fredag 1 maj 2020

Fem en fredag: Vecka 18 – ”Utrymme”


Mitt "extrarum" - balkongen. Dock inget balkonghäng där idag. Typiskt första-maj-väder med regn och rusk.

1. Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme?
Vi har så mycket förvaringsutrymme att det räcker och blir över. Ju större utrymme, ju mera (skräp) samlar man på sig.

2. Vad skulle du göra med en större bostad?
Skulle inte vilja ha en större bostad. Om jag ska vara ärlig så skulle vi lätt klara oss med en tvåa istället för nuvarande fyra. Men då måste man ju flytta, och vem orkar med det;-)

3. Skulle du hellre ha större kök eller badrum?
Köket är alldeles för stort som det är. Men badrummet skulle kunna vara några kvadratmeter större. Och så vore det inte så dumt med ett fönster.

4. Vad skulle du göra med ett större sovrum?
Storleken på vårt sovrum är perfekt som det är.

5. I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma?
I hobbyrummet där datorn står. Har man en blogg så har man;-) Balkongen är visserligen inget rum, men under sommaren spenderar jag nog större delen av dagen/kvällen just där.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

20 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

balkong eller altan är bra - min 88-åriga mors oas där hon odlat tomater alla år, räckt även till oss.

Geddfish ♥ sa...

Huvudsaken man är nöjd, annars får man göra något åt det.
Er balkong är ju suverän. Varmare än min, den läar nog mer. Så snyggt ni har där. Färgglatt.
Tråkväder idag, men inte ovanligt en sån här helg.
Trevlig 1 maj!

LillaSyster sa...

Jag läser att du är nöjd med tillvaron =) Typiskt första majväder här också. Ha en bra fredagskväll!

Ama de casa sa...

Vi har ju inte så stort och i lägenheten är det dåligt med förvaring. Men vi har ju ett stort garage med plats för både bil (verkar vara ovanligt) och grejer, så nog har vi samlat på oss på tok för många grejer där, trots att jag inte riktigt vill erkänna det :-)

Jag skulle dock vilja ha ett större kök så jag åtminstone fick plats med en diskmaskin utan att ge avkall på dom skåputrymmen (och tvättmaskin) som finns där.

Er balkong är jättefin! Vår terrass har verkligen varit ett andningshål under dessa karantänsveckor som har varit. Tack och lov för den!

Ha en fin förstamaj-kväll! :-)

Paula sa...

Jag bara älskar dina pigga balkongmöbler, men vad är det för pusselbit på bordet?
Du kör med stationär dator? Det gör jag o den tar en himla massa plats med hårddiskar och separatatangentbord och högtalare osv. Inte kul att ha mitt i vardagsrummet, men men.
Jag har aldrig haft ett för stort kök, ja bortsett från restaurangköket då, hihi. Men det var nog alldeles lagom för den verksamhet vi hade. Däremot inte så skoj o gå in där på mornarna för att koka kaffe åt sig själv, vi hade inget eget kök...
Har du sol på balkongen hela dagen? Jag har uteplatsen mot norr så solen ser jag där bara på morgonen, perfekt varma sommardagar...

Susjos sa...

Härligt med balkong, det är nästan ett måste när man bor i lägenhet, ja gär så tacksam att vi har balkongen, men jag saknade vår uteplats länge och väl.
Så fin ni har det på er balkong, dina färger också så klart!
Håller med dig om utrymme, ju mer utrymme, ju mer samlar man på sig!
Nu mot jobbet!
Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Balkong är ju ett måste om man bor i lägenhet, så jag förstår att du trivs där.... vi har vår altan som vi älskar.
Att flytta...nej gud så jobbigt!! Mina sista tre flyttar har jag sagt att nu är det klart, ska jag ut så får jag bäras ut med fötterna före!! Men jag lever än...är det ett tecken en till flytt, tro?? Nä, nu är det nog
Ha en toppenkväll nu BP <3

Paula sa...

Ahaa, ja ja undrar när min gamla dator tar sin sista suck, för sen blir det ingen mer stationär. De finns väl knappt längre att köpa! Men, det blir ett äventyr med en laptop då jag aldrig använt en dylik. Men, av utrymmesskäl skulle det vara välkommet, jag skulle få mer plats i vardagsrummet. Visst skulle jag kunna ha datorn i sovrummet, men jag vill ju kunna ha teven på samtidigt, haha Multitasking vettdu! Jag jag får väl kila över o låna halva ditt kök när jag får gäster, men var ska vi då sitta? Inte i mitt kök i alla fall...:D

Ditte sa...

Så snygga dynorna är! Verkligen! Och de både piggar och lyser upp. Nej, inget balkonghäng idag. Jag är glad att jag kom ut på förmiddagen för det är inte så vanligt. Idag var jag ute redan vid 10-tiden.
Kul att läsa dina svar på frågorna och jag har ju redan tidigare förstått att ni trivs och det är ju så viktigt.

Mrs Calloway sa...

balkongen ser jättefin ut. vi har altan och där tillbringar jag gärna så mycken tid som möjligt gärna med en bok. flyttar tar på krafterna men kan också vara ett mycket effektivt sätt att verkligen rensa ut

Bokdamen sa...

