onsdag 13 maj 2020

Onsdagsmix med senaste inköp och matlista


Dagens "dammsugarkonst". Joan Miró skulle inte bli avundsjuk här;-)

Idag lägger jag bara upp en enda bild, och den är absolut inget att hurra för. Det har nämligen regnat hela dagen till klockan 17:30, där alla moln försvann och byttes ut mot en klarblå himmel. Det var så dags det. Hade solen skinit hela dagen hade jag knappast dragit fram snabeldraken. Men dess sladd kan man åtminstone leka med;-)

Inköp
Orsakullen vill veta vad mitt senaste inköpt bestod av. Jo, förutom mat, dryck, en ny badrumsvåg och annat smått och gott har jag faktiskt köpt en ny pocketkamera som jag inte har fått hem än. Min gamla Sonny har nämligen drabbats av ”zoomhicka”. Dessutom envisas "han" med att ta stående bilder trots att jag tagit liggande foton. Men efter fem år och drygt 35 000 bilder så förstår jag att "han" är trött på mig.

Matlista
En veckomatsedel har jag/vi aldrig gjort. Tycker det är så tråkigt och så är man låst. Är ingen planerare utan en utpräglad spontanätare. "Dagssuget" får avgöra helt enkelt.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag spontan åt pizza idag på lunchen....mmm vad gott det var och var glad pizzabagaren var! Vi var 3 kunder totalt på pizzerian mitt i lunchrusningen. Jag hoppas att företaget överlever. Draken har varit framme här också nu ikväll.

nalta norrland sa...

Matlista/veckoplanering har jag försökt med flertal gånger men efter allt från tredje dan fram till två veckors plikttroget följande det planerade har jag gett upp.
Jag är inte sån... jag orkar inte ;-)

Idag hade vi kunnat äta lax men så kände jag att det skulle vara gott med hemtrillade köttfärsbiffar så ja då gjorde jag det :)

Du har så rätt när Du kommenterar att bra dagar är det ont om.

Geddfish ♥ sa...

Snabeldraken bor för det mesta i städskåpet. Min rygg gillar inte den. Däremot går det bättre med skaftet, så det kör jag som oftast (blir inget sladdfoto då ;) )

Jag försöker veckoplanera mina inköp så att jag har det mesta hemma. Således kan jag improvisera varje dag om jag vill. Idag gjorde jag en linsgryta med stekt köttfärs, mums, gäller att krydda gott.

Idag hade jag en superdag. Balcony the whole day! Nja, nästan, sen cyklade jag ut. Jag snöt solen, fast det var kallt.
Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Bedrövligt väder idag. Och dessutom kallt och blåsigt till det snöblandade regnet. Isande kallt! Här kom solen klockan 17 och som ett trollslag var allt blått och fint. Men inte direkt varmt, +5.
Har varit på vift idag, men maken motionerade snabeldraken. Men inte lekte han med sladden och fick till en snygg bild.
Kul med en ny kamera. Grattis! Och visst finns det skäl att byta ut din gamla Sony om den är trött och efter så hårt jobb kan den behöva pensioneras.
Vad gäller veckomatsedel så har vi alltid mat hemma för en 10 dagar men dagsformen får avgöra.Ibland hämtar vi hem mat och äter även en rejäl lunch ute så detaljplaneringen avstår vi också.

nalta norrland sa...

svar Jag tänkte faktiskt när jag tog den sista bilden att yes det finns ju ingen snö här 😁
Annars så är det snödrivor och kvarblivande snö överallt där det är mer skugga ⛄️ som det känns just nu får vi vara glada om snön är borta till midsommar 😜
Jag går faktiskt i min vinterjacka då jag är ute med 🐕 fryser typ ihjäl annars 😞
Jag har bytt mina icebugs mot ett par waking 👞 ett par rejäla gåing outdoor skor som är vattentäta

Susjos sa...

Vi gav upp idag och lämnade stugan, fy farao viket väder! Lagom när vi kom till Solna så sken solen igen, haha!
Va kul med en ny kamera!
Å jag är som dej, matlistor har vi nämligen inte heller, är inte så planerande!Spontanätare var ett bra ord, haha!
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Fyyyy! Dammsugare! Skulle visserligen också behöva städa.
Grattis till den kommande kameran.
Har väldigt svårt att planera eller ens komma på, brukar komma på något när man MÅSTE. Himla tråkigt det med. Önskar jag kunde ha listor.

tanthuset.blogg.se sa...

