torsdag 30 april 2020

Färgglad Tråktorsdag


- Min magnolia fryser om blommorna, skrev favo kollegan Yvonne i sitt mejl. Jag ser det, stackare;-)


Att man fortfarande måste ha vinterkläder på sig för att inte frysa ihjäl är ju tråkigt. Men den orangea täckjackan är mums:-) Observera att gänget hade laddat upp rejält inför "vappen". Två BiB:ar (Bag in Box vin) räcker förhoppningsvis;-)


Det ska bli spännande att se hur länge den här färgglada vågen kommer att trivas hos oss...

Kan inte påstå att det var en Tråktorsdag idag, bortsett från det helt normala valborgsmässoaftonvädret med sju grader, moln och isvindar. Förvisso tråkigt, men då allt firande ändå är inställt i år, slipper man åtminstone frysa vid majbrasan.

Badrumsvåg
En sak vi verkar ha världens otur med i det här hushållet är badrumsvågar. Tråkigt! Det är ju knappast så att vi nöter ut dom med kroppsvikter över 120 kilo, men på något sätt verkar vågarna inte trivas hos oss. Här kan ni läsa mer.

Samma vikt
Då vår analoga våg med retrolook envisades med att visa en och samma vikt för allt och inget vi vägde – inklusive oss själva, så var det dags att leta efter en ny personvåg.

Design och/eller funktion
Av en ren slump snubblade jag över den-här-måste-jag-bara-ha-våg i onsdags kväll efter klockan 21:00. Igår klockan 19:30 levererades den till dörren, mindre än 24 timmar efter beställningen alltså. Det var nog den snabbaste leveransen jag någonsin fått. Stor ELOGE till Apohem, som jag aldrig hade hört talas om. Nu återstår bara att se hur länge den färgglada vågen kommer att stå ut med oss, design och/eller funktion ni vet;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag uppfattar det inte som en speciellt tråkig torsdag. Vädret är tråkigt, men det har det varit till och från det sista, lite varannandags så där.
Jag fick lite stämning då jag tittade på TV1 och körerna ute på västkusten, i solens dalande sken, hur vackert som helst både i natur och sångmässigt.

Den där gängbilden? Jag ser bara en BiB, troligen vitt vin. Och övriga? Minderåriga? Tja, bilden var tråkig förutom orange jackan då.

Badrumsvågen var desto mer färgstark!
Ha det så mysigt. Jag har som sagt myst med TV på avstånd. Och smarrig matanrättning av lax.

Paula sa...

Hej du glada kvinna med den fräcka vågen! Jag har frivilligt kastat mina all världens väg, officiellt har jag tappat bort dem i flytten...
Jag blir lika ledsen varje gång jag är på Vårdcentralen och dom tvingar mig att kliva upp där, och nästan full i skratt varje gång de ska mäta hur lång (kort) jag är. Känner mig som en skolflicka, haha.
Ja inte är det väder för utomhusaktiviteter, jag har börjat titta på en serie som heter Split på SVT, såg första säsongen när den gick på tv, nu streamar jag andra säsongen. Smarta advokater, hjärta och hjärna, bra skådisar. Me like! Trevlig Valborgshelg till dig och maken

Ditte sa...

Inte var detta en tråkig torsdag hos dig. Ja, möjligen att det var lite väl svalt och att den vita magnolian hade det kallt. Vinterkläder på valbirg här hemma är ju mer regel än undantag och de som är med på bild verkar ganska fulladdade även med tillbehör.
Grattis till nya vågen! Den ser helläcker ut. Och vilken snabb leverans. Läste om er gamla våg men kanske har den fått en släng av corona och vill vandra vidare. Den nya verkar färgmässigt betydligt piggare på alla sätt.

Ama de casa sa...

Vågar är DUMMA! Speciellt i dessa tider då man inte får röra sid som man vill. Men din är riktigt läcker! Snygg rackare :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Det var snabb leverans, verkligen. Minns att vi här i Spanien beställde något på kvällen och fick leverans vid 9-tiden på morgonen. Hoppas nu att vågen väger som den ska och att ni blir nöjda med både produkt och vikt.

tanthuset.blogg.se sa...

Du...den där vågen som visade samma vikt oavsett vad som vägdes....visade den lägre vikt än förväntat??? I så fall vill jag veta vilket fabrikat det är.... *frågar åt en vän*
Fast den randiga är ju häftig så nu måste jag kolla länken! Ha det så gott BP :D <3

Susjos sa...

Det brukar vara kallt på Valborg, och detta år är inget undantag, men annorlunda är det i år med inga majbrasor, fast vi brukar inte åka och titta på någon i alla fall!

Verkligen snygg färg på hans täckjacka, och färgerna på er nya våg, wow! Hoppas nu att den fungerar också!
Ha en fortsatt trevlig kväll!

KajsaLisa sa...

Dunjacka, precis som en valborg brukar vara har inget minne från något annat. Häftig våg och tack för länken.

Anki sa...

Ja, det är läge för vinterkläder fortfarande!
Snygg ny randig våg - här i huset finns faktiskt ingen ... det räcker att jag måste väga mig hos hjärtsjuksköterskan då och då ...
Vilken jättebild det blev i din högerkolumn ... undrar varför?
Ha en fin 1:a maj!

Äventyret framtiden sa...

Ja, nog krävs det varma kläder ännu. Långkalsongerna åker på varje dag under jeansen. Polotröja på det och så jacka, mössa och handskar. Men snart så får vi nog springa utan strumpor och skor igen. En månad till, kanske mindre. Jackan är tjusig, den orangea och vågen kul, riktigt kul. Jag skulle hänga upp den på väggen, tror jag, som en tavla.

Ha en fin första maj!

Anki sa...

Jag igen ... ändrade lite och så bra ... nu blir det ingen jättebild längre!

Gunnel sa...

Jag har också en liknande våg med många orange ränder. Det är en riktigt uppmuntrande våg......förutom när man tittar på siffrorna. Ha en fin 1:a maj.

LillaSyster sa...

Wow vilken färgklick! Me like =)

Guldkryckan sa...

Jo, lite kyligt är det ju, har ju jackan på igen sen ett par dagar på kneget, ett par dagar räckte det ju med en väst men men men...det blir som det blir.
Har ju en digital våg här som knappt används, den visar ju bara tresiffrigt, således fel på den ;)
Ha det fint nu Bp.


Carita Liljendahl sa...

En sådan fin våg!
Ja, kallt är det även här.
Det jag också reagerar på i bild två är "avståndet", dvs att de alla är så nära varandra.

Anni sa...

Läcker våg! Hoppas att den kommer att trivas hos er nu. Vi har en gammal analog våg som stod i den lägenhet vi flyttade till 1986. Den visar säkert inte rätt, men det är den vi vägt oss på sedan dess så vi ser skillnader i vikten - det är ju det viktigaste.