måndag 11 maj 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”

Det var en väldigt glad måndag, även om de två första bilderna kanske säger nåt helt annat. Även veckan som gått kan jag inte klaga på. Det jag njutit av mest är faktiskt vädret (undantag igår) och filminspelningen på innergården. Inspelningen gällde förresten en reklamfilm för IKEA. Det ska faktiskt bli riktigt roligt att se resultatet så småningom.

Sopcontainer
På väg till förvaltningskontoret såg det ut så här idag. HSB hade ställt upp en container för grovsopor under helgen. Och när den var full, ja då slänger man sakerna på marken - såklart. En ny container kom strax efter jag tagit kortet, och det tog en av fastighetsskötarna en halvtimme att släpa soporna in i containern. Tur att vi väntade till idag med att slänga våra ”bidrag”. För inte hade vi orkat släpa tillbaks allt till lägenheten om containern hade varit full.


El- och elektronikavfall
Konstigt nog var containern för el- och elektronikavfall bara halvfull. Vi såg dock till att den fylldes på ordentligt. Så skönt att bli av med en massa skräp.


Träd med konstiga löv
Att vi har en massa olika träd på innergården vet ni ju vid det här laget. Det här trädet har jättekonstiga stora löv i en väldigt ljusgrön nästan turkos färg. Är öppen för förslag på ”ras”.


Emelie
Häromveckan var det Matilda som gjorde min dag. Idag var det Emelies tur. Jag pratar alltså om hemleveransen från min älskade ICA. Det är helt otroligt så omtänksamma tjejerna och killarna är där. Emelie hade skrivit två lappar med förklaringar hur hon hade tänkt. Jag kan bara säga att hennes funderingar hade kunnat vara mina egna;-) Och hälsningen den värmde. Nästan att jag känner mig utvald:-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Annette har startat “Veckans” bästa”.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jamen, det var ju bara glädjeskutt, säger jag såhär spontant! <3 visst blir man glad!
Ja, vår gårds lilla sopavlämning i hemlighet en lördagskväll var ju inget mot era *skratt*
Man ska inte göra så, även om snälla fastighetsskötare fixar till det. För min del och till mitt försvar, är om jag vore tvungen, så har jag ingen bil att frakta bort stora sorteringar i.
Glad måndag!

Susjos sa...

Å så glad jag blir av dina fina personliga meddelanden från ICA, det är service det! Mathem är inte lika personliga kan jag säga!
Så skön att få containrar uppställda för grovsopor, mindre kul är att folk lägger grejer på marken när det blir fullt!
Ha en bra start på veckan, men nog önskar man att det kunde komma lite värme?

Ditte sa...

Tycker också att det varit en riktigt bra måndag och förra veckans vackra väder var liksom kvar i minnet. Ja, utom direkt igår då.Fint idag med kallt.
Vilket rart meddelande från Emelie på ICA. Verkligen personligt och det gör ju att man mer än gärna handlar här.
Har förstått att fastigheter ofta beställer för få container när det är dags och är det då stora hus med många boende så fylls de ju lätt. Och inte orkar man släpa saker fram och tillbaka. Bra jobbat av er fastighetsskötare tycker jag.

Aha , det var en reklamfilm för IKEA som spelades in. Då får jag hålla utkik efter den.
Vad gäller träden kan jag tyvärr inte var till hjälp.

Paula sa...

Du ska känna dig utvald, du är en av butikens absoluta höjdarkunder. Därför att du är nöjd och du talar om det för andra, så att ordet sprider sig!
Ikea-reklam, ja men då får vi ju alla ta del av filmen, kul! Här måste ha släp o bil om vi vill bli av med stora grejer på återvinningen.
Jo förresten, funderade på din reaktion att man utnyttjar oss pensionärer för att städa, jag fick bekräftat att vår förening får betalt med en rundlig summa av kommunen som ersättning. Så vi tjänar faktiskt pengar på att vi gör en insats. win-win mao.

Emma, Sol som sol? sa...

Att det var för Ikea var lite otippat. Men kul!

Sopcontainrar, ja det är verkligen ett kapitel för sig. Skönt att ni har tömt lite i elektroniken.

Ama de casa sa...

Kul att det var IKEA - hoppas att den reklamfilmen även kommer att visas på nätet. Haha! Trodde väl aldrig att jag skulle önska att få se en reklamfilm :-)

Jösses hur det såg ut där med alla grovsopor som inte rymdes i containern!

Döm verkar vara otroligt gulliga på din ICA-affär :-)

Det där trädet... Kan det vara en hassel? Förmodligen inte :-D

KajsaLisa sa...

Visst är det en speciell känsla att kasta bort saker, känns befriande.

nalta norrland sa...

Det ska tydligen vara bra för ens mående att rensa och slänga saker man inte längre har behov av... men att kasta skräpet var som helst på icke rätt plats kan väl inte göra någon människa mer lycklig ;-)
Tur Er fastighetsskötare ordnade upp å det kom en ny container.
Elprylar som borde kasseras har vi oxå... men vi får väl se när de hamnar på "tippen".

Herr Nilssons Fru sa...

Ikea film - då finns de ju stor chans att vi alla får se den. Kul. Kommer alltid tänka på dig när de visas sedan.
Visst är de konstigt att folk slänger saker hej vilt. Bedrövligt. De är ju inte lite heller de lyckas få ihop i din hör. Rundan vi går på jobbet på lunchen passerar vi en miljöstation, där slänger folk skiten utanför om det är stängt. Man kan ju inte kolla upp öppettider och vänta, verkar som de kommer dit nattetid, de har liksom öppet hela dagarna. De finns folk till allt.

Om bladen på trädet varit lite, lite mörkare hade jag sagt Bok, men nu vet jag inte. Jag är urdålig på träd och idag finns de ju hur många sorter som helst. Synd bara att inte palmer klarar sig här, de hade jag vilat ha på soldäck.

De verkar verkligen vara måna om sina kunder i din affär. Man blir ju varm i hela kroppen när man ser alla fina lappar du får med varorna. Guld !!

Kramiz o go tisdag

Äventyret framtiden sa...

Små personliga hälsningar av det slaget du får från Ica, kan göra vilken dag som helst till en solskensdag. Mera sånt åt folket.
Däremot förstår jag mig inte alls på folk som bara slänger grejer omkring sig som de gör och låter någon annan ta hand om skräpet. Skulle det ens vara samlat på ett och samma ställe så var det mycket bättre. Nå, det är som det men beklagligt är det.
Ha en fin tisdag BP!

Eva sa...

Det verkar alltid vara grejer på gång på eran gård! Från filminspelningar, boulematcher och containerfyllningar. Du behöver ju bara ställa dig på balkongen med kameran så har du ett inlägg klart. Alltid lika intressant och underhållande. Skulle också behöva en container att kasta skräp i. Jättetrevlig ICA-hjälp ni får. Den avundas jag dig verkligen.

Anni sa...

Vilken lyx att få slänga grovsopor på gården (ja, i en container då förstås!) Här får vi åka till tippen och det är uppenbarligen ett sant corona-nöje med tanke på köerna. Alla verkar röja just nu!
Trädet kan jag inte hjälpa dig med, men snyggt är det!

Christian sa...

Ja tänk vad folk slänger grejor, tror de har för lite å göra just nu i dessa coronatider...

Carita Liljendahl sa...

Nej men himmel och pannkaka säger jag!
Som det ser ut!
Men det tömdes väl sedan och blev en glad måndag :-D