måndag 18 maj 2020

”Glad måndag” och ”Veckans bästa”


Några av er trodde i fredags att jag hade en metallfågel i skålen på vågen. Nog har jag en livlig fantasi, men jag ser då ingen pippi. Det är två glada grodor som står där.


Sju plusgrader och fika på innergården - med vinterkläderna på.


Alltid roligt att se andra i arbete;-)

Rubriker
Visst blir man glad över när en kändis som till och med jag vet vem det är åker dit för köp av vissa tjänster i en lägenhet på fashionabla Östermalm. Han lär inte vara den första och långt ifrån den sista som köper liknande tjänster. Det jag är mest ”glad” över är dock att Corona-rubrikerna har ersatts med det senaste nytt om hur kungen av Kungsan som byggde ett affärsimperium åkte fast. Ungefär som att byta ut pest mot kolera.

Skaka tass
Presenterade en kompis för en jättetrevlig 70-plus granne i fredags. Trodde i min enfald att de skulle hälsa på varandra med armbågarna respektive fötterna. Icke! De skakade tass. – Men så får man väl inte göra just nu, utbrast jag. - Jo, det får man skrattade grannen och log mot den 1,95 meter långa (i hennes ögon skitsnygga) vältränade killen. Blev faktiskt glad över hennes spontana agerande, men hoppas att hon spritade händerna efteråt.

Överraskning på onsdag
Klickade hem nåt jätteroligt i lördags kväll. Fick precis ett meddelande om att DHL levererar det till dörren redan imorgon. Otroligt snabbt. Vad det är får ni veta på onsdag.

Balkonghäng
12 grader och mestadels sol idag. Tre lager kläder räckte för att spendera större delen av eftermiddagen på balkongen.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Annette håller i “Veckans” bästa”.

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra.

18 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Han påstår att det var första gången han gjorde det. Ha ha, sån otur att man åker dit då har ingen. Kul grodor trodde det var en konservöppnare först.
Det verkar mysigt att jobb på din gård, ser lugnt ut på något sätt.

Ama de casa sa...

Vilka härligt glada grodor! :-D (Kul också att Emma hade fel för en gångs skull, men berätta inte för henne att jag sagt det ;-) )

Haha! Visst blir man extra nojig i dessa tider. Första gången jag såg en som vandrade på stranden höll hjärtat typ på att stanna, sen såg jag att så fick man faktiskt göra, bara man inte satte sig ned och solade eller nöjesbadade. Man blir lite knäpp...

Men... Jag gillar inte klipphängare! Nu måste jag gissa i flera dagar ju...

Ditte sa...

Vilka läckra grodor! Kul att du visade en närbild på dem och jag antar att du skapat dem.
Trevligt med fika på gården men jag förstår att tjockare kläder var på.Var ute och gick 8 km idag och i lä var det skönt och det var jacka av, men när vinden låg på blev det genast jacka på.
Ja, rubrikerna har bytts ut. Men det blir snart nya. Idag var det en polis som åkte fast. Men inte så känd så kanske mindre rubriker. Men jag fattar inte att det är tillåtet att sälja sex för det förutsätter ju köpare. Och nej, jag försvarar absolut inte Paulo Robertos sexköp och absolut inga andras heller. Men rubriker skapade ju även Geijer, justitieminister på sin tid, som tillsammans med höga politiker sig åt liknande på 70-talet.

Skaka tass har jag kommit ihåg att låta bli. Men det är ju lätt att glömma bort att komma ihåg.
Spännande att få veta vad du klickat hem. Kul!

Här blev det frukost och lunch på balkongen men vi övergav den för utevistelse med promenad och "pitstop".

Så sammanfattningsvis alltså en bra måndag.


Susjos sa...

Jag svettades på balkongen idag, öppnade upp halva inglasningen, ingen blåst men varm skön sol, ja ett tag i alla fall, sen blev det molnigt, då åkte inglasningen igen!
Ja, Paulo Roberto, visst är det bedrövligt. Vad ska man säga! Man blir inte förvånad längre av vad människor kan göra.
Läste nånstans att en butik gav bort hans glass ( han har ju sitt kända märke med italiensk mat och visst glass också?) i utbyte mot att kunderna swishade pengar till föreningen Talita som hjälper kvinnor ut ur prostitution, en del kunder ville inte ens ha glassen, men ville ändå ge pengar till Talita, fint va?
Nu blir jag väldigt nyfiken på vad du beställt hem, väntar med spänning!
Kram

LillaSyster sa...

