk på en och samma plats ...
Jättefin bild på humlan ... årets första är de viktigaste - klimakteriehäxan har redan nämnt det, så jag ska inte upprepa.
Ha en bra ny dag - njut av solen!

Äventyret framtiden sa...

Jag slår ihjäl getingar som kommer in, utan pardon. Grymma människa men sån är jag ibland. Humlor bär jag ut, bin bär jag ut osv. Myggor och flugor ryker...pang på dem bara.
Så härlig rörelse det är på er gård, lite väl nära kanske men det beror ju på. De kanske redan sover bredvid varandra och fortsätter vara nära också när de är ute på gårdsvift.
Ha en fin dag BP!

Herr Nilssons Fru sa...

Vilken bra ide att lägga ut böcker i trapphuset.
De roar sig kungligt på din innergård. Kul att folk kommer ut och träffas men de verkar inte hålla så bra avstånd. De glömmer nog de i tävlingens hetta :)

NJä jag slår bara ihjäl flygfä om de anfaller. Annars får de vara. Kommer de in så försöker jag få ut dem, går de inte ja....:( De ger sig om de blir någon semester i år. Vi har husvagn så den är ju med lite på somrarna annars semestrar jag gärna på hotell - jag vill gärna lata mig, se massor o njuta när jag semestrar. Alltså inga kökssysslor o annat.

Kramiz o ha en fin dag

Ama de casa sa...

Vilken braig bild på humlan! :-) Och vilken fantastisk dag det blev. Men folket på din gård är onödigt nära varandra ...
Kul att ditt bibliotek har gett sånt gensvar :-)

Sen vi slängde tältet är det hotellcamping som gäller för vår del. Har på senare år upptäckt att kryssningshytter inte är så dumma dom heller :-D

Jag är som du - kommer det en geting smackar jag ihjäl den med flugsmällan. Om jag lyckas träffa av den vill säga, dom flyger väldigt vimsigt. (Dom flesta verkar vara snälla mot getingar, skönt att ha en själsfrände i detta ämne ;-) ). Humlor och bin låter jag vara ifred :-)

Vi har grillat massor genom åren, även här på terrassen. Fast nu är det mest grillpanna på gasolköket - klart bekvämare och man slipper vänta på att glöden ska bli grillklar :-)

Hoppas ni har lika härligt vårväder idag!

Karins ordöverflöd sa...

Na na nanana na na nanananananan na
Boktips: Den sista mrs Parrish.

Fantastisk bok med ett slut som heter duga.

Christian sa...

Här håller jag med dig igen (cross on the roof) humlor är ju gulliga, skulle aldrig falla mig in att slå dem!
Här verkar det också som om Coronan jagar ut folk, tänk att det behövdes en virus för att msk ska inse att det är nyttigt med att vara ute!
Har också funderat på att recensera lite böcker, får se om det blir framöver....

Guldkryckan sa...

Jag brukar ju släppa ut de där små liven på något vis men tar det mer än fem minuter att försöka få ut dem så kommer dagstidningen till användning ihoprullad till mordredskap ;)

Instämmer med dig, så vill jag helst fira semestrar också, fast inte i fosterlandet, helst alltså.

Gillar ju grillad mat, blev lite för en tid sedan med några bekanta, men allt som oftast orkar jag inte gå ner på gården här...men gott är det ju och förbaskat trevligt om man orkar masa sig ner. (Osociala guldkryckan i högform) ;)

Tar hellre ett glas vin på balkongen och grillar en kyckling i ugnen.

Ha det bäst nu Bp

Susjos sa...

Nej, humlor slår man inte ihjäl, men visst kan jag ha ihjäl en geting som kommit in, men hjälper den faktiskt ut hellre med ett glas, är ju lite orolig om jag skulle missa att slå ihjäl den, haha!
Underbara somriga bilder, men visst är det lite för tätt mellan många av människorna på din gård?
Kram!

Paula sa...

Hej, jag tror inte jag skulle grilla på gården hos dig. Grilla gör jag helst ute i skogen, vid en sjö. Men det är ju få förunnat, men vi har ju grillplatser lite runtom här. Men sen jag blev ensam har jag inte grillat alls. Inget man gör för sitt eget nöjes skull utan en social aktivitet med flera inblandade. Men jag gillar grillad mat, mmmmm
Vi har ett underbart surrande under alla sälgar nu där humlor i mängder söker nektar. Det låter härligt och de är ju så söta, humlorna! Inte vill de stickas heller.. Hur som helst så har du faktiskt fotat ett djur, fast det nu var igår och inte idag!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Jag förstår att du inte förmår dig att döda humor, de är ändå väldigt söta tycker jag? Lika med bin, getingar däremot gillar jag inte alls :-o.

Freedomtravel sa...

Humlor skulle jag inte heller döda. Har sett några i år, och det känns som ett trevligt vårtecken :)

Carita Liljendahl sa...

Den sociala distanseringen funkar inte i Sverige (eller i alla fall inte i Stockholm, har jag kommit underfund med...)

Jag kan inte heller göra humlor illa.

Anni sa...

Då var det sommarvarmt, nu är det risk för snö :-(