torsdag 16 april 2020

Tråktorsdag


Alternativ användning av piskstället för mattor.


Härligt att se andra i arbete. Men vilket tråkigt jobb att rensa rännan från vinterns löv och grus.

Ibland måste man ju ägna sig åt annat än balkonghäng, eller hur!? Det gjorde jag idag. Och eftersom det är Tråktorsdag bestämde jag mig att ta itu med saker som skulle passa in på temat, som till exempel klicka hem olika saker.

Veckohandling
Klickade hem ”veckohandlingen” hos den lokala ICA. Det gick (relativt) fort och allt levereras till dörren imorgon.

Apoteksvaror
Betydligt jobbigare blev det hos apotea.se. Har aldrig använt tjänsten, men det gick hur smidigt som helst så länge jag bara beställde receptfria produkter. De levereras till dörren på söndag. Mindre bra gick det för receptbelagda mediciner. Lyckades visserligen att klicka hem dom, men inte som hemleverans utan till utlämningsstället. Oooooops! Ja, man kan ju inte lyckas jämt.

Årsstämman med Microsoft Teams
Den kommande årsstämman för vår bostadsrättsförening är av förklarliga skäl inställd. Nu har maken och jag bara deltagit i mötet en enda gång under de 40 år vi bott här, men nu blev jag aningen intresserad. Läste nämligen att föreningen skulle göra det alla gör i dessa coronatider, nämligen ha ett videomöte via Microsoft Teams. Jaha! Medelåldern i området är 70 plus. Tror det kommer bli det minsta antalet deltagare sedan föreningen grundades 1967. Å formuläret jag skulle fylla i orkade jag inte med heller;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra men är dagsfärska. DS.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Tyckte det var kreativt av tjejerna att använda piskställningen till roligare saker än att piska mattor. Tristare var det nog för "blåsmannen". Men ett jobb är det förvisso.
Sicken tur du hade att det var tråktorsdag så att det blev lite trist också. Men å andra sidan så är det ju ganska kul att se om klicken tar hem det man beställt. Men det är ju helt ok att hämta receptvaror på ett utlämningsställe.
Kul med styrelsemöte Med Microsoft Teams. Antar att du kan koppla upp dig och lyssna. Annars kommer det väl ett protokoll.
Sammanfattningsvis var det inte en alltför tråkig torsdag alltså.

Geddfish ♥ sa...

Jag tycker nog inte du hade så värst tråkig torsdag! Tjejerna var ju hur fyndiga som helst i sin gympautövning, bravo där! Och han som blåste löv tyckte nog det var kul.Det är ju såna saker de hålls med här också. Plockar skräp och allmän puts, så det blir snyggt.

Du har det finfint som får ICA till dörren. Jag pratade med Willys, nej, centralt så förekommer det inte sånt, men de är väldigt duktiga på att leverera fina varor i luckan. Apotea.se har jag använt i flera år. Sällan jag tar mediciner där, men självklart, de behöver ju legitimation, så det blir utlämningsställe då. Övriga varor billigare och snabbast.

Ha det gott!

nalta norrland sa...

Hemleverans/utkörning har vårt ICA till dem som är sjuka, över 70 och så vidare... hur det funkar om Du är hyfsat pigg och inte över 70 har jag noll koll på.
Apoteket på nätet utnyttjar jag för receptfria varor då det faktiskt blir billigare. Aldrig testat receptmedicin då jag vill att min apotekare ska säga att det är okey.
Piskställning, ja jag har aldrig sett en sådan användas annat än till lek.
Tråktorsdag... ja jag kommer inte in i min blogg så jag kan blogga.

Emma, Sol som sol? sa...

Mattpiskarställen är perfekta gymredskap! Kan meddela att det var även kompisens mammas stora vävstol. Mamman höll inte med... Det mesta går att klänga och balansera på.

Lövblåsare. Avskyr dem. Spanjorerna älskar dem.

KajsaLisa sa...

Det är inte mycket som fungerar normalt nu, hörde om en seniorbostadsrättsförening där en släkting bor där man fick hem årsmöteshandlingarna i brevlådan, sen fick man kryssa i ja eller nej.
Lite torftigt men en nödlösning.

LillaSyster sa...

Men det syns var han har städat iallfall, även om själva jobbet att gå med lövblås i flera timmar säkert är urtråkigt. Jag brukar bli trött bara över att höra när grannen startar sin - gillar inte ljudet.
Smidigt att klicka hem sakerna. Apotea är något jag alltid använder då jag ska beställa apoteksvaror - fast de ha mycket annat också. Receptbelagda djurmediciner får man ända hem till dörren, lustigt att du inte fick dina mediciner. Apoteket gör ju reklam för att de sänder medicinerna ända hem till brevlådan - du får testa där nästa gång. Ååå barnen som klättar på mattställningen - kunde ju varit jag, älskade att klänga och hänga knäveck, snurra runt och göra en massa massa konster då jag var liten.....skulle lätt kunna hoppa upp och testa lite idag också=) Kul att du gillade bokmärket=) Ha en fin fredag!

Anki sa...

Tycker det ser ut som du haft en ganska trivsam dag - inte ett dugg tråkig! Jag minns att vi använde piskställningen till lek redan på min tid :)
Ha en fin fredag!

Gunnel sa...

Det här blev inget trcåktorsdagsinlägg för mig. Jag minns när jag var barn och vi snurrade runt på mattpiskställningen. Vilka härliga minnen det dök upp. Kram

Ama de casa sa...

Jag var avis på trädgårdslaget på Skansen som fick använda såna där lövblåsar. Vi djurvårdare hade stora ytor att ta hand om vi med, men vi fick nöja oss med krattor och sopar. Betydligt jobbigare! :-)

Vi klängde också i mattpiskställningar när jag var liten. Nuförtiden tror jag inte att det är nån bra idé... :-D

Paula sa...

Videomöte har jag aldrig deltagit i hemifrån, bara på den tiden man jobbade. Jag har inten kamera kopplad till datorn men, det är väl telefonledes man gör det? Jag fick ju uppmaningen att boka en läkartid på Min vård-appen när jag ramlade men skyllde på att jag inte gärna kunde visa baksida lår via en app! Egentligen ville jag bara inte...tycker det är opersonligt.
Fotterapeuten vi har hon har en mottagning i källarplanet på sitt hus och dessutom en mottagning på vårdcentralen. Jag hade typ 400 meter att gå hem till henne...
Ser livsfarligt ut med klättrande barn, minns hur pjåskig jag var när barnbarnen var små..

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Vi har sådan där mattgrej här utanför, hör ibland att den används, ja senast var efter elkaoset här för ett år sedan, men oftast bara står den där och ser bortglömd ut. Klart bättre det barnen använder den till :D.

Carita Liljendahl sa...

Tjejerna verkade inte ha det tråkigt ändå :-)