Låter som du är ganska nöjd och det är ett pluss. Finns oftast något en vill ändra på, men i det stora hela är jag nöjd. Rensning skulle jag behöva bli bättre på.

Emma, Sol som sol? sa...

Titta så fina dina nya dynor är! Förstår att det är härligt men det skulle inte skada med lite grönt... 😜

Anki sa...

Härligt färgglatt på din balkong ... snyggt!
Så bra att ni är nöjda med er bostad ... låter som den perfekta lägenheten - ja, förutom badrummet då :)

Äventyret framtiden sa...

Det där extrarummet, balkongen, är guld värt!
Du kommer dig ut även om du inte går ut, man har sitt sommarställe och kan njuta av livet på ett annat sätt med balkong. Jag vet, för jag har också bott i lägenhet, både med balkong och utan balkong. Med balkong var det bästa förstås.
Precis som du säger så klarar man sig bra med mindre än man oftast har men då måste man ju flytta och vem orkar med det?
Ha en fin lördag BP!

Guldkryckan sa...

Här har vi ju ännu toaletten för sig och badrummet för sig, man får backa in på toaletten nästan för "vissa" aktiviteter där ;)

Vårt kök är också lite för "smalt" fast jag tror det nog mer handlar om att vi har blivit mer "ovala" under de 16 år vi bott här.
Men visst hade vi hellre byggt om lägenheten till en tvåa så fler kunnat sitta fler i köket.
1967 var en annan tid under byggandet av miljonprogrammet när det gäller bostädernas planering.

Ha det fint nu Bp.

Margareta sa...

Nu sitter jag här i stugan och fryser, ute har det kommit snö på morgonen, sedan regn och mot lunchtid kändes det som isbitar som slog mot mig. Bäst att hålla sig inomhus och vad är då bättre än att sätta sig och läsa lite blogg hos dig, det ger många svar men hinner glömma allt jag skulle skriva medan jag skriver.

Förråd, där håller jag verkligen med dig ju fler desto mer skräp sedan skulle jag ibland önska mig ett större boende, har ingen fyra utan en trea. Eller vi har för mycket skräp hemma!

Älskar din våg eller min svärdotter skulle absolut älska den ännu mer - ska gå in på Apohem och kolla, beställer kanske en till henne. Du och hon har absolut något gemensamt -orange, det gröna och lite andra färger även om hon även gillar rosa. =) vilket jag vill minnas att du inte gör.


Vilken underbar människa på din butik som skriver detta fina meddelande, hon kan verkligen sin service.

Sambon började spela boule i höstas och nu går det inte, vi har snö kvar och inomhusbanorna är stängda sedan missade han en del när vi var nere i Spanien i slutet av förra året - men han har nu ett datum han längtar till. =) Det gäller bara att hålla avstånd.

Som svar på din kommentar hos mig:
Ja, det var verkligen inte igår och jag önskar verkligen att jag hade din fantastiska förmåga och kreativitet för det är så kul att skriva. Mamma såg ganska ung ut, men denna bild är när hon var ungefär 73 skulle jag tro. Att det blir Luleå är givet, han har nog inget val med tanke på fadern, farbror och bonusfarfar - farfadern hejar på ett västkustskt lag som vi inte ska nämna namnet på. =) Kursen var bra men något hände och jag fick annat i huvudet och allt glöms bort. Vi har klarat oss ännu från Covid-19 men håller tydliga avstånd vilket gör att Ted bara får vara med oss utomhus och på avstånd, så ledsamt. Men sambon framförallt tillhör ju en riskgrupp så vi är noga med detta.

Hoppas att ni också klarar er från detta elände -som känns som en läst dörr till verkligheten.

Karoleen sa...

Visst är det så att man samlar mer desto mer förvaring man har! Galet i-landsproblem😉 härligt att vara nöjd med boendet, jag tycker ändå att det känns som att det är skönt att ha lite yta istället för att nöja sig med mindre. Jag skulle bli tokig i en etta eller tvåa, behöver att kunna byta rum ibland 😉

Anni sa...

Härligt färgsprakande balkong - den skulle du kanske vilja att den var lite större? Imorgon kan du njuta där ute!

Musikanta sa...

Du är nog den första av fredagsbloggarna som inte vill ha ett större kök :-). Jag skulle nog ha svårt att klara mig på mindre yta än den vi har nu. Vi fyller upp alla rum i huset. Möjligen skulle jag kunna vara utan det stora vardagsrummet men då skulle inte flygeln få plats någonstans. Dessutom skulle vi inte har råd att flytta eftersom lägenheterna nu för tiden är så dyra. Så är jag också oändligt tacksam över att jag har ett eget arbetsrum.
Ingrid

Carita Liljendahl sa...

Kul med dessa svar som gör att man lär känna bloggarvänner.
Balkongvyn känner jag igen från det då svärföräldrarna bodde i Grindtorp.
Vi tänker lika om utrymme, behöver inte mer för förvaring, är nöjda där vi bor :-) Och köket hos svärföräldrarna var också stort, långsmalt.