torsdag 23 april 2020

Tråktorsdag


Visst är det en riktigt rolig blandning av olika blommor och växter!? Totalt vildvuxet, sådant gillar jag skarpt.


Gissar att det är scillor...


Här ser ni att mattpiskställningarna på innergården inte bara används som gymnastikredskap. Observera den alternativa användningen av en flugsmälla - hahaha:-)

Vädermässigt var det då verkligen ingen tråktorsdag, tvärtom. Att två grannar och jag fikade på innergården var heller inte tråkigt, men att jag glömde ta ett foto på ”kalaset” är trist såklart, men man kan ju inte få allt här i livet.

Facebook på engelska
En sak som jag lagt märke till de senaste veckorna är att ett antal svenska FB-användare med endast de närmast sörjande som följare har börjat ”facebooka” på engelska. Har försökt se vitsen med det, men inte lyckats. Är skribenterna ute efter en internationell respons, var den nu ska komma ifrån? Vill de skryta med sina extremt begränsade engelskkunskaper, vilket bara är pinsamt? Har ni också lagt märke till det ”fenomenet”? Har ni en förklaring?

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.


De första två bilderna är inte tråkiga, men att piska mattor är väl en av de mest trista sysselsättningarna man kan ägna sig åt.

14 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Fina blommor och den sista är en av dina mitt i prickbilder på människor. Tack för länken.

nalta norrland sa...

Skakar förbryllat på huvudet åt Din kommentar om facebook på engelska... har icke fb så jag kan inte uttala mig.

Så stor växtlighet Ni redan har i 08a land.

Idag har jag fryst, det har varit gråmulet å trist.

Paula sa...

Äsch, försökte lägga in en länk till ett klipp där en idiot klättrar upp i tornet på fabriken här. Gick inte igenom utan fick meddelande: koden kan inte accepteras...jaja.
O nej, jag har inte sett några engelsk-språkiga fb-inlägg i mitt flöde. Kan det vara någon som klickat på översättningsknapp? annars verkar det ju totalt idiotiskt.
Piska mattor ja, när gjorde jag det senast. Jo, jag vet, inte i vintras men vintern innan, då piskade jag alla trasmattor i snön!

Geddfish ♥ sa...

Det var en underbar dag igår. Men jag är alltid frusen om huvudet och så cyklade jag ju. Dessutom blåser det från Vänern. Idag blev det ännu varmare. Satt med T-shirt på balkongen, det stekte så jag fick fälla ner markisen en aning.

Du visar också härliga blombilder och den där vid mattpiskan, den blev en rolig bild, haha!

Jag märker inte av fenomenet med engelska inlägg och kommentarer på FB. Språkövning? Så du har FB, det trodde jag inte. Jag jobbar med FB åt MOD, så det är nödvändigt.
God kväller.

Ditte sa...

Kändes ju som en otråkig torsdag. Blommor, fika på innergården, sol och värme. Ja, så klart då lite trist att du inte dokumenterade fikat på innergården. Men man kan inte alltid lyckas och alla vill inte vara med på bild.
Vad gäller Facebook på engelska så låter ju förfaringssättet trist och kvalar helt klart in en tråktorsdag- Nu har jag inte "Ansiktsboken" så jag kan inte annat än instämma i dina tankar. Då på avstånd.

Emma, Sol som sol? sa...

Mahonian ser ut att trivas med sina gula blomster och blanka gröna blad. Den kommer få blå bär sedan, ätbara faktiskt.

De små blå blommorna med sina små blanka blad i långa revor är vintergröna, vinca.

Nu har jag sagt det och nu har du glömt det. 😂

Ibland funderar jag på att skriva på engelska på bloggen (för at nå fler om byråkrati, skola osv i Spanien men även för släkten i Serbien) men inser att det skulle inte fungera. Nog för att jag kan göra mig förstådd men texten skulle falla platt, jag som tycker att det är kul att vrida och vända på ord och språk ibland. Det skulle inte bli samma sak. Så att skriva hem till svenska familjen på engelska, nej det förstår jag inte.

Klimakteriehäxan sa...

Blommor är nåt att glädjas åt. Hoppas du läste om humlorna hos mig i dag!

LillaSyster sa...

Svar på blommorna har du redan fått =) Jag lever ett bra liv utan FB. Torsdagen var allt annat än tråkig. Nu kör vi fredag =) Ha en trevlig dag!

Anki sa...

Ingen tråkig torsdag den här veckan heller ... förutom det där med FB då - men där är jag så sällan att jag inte skulle lägga märke till om någon skriver på engelska ...
Blommorna fick du svar om ... så jag ska inte upprepa ...
Ha en fin fredag!
Svar: Calle och Lina klarar sig utan min hjälp och skulle säkert gjort det förut också, men som farmor ställer man gärna upp om det behövs - nu får de ta ledigt från jobbet när någon av pojkarna måste vara hemma p.g.a. sjukdom ...

Gunnel sa...

Jag har alltid irriterat mig på att en del pratar med hälften engelska ord, som de inte vet vad de betyder för de passar inte in i sammanhanget. Då är det Facebooks tur att drabbas nu, tydligen. Piska mattor har jag inte gjort på flera decennier och saknar det inte. Kram

Ama de casa sa...

Vad bra att mattpiskandet också får förekomma där på ställningen :-) För många år sen tog vi upp mattorna på taket och piskade dom. Då blev vi tillsagda av presidentskan (i föreningen alltså) att så fick vi inte göra. För henne gick det bra, men det var nån annan som hade klagat. Jojo. Tror vad jag vill om det, tror att det bara var hon som kunde ha sett oss :-D
Nåja. Nu slipper jag piska mattor i alla fall :-)

Engelska på fejjan? Nja, jag ser nog mer spanska (av det lilla jag tittar där). Fast mest svenska :-)

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Haha det där med Facebook och skriva på engelska känns mest galet :-p. Jag har inte sett det själv, men har överlag svårt för engelska när svenskar använder det av sig utan egentligen mening. För mig är det helt meningslöst att skriva på engelska om man inte har 50% engelsktalande vänner på facebook då. I sådant fall kan det vara förlåtet ;).

tanthuset.blogg.se sa...

Piska mattor med en flugsmälla???? Såååå roligt är det väl ändå inte....och sååååå gott om tid för mattpiskning har då inte jag! Tror inte ens att det hjälper :D
Härliga men absolut inte tråkiga bilder på växterna, den blå tror jag är en vintergröna men jag kan ha fel, det har jag haft förut!
Det där facebookfenomenet har jag bara sett hos min kusin....men det beror nog på att hon bor i Tasmanien ;)
Hoppas du får en fin fredag, BP!

Anni sa...

Va?! Du är väl inte på Facebook?! Har du fallit till föga? Jag har bara två vänner som skriver på engelska, en bor i Amerikat och en har massor av ungerska släktingar (varför de inte kan använda översättningsfunktionen som finns vet jag inte).
Växterna har du fått svar på. Mahonian på första bilden är alltså en enda växt, inte flera olika. Pappa gjorde sylt av bären förra året och säger att den är god till kötträtter eftersom den är lite bitter i smaken. Jag har inte ens öppnat burken jag fick av honom! Mina bär får sitta kvar till koltrastarna.