lördag 2 maj 2020

Bokmärken och vitaminer

Bokmärken

Perfekt som bokmärke. Konstnär: Ruth Christiansen, munmålare. Hittade ingen hemsida på henne.


Det här kortet med näckrosorna gör mig glad. Tyvärr har jag heller inte hittat någonting om munmålaren Robert Trent på nätet.

Som så ofta är det återigen Mun- och Fotmålarna som få stå för mitt bidrag till Bokmärken. Det gör inget. Tycker tjejerna och killarna är väl värda att uppmärksammas. Dessutom har deras ”vårutskick 2020” varit riktigt bra och roligt tycker jag.

Vitaminer

Efter två dagar med regn har trädet framför vår balkong slagit ut rejält. Trädet har nog stått där sedan husen byggdes 1967. Men än idag har jag inte den blekaste vad det är för "sort". Någon av er kanske vet.

Ja, här har jag lärt mig något nytt igen, nämligen att man ska tillsätta B-vitamin under alla månader som har ett ”r” i sig. Det är Orsakullan som påstår det, och hon har säkert rätt. Men då jag inte ens visste om det, så kan jag bara säga att jag inte äter D-vitamintillskott. Däremot har min (snygga) husläkare sedan länge bestämt att jag ska äta extra B-vitaminer, och det året om. Kan även säga att jag fick mig en rejäl dos med D-vitamin idag. Efter två regniga dagar tittade nämligen solen fram mellan molnen idag:-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

16 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Min mamma har alltid betalat till mun- och fotmålarna så jag har ofta sett deras verk. Imponerande! Men konstigt att det inte går att hitta dem på nätet?

Ditte sa...

Näckrosorna gillade jag verkligen. Och visst piggar de upp. Och instämmer helt i att Mun och Fotmålare är värda all den uppmärksamhet de kan få. Trädet har jag ingen aning om vad det kan vara men fint är det.
Vad gäller vitaminer äter jag inget annat än det jag får i mig via den mat jag äter. Mycket frukt och grönt blir det också. Och det verkar räcka Jag blir väldigt noga uppkollad ett par gånger per år så jag nöje mig med det.
Men visst är det bra att kunna tillföra om behov finns.

Hanneles bokparadis sa...

som Monets näckrosor, fint

http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/05/bokmarke-pa-varen.html

nalta norrland sa...

Nu har jag noll koll men jag har hört att det är D-vitamin man ska ta som tillskott från september till april på grund av bristen på sol.

De där mun och fotmålarna är kanonduktiga, helt otroligt skickliga.

Natten till idag fick vi 1 dm ny snö... hurra ;-)

Geddfish ♥ sa...

Vackra bokmärken!
Det är åtta år sen som Mun- och fotmålarnas produktion kom hem till oss. Det var Sigge som var mottagaren och sen upphörde det. Synd, eller kanske kan jag hitta något i gömmorna?
Nu har jag nog slut på mina bokmärken, får ta till annat ;)
Jag fick massor med D-vitamin idag, en fullständigt hel solig dag!

Paula sa...

Hej! Att knycka bilder från dagspress eller andra stora media till min personliga blogg tycker jag är helt okey. Andra bilder kopierar jag helt lagligt på en sida för just betalfria bilder på nätet. Sisu-radio lyssnar jag väldigt sällan på, det skulle vara om det just pågick ett program när jag slår på apparaten.
B-vitamin inbillar jag mig att jag får tillräckligt när jag dricker öl???
Jag har tjockt hår och starka naglar (klor på tårna) o det är väl också ett tecken på att ingen vitaminbrist råder?? Äter inga extra vitaminer i form av piller, någonsin..
Ordet örfil har helt enkelt flera betydelser, kan ju bli knepigt förstås om någon säger. Han gav mig en örfil igår! Då får man tänka till, vilket är rimligt, ett slag i ansiktet eller en kanelbulle,,,,ler med hela ansiktet.
Mun- o fotmålarnas alster och bokmärken har även jag, används flitigt. Men trädet kan jag inte hjälpa dig med.

Paula sa...