Zoomhicka??? Aha, där fick jag en diagnos på en av min kameras åkommor!!! Funderar på att köpa en ny men...jag funderar vidare :)
Jag och dammsugaren är inte kompisar, däremot har den nåt fuffens ihop med syster men jag bryr mig inte, låt dom hållas!!
Ha det så gott nu BP, var rädd om dig!

Paula sa...

Hej! Nej ibland har man inte mycket foto-objekt att ta till, i synnerhet när man håller sig inomhus och inga nya filminspelningar är på G. Dammsugaren blir jag aldrig kompis med. Har aldrig haft en som jag är riktigt nöjd med, kan det bero på alla pälsdjur som bor med mig? Allt pälsludd som samlas i borsten o täpper till.
Kul med ny kamera! Valde du samma märke? Jag kör ju samma för att slippa lära så mycket nytt, men det finns förmodligen mycket bättre. En prisfråga också förstås.

Klimakteriehäxan sa...

Spontanätare är vi allihopa!!! I dag tonfisk. Så gott.

Klimakteriehäxan sa...

PS så du plåtar alltså mest med kamera? Jag gjorde länge det, men numera kommer jag rätt bra överens med mobilkameran (vilket jag inte gjorde till en början). Fast jag har en liten Canon Ixus jag är väldigt nöjd med, tar den om jag tror att jag ska fotografera mycket.

Paula sa...

Hej, jag har ju sett dina foton från boule-spelarna. Vi har boulebana i byn, jag har bara själv inte börjat spela. Men idag resonerade man som så, att man ändå står rätt nära varandra, dessutom använder man samma klot så man borde då använda handskar också. Så man beslöt att boule också skulle pausa... Själv hade jag ingen åsikt för jag känner inget sug att börja spela..

Anki sa...

Vädret är ju inte det bästa, men idag skiner solen här i alla fall :)
Ha en bra torsdag - själv ska jag på utflykt :)

Ama de casa sa...

Snygg konst där :-D

Men oj vad du sliter ut kameror... Du måste vara mer försiktig med dom! ;-)
(Min nuvarande innehar nog världsrekord i livslängd hos mig. Den funkar fortfarande men det skramlar lite om den om man skakar på den ).

Guldkryckan sa...

Ny kamera är ju inte fel alls, och en behändig sådan är ju inte fel det heller ;)
Matsedel har vi aldrig haft, vi köpte en "matkasse" några gånger från "lina" men det var så trist att vi lade ner det, även om det kan ge inspiration så kan det bli jäkligt trist också.

SV: Nä, jag sitter inte "löst" på kneget, kanske det som är själva "grejen"...jobba där tills pension finns nog inte på kartan, 8 år är ju ändå 8 år.

Ha det bäst nu.

Mias Mix sa...

Fick titta lite på bilden innan jag såg vad det var :) När vi flyttade till lägenheten köpte vi en robotdammsugare. Han heter Holger och är toppen! Dammsuger bara med riktiga dammsugaren nån gång ibland i städskåpet, i skoskåpet mm, där Holger inte trivs :) Kan verkligen rekommendera.
Vad roligt med en ny kamera. Hoppas ni kommer trivas bra ihop.
Jag har försökt med veckoplanering men det håller aldrig eftersom jag också vill äta det jag är sugen på samt att jag försöker äta rester när det blir över så jag inte behöver slänga nåt.
Ha det gott!

Herr Nilssons Fru sa...

Jag tittade länge på bilden utan att fatta att de var en sladd.
Högst ovanligt motiv 😊
En ny kamera ja har din gamla tjänstgjort med så många bilder har den all rätt att få gå i träda. Ge den en mjuk o skön plats i någon låda, eller så.
Grattis till din nya, hoppas den är bra. Själv har jag lagt min kamera i en låda, där har den legat i flera år, jag fotograferar bara med mobilen och är helnöjd med de bilderna.
Jag har en lapp jag skriver upp sånt på som jag absolut inte får glömma när jag ska handla, typ basvaror som börja ta slut. När de är dags att handla tar jag en bild på lappen så jag säkert har den med, för telefon glömmer jag sällan.
För övrigt handlar jag som du, lite på måfå vad dagen bjuder på.

Kramiz

Äventyret framtiden sa...

Ett spännande motiv bjuder du på. Jag funderade hela huvudet runt som man säger här ..men såg förstås så småningom vad det hela handlade om.
Min kamera har också börjat få hosta,men så krakar den upp sig igen tills den får hosta igen. Jag har en i reserv om så skulle behövas. Mitt i allt så ger kameran upp andan, man vet aldrig.

byblixtra sa...

Gillar din dammsugarkonst! :-)
Kul att du förevigade den för den här häftig!