Jag har ju också en sådan där galet glad groda, den står på byrån i sovrummet! Hmm undra om det är en pippi på gång? Jo en jobbar och två som tittar på.....såg det idag på min morgonpromenad en kille som verkligen slet med att få upp en tung platta från marken och två som står med händerna i byxfickorna och tittar på. (Den ena var väl ägaren till plattan och det andra en kollega till han som slet) Jag begriper mig inte på folk..... behöver någon ett handtag så får man väl rycka in för sjutton gubbar. Ha det gott!

nalta norrland sa...

Gillar grodan <3 <3 är svag för sånna go bitar :D

Solen och värmen lyser med sin frånvaro... snö och till å med regn har vi fått stå ut med idag, var ju på första hundträningen med Teddy å jag nästan saknade vinterjackan.

Pablo Roberto ja han gjorde inte bara en pudel utan minst en hel kennel ;-) kanske har man rätt att göra dumma grejjer när man är kändis ;-) men vars tog de övriga vägen å varför inte lägga upp deras identitet...

Geddfish ♥ sa...

Mysgrodor på vågen!
Livat på din gård som vanligt! Jo, jag tittade på två manliga fastighetsskötare som lade dit ny jord kring hängbjörkarna och kvinnliga fastighetsskötaren hon plockade skräp och gjorde fint. Grannen plockade med sin elcykel...

Illa med Paolo, rent förskräckligt vilken liten hjärna som rymdes där, den satt väl på fel ställe.

Rätt skapligt väder, blev en del balkonghäng.

Paula sa...

Underfundiga galna grodor! Vi var 8 stycken gamla själar på tipspromenaden idag, egentligen inte ett dugg förvånande då vi ju deklarerat att alla aktiviteter är inställda! En liten skylt på anslagstavlan räcker nog inte för att få uppmärksamhet. Men vi tar nya tag om ett par veckor igen.
Jisses så grön gräsmatta ni har, nästan så det svider i ögonen. Här har man inte ens börjat fundera på gräsklippning ännu.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, jag var inte ensam om att se fåglar! Då måste det helt enkelt ha varit kameravinkel.... 😁😜 För visst ser jag ju grodorna nu.

Klimakteriehäxan sa...

Jag såg också fåglar, men när du säger grodor ser jag dem. Precis som Emma. Hoppas du blir nöjd med vad du nu har beställt hem - hörde just att den som beställer varor från Systemet får betala 200 kronor oavsett hur mycket eller lite man köper. Uppenbarligen går det år mer alkohol nu än det brukar i maj månad ...

Anki sa...

Ja, nu ser ju även jag att det är grodor och inte en fågel! Blir spännande att se vad du beställt :)
Paolo ... ja, vad säger man. Så urbota dumt och rätt åt honom!

Freedomtravel sa...

Skaka tass gör vi inte just nu, varken med äldre eller yngre. Lite onödigt att utsätta andra (och sig själv) för risken tycker jag. Särskilt äldre förstås! Men, det finns alltid människor som tar risker som inte jag skulle göra (och kanske tvärtom). När det gäller kändisen ... Alltså, vilken "otur" att han åkte fast den "enda" gången han gjorde detta (ironiskt). Man upphör inte att förvånas ... Eller så borde man inte vara förvånad, tråkigt nog.

Gunnel sa...

Jag gillar inte grodor, men den sorten du visar är helt ok. Startvill jag hänga in vinterjackan och sitta och fika i bara sommarkläder. Nu blir jag nyfiken. Jag kommer att kika in här tidigt på onsdag morgon. Kram

Eva sa...

Det där gänget på gården verkar ha det jättetrevligt. Är det samma som boulegänget tro. Det är inte klokt att man ska behöva ha så himla mycket kläder på sig fortfarande. Är jättenyfiken på vad du har handlat!

Herr Nilssons Fru sa...

Vilka fina glada grodor! De piggade upp.
Ja några sommarkläder är det inte tal om nu när man är ute. Då fryser man. Kul att många umgås så där på innergården.
Hoppas du haft en glad tisdag också.
Kramiz

Christian sa...

Imponerande att du hänger på balkongen i "ur å skur" eller snarare "alla väder" eller ännu snarare "när solen skiner".... :)

Carita Liljendahl sa...

En sådan kul groda! Den gör mig glad!
Och glad att du hänger på i Glad måndag - kram och tack för länken!

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Nog såg jag två grodor, blir lite road av att folk såg fåglar :D. Men du det där med vinterjacka, satt själv och beklagade saken i veckan. NU i dagarna två har vi haft kanonväder, egentligen 2,5 för onsdagen var också helt okej. Tror du sommaren kommit nu? :D