Angående sweepern så är den ju för mattor. Den jag senast skrev om i städsammanhang var swiffern, torrmoppen för att få upp damm och hår från golvytor. Nu sakna jag bara någon som springer runt med dessa städmanicker också...

Emma, Sol som sol? sa...

Roligt med nytillskott på bkokmärken, färggranna var de också.

Vitaminer är svårt. Ibland köper jag multivitamin eller liknande men sedan glömmer jag ta det. C-vitamin får jag nog i mig i alla fall, D blev det en hel del av nu och mer kommer ju.

Klimakteriehäxan sa...

Visst var det skönt med lite sol i dag igen! Mun- och fotkonstnärerna gör fina saker, oavbrutet!

Anki sa...

Många fina bokmärken och kort från Mun& fotblåsarna. Näckrosorna är fantastiska!
Vitamintillskott? Nix, inte tidigare och inte nu.
Det blommande trädet går jag bet på ...

Ama de casa sa...

Fina bokmärken! Hur sjutton kan man måla så fint utan att använda händerna? Helt obegripligt...

Du vet att det finns massor av B-vitaminer i öl, va? :-D

Ha en fin söndag!

tanthuset.blogg.se sa...

Man måste verkligen beundra de där konstnärerna, det går inte att göra annat <3
Otroligt vilken fin utsikt ni har med trädet där...men vad kan det vara?? Jag vet inte, hoppas nån annan vet??
D-vitamin äter jag inte men med tanke på att det är så mörkt här uppe under vinterhalvåret, så kanske man borde göra det, B-vitamin däremot (och järn) äter jag hela tiden.
Hoppas du får en solig och fin söndag, BP! <3

Gunnel sa...

Konstnärerna är verkligen skickliga. Det där ytrådet ser mäktigt ut, men jag har ingen aning om vad det är för sort. Jag försöker få i mig de flesta vitaminer genom maten och hoppas att det räcker. Kram

Guldkryckan sa...

Är dålig på att ta vitaminer regelbundet, blir väldigt sporadiskt men så har jag ju heller inte fått läkares order på det heller.
Det måste de har missat eller så är jag inte i behov av det.

Trädsorter är ju inte min grej alls, en trädstam med lite grönt och annat på, ibland nån frukt...ja...det stannar nog där är jag rädd ;)

Hoppas din söndag blir superb Bp, här skiner solen. :)

Margareta sa...

Vilket vackert träd, ser ut som vita små bollar av vad jag kan se så där blir det stopp för mig - trodde jag kände till några träd åtminstone.
Mun- och fotmålarna har jag fått en hel del från, som reklam tror jag. Har sparat dem men tror att vid sista rensningen åkte det mesta. Jag har en vän som köper ett bokmärke från olika platser hon besöker, vet inte hur många on har (hon har rest mycket) men fick reda på det när vi var på resa i Köpenhamn för något år sedan. En lämplig souvenir att ta med sig.

Jag har aldrig tidigare ätit vitaminer men har numera börjat med magnesium och järn, fråga inte varför för det kommer jag inte ihåg, och kan tycka att jag har blivit betydligt piggare. Psykologiskt eller inte, det verkar fungera på mig i alla fall och tron ska ju kunna försätta berg.

Som kommentar till din kommentar, da jag vet att du inte läser svar.
Tack, ja jag har ju en hel del coola bilder på Ted och rosa samt ljusblått är nog inte något han bär alltför ofta -jag har då inte sett det ännu. Visst är min familj fin det håller jag med om, även de övriga som inte finns med i bilderna.
För mig är känslan av närhet på riktigt något som inte går att ersätta, vet inte men kanske att jag blev ovanligt nere när det här hände.
Visst är det sant att syns man inte så finns man inte och egentligen kan jag lika gärna vara osynlig, mer en terapi att skriva för tillfället. Jag vet inte om jag letar så mycket men ska absolut besöka någon.

Anni sa...

B-vitamin är viktigt att få i sig, speciellt för kvinnor. Har vänner som har brist, den ena drabbades så svårt att hon går med rullator fast hon är ung, den andra får injektioner.
Synd att det inte går att klicka upp bilden på trädet så den blir stor, det är väldigt svårt att se vad